[ misa59 @ 13.01.2008. 14:45 ] @
Dobar dan želim svima! Moje pitanje je vezano oko instalacije Win XP i Viste. Naime mislim da na prazan hard sa 3 particije stavim Win XP i Vistu.Zanima me na koju particiju da stavim jedan, a na koju drugi operatimvi sistem.Treca particija bi mi naravno bila kao „magacin” za sve ostalo.Gde bi bilo pametnije postaviti Vistu,a gde Win Xp?
[ edin555 @ 13.01.2008. 16:28 ] @
xp na c particiju,
vistu na d particiju,

moras imati u vidu prvo instaliraj xp na c: a zatim vistu na d:, tom radnjom ces imati standardni windowsow but menadzer za izbor OS-a koji zelis butati,

prije tog obrati paznju da d particija na koju trebas instalirati vistu ne bude manja od 15 GB...

[ misa59 @ 13.01.2008. 20:53 ] @
A sta ce biti kada jednoga dana budem zeleo da formatiram i reinstaliram WIN XP na particiju C: ?
Hoce li biti problema ?
[ GM_X @ 13.01.2008. 23:57 ] @
Ja sam probao dosta razlicitih kombinacija ali nikad da menjam sistem na primarnoj particiji a da ostavim neki drugi sistem na dugoj particiji,naprimer meni C sluzi kao data disk, D disk mi je bio XP a E disk Vista. E sad prvi put kad sam instalirao XP na D pa kasnije Vistu na E nije bilo problema samo Vista ubaci boot menager u master boot record na C i onda biras koji hoces da bootujes.Sigurno bi se pobatalilo kad bi formatirao C ali nisam probao a mozda i nebi jer kad udjem u Vistu ona svoju particiju vidi kao C a ostale drugacije cak i primarnu koju iz XP vidim kao C. I nisam nikad imao problema sa bootovanjem a instalirao sam i Vistu i XP vise puta.Sad imam dva XP-a na E i na F diskovima a C i D mi sluze kao magacin. Vistu sam instalirao u Virtual PC u XP-u i sve radi kao doxa.
[ zoran_dojkic @ 14.01.2008. 19:33 ] @
Vista na C, XP na D.
http://www.elitesecurity.org/t253184-0
[ zonic @ 15.01.2008. 23:07 ] @
Eksperimentisao sam vise puta i sve gore navedeno je tacno sad sam pronasao kompromisno resenje VISTA na C i u njoj Microsoft Virtual PC mogu da imam koliko hocu OS-eva i sta god hocu u njima ( svi uredjaji i veze rade )uz normalno neka ogranicenja ( igre , nema usb ) ostale praticije su slobodne .Nemam bojazni od virusa kad sam na internetu kroz sistem u vitruelnoj masini ,mogu da startujem sve sto ima virus posle jednostavno izbrisem ceo fajl osa iz virtuelne i zbogom virusi , jeste radi sporije ali nema bojazni za osnovni sistem .Ovo je samo predlog meni funkcionise .
[ zoran_dojkic @ 16.01.2008. 00:14 ] @
Virtual PC i VM Ware su neka sasvim druga tema. Da i ja dodam da tako može da pokrene i Linux.