[ se4hawk @ 13.01.2008. 15:32 ] @
Sorry sto nestignem kopat po forumu trazeci potrebno, ali rokovi su su na faxu u stisci. Prije sam dosta radio u c-eu, al ne pomaže. Dobio sam jedan zadatak da ga napravim, al ga nikako nemogu dovršit . Radim u programu Microsoft Visual Studio 2005. Al to je sve isto, slično ko basic. Zadatak je : Potrebno je napraviti program koji ce upisivati sljedece podatke: Ime i prezime osobe, adresu osobe, postanski broj i mjesto,broj telefona s pozivnim brojem, JMBG. Podatke upisivati u dvodimenzionalno polje, gdje će stupci biti podaci koje treba upisati. Podatke je također kod svakog unosa potrebno ispisati u listu. Iz JMBG-a potrebno je odrediti godinu rođenja, starost osobe, te sortirati podatke o osobama uzlazno. Unijeti barem 30-tak podataka o osobama. Zadatak i nije težak, vama je sigurno lagan al ja imam s njim problema. C mi je puno bolji. Mislio sam podatke unosit u listwiew a ne u listbox jer mislim da je tako lakše i preglednije. Šta vi mislite? Najveći problem ovdje mi je odrediti godinu rođenja i sortirati uzlazno na temelju unesenog JMBG-a u polju. Koje funkcije koristiti tj. kako da pregledava unutar JMBG-a samo te tri brojke koje predstavljaju godinu. Molim vas ako znate, imate vremena i volje pomozite sto prije. Ovo sam uspio do sada napraviti... Code: Public Class Form1 Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click Dim str(5) As String Dim itm As ListViewItem str(0) = txtIme.text str(1) = txtAdresa.text str(2) = txtPB.text str(3) = txtTel.text str(4) = txtJMBG.text itm = New ListViewItem(str) ListView1.Items.Add(itm) End Sub Sub listView1_ColumnClick(ByVal sender As Object, ByVal e As ColumnClickEventArgs) Handles ListView1.ColumnClick If ListView1.Sorting = SortOrder.None Or ListView1.Sorting = SortOrder.Descending Then ListView1.Sorting = SortOrder.Ascending Else ListView1.Sorting = SortOrder.Descending End If End Sub Private Sub cmdObriši_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles cmdObriši.Click Dim i As Integer i = ListView1.SelectedIndices.Item(0) ListView1.Items.Item(i).Remove() End Sub End Class jesam rješio sam ga i radi savršeno jedino još ne znam sortirati da izabere u JMBG brojeve godine tj 988 Unaprijed zahvaljujem..... Pozdrav..... |