[ Vanja 85 @ 14.01.2008. 20:06 ] @
Da li neko od Vas koristi sajt Facebook.10 dana nakon sto sam uvela telekomov ADSL a evo sad vec mesec dana unazad imam problem sa otvaranjem svog profila na ovom sajtu.Tj otvori mi prvu stranu gde unesem email i lozinku i dalje ne mogu ni da mrdnem.Da li je neko imao slican problem i kako da ga resim.Samo jos da naglasim da imam i SezamPro-ov dial-up i da preko njega sve normalno radi.Hvala!
[ Predrag Supurovic @ 14.01.2008. 22:19 ] @
Meni radi bez problema. Isto Telekom ADSL.
[ mischo @ 14.01.2008. 23:06 ] @
@Vanja 85

Verovatno koristiš USB vezu između modema i računara. Prebaci na RJ45 i trebalo bi da proradi.
[ staticInt @ 14.01.2008. 23:54 ] @
Definitivno je do USB konekcije, nemam pojma zasto se te stvari desavaju ali kada drzis vezu preko USBa redovno nesto ne sljaka kako treba, ja sam cak imao problema i sa delayom.
[ BadAssMF @ 01.02.2008. 16:26 ] @
Sinoć sam pisao tehničkoj podršci i od danas mi radi sve kako bi trebalo, a imao sam istih problema... Ne znam da li je samo slučajnost ;)
[ jerryrain @ 01.02.2008. 16:59 ] @
mene takodje zeza kad sam na telekomovom adsl-u
[ Backy @ 02.02.2008. 00:00 ] @
meni radi bez problema

ps. sa thomsonom :)

[Ovu poruku je menjao Backy dana 02.02.2008. u 10:33 GMT+1]
[ Mister Big Time @ 02.02.2008. 02:09 ] @
Ocigledno je problem do krshware igracke od modema koji daje Telekom, a ne do same internet konekcije.

S' oprostenjem 'bem ti modem koji ne radi isto u zavisnosti od toga na sta ga kacis...

[ SambucusELF @ 02.02.2008. 12:15 ] @
realno, nemoguce je da ethernet od 100Mbit/s i 1.1 USB rade isto, pogotovo, kad se na tom (SPOROM) usb-u EMULIRA ethernet konekcija.

inace, ISTI problem sam imao sa USB prikljucenim modemom, nije hteo da mrdne dalje od login strane na facebook-u u 95% slucajeva, a kad prodje mnogi drugi servisi na fejsbuku su zezali,... kad sam prebacio na mreznu, radi ok.

inace, taj ruter (Huawei) i nije toliko los, barem se meni tako pokazao,...
[ STTP @ 03.02.2008. 00:46 ] @
Ja takođe ne mogu da otvorim određene adrese i na Telekomovom sa ADSL-u a nisam konektovana preko USB. Slala sam mail tehničkoj podršci i nisu mi uopšte odgovorili jer te adrese mogu da vidim samo preko IP adresa i prikaz sajta mi je mnogo siromašniji tj. ne vidim neke slike i ne mogu da otvaram linkove u okviru tog sajta. Ne znam zašto ne mogu da vidim te adrese preko DNS adresa, to sam mogla do početka decembra a posle kad je sajt prenet na bolji server jednostavno ne mogu više da ga vidim preko DNS adrese...
[ easyyu @ 03.02.2008. 05:22 ] @
A jeste probali sa www.opendns.com?
[ Mister Big Time @ 03.02.2008. 07:08 ] @
Citat:
SambucusELF: realno, nemoguce je da ethernet od 100Mbit/s i 1.1 USB rade isto, pogotovo, kad se na tom (SPOROM) usb-u EMULIRA ethernet konekcija.
,...

hm. Pricamo o brzinama prenosa od 512k, a USB moze svakako dosta vise od toga da tera, tako da ETH vs. USB protok i nije merodavan... jedino ga mozda koci to sto radi emulaciju... sto ce reci losi drajveri. Eth ne zahteva to pa verovatno zato radi bolje u ovom slucaju Huawei i Telekom vs. Facebook.
[ staticInt @ 03.02.2008. 07:39 ] @
Ono sto je cudno je da na primer Counter Strike lose radi kad se prikaci na mreznu, veza sa serverom redovno puca dok se to ne dogadja kad je na USBu. Definitivno je modem krshina teska i pitaj Boga od cega zavisi kako sta radi.
[ Grand @ 06.02.2008. 07:31 ] @
Meni radi bez problema Facebook preko Lelekoma ali cini mi se da taj sajt otvara nesto sporije...
[ urosinjo @ 22.01.2010. 22:16 ] @
Ja sam pre 15 ak dana uzeo adsl koristim wirles i od pre 5 dana mi nece dalje od pocetne.Bio bih veoma zahvalan onome ko bi mi objasnio sta da uradim da bih ponovo mogao da idem na fb...
[ nidzesi @ 27.01.2010. 16:41 ] @
Imao sam isti problem. Nisam mogao polovini sajtova da pristupim. Rešenje je: RESET MODEMA NA FABRICKA PODESAVANJA!

Naime, postoji neki virus (čitao o tome na jednom stranom forumu, nisam ni sam verovao) koji prčka po podešavanjima od rutera, i zabrani pristup nekim sajtovima. Zato resetujte svoj ruter i nećete imati problema!

Pozdrav!
[ mast3r @ 27.01.2010. 23:01 ] @
Citat:
nidzesi: Imao sam isti problem. Nisam mogao polovini sajtova da pristupim. Rešenje je: RESET MODEMA NA FABRICKA PODESAVANJA!

Naime, postoji neki virus (čitao o tome na jednom stranom forumu, nisam ni sam verovao) koji prčka po podešavanjima od rutera, i zabrani pristup nekim sajtovima. Zato resetujte svoj ruter i nećete imati problema!

Pozdrav!

Virus u ruteru?

...

Ajde, da ne flejmujemo... daj neki, relevantan link.. gde si to procitao.
[ Strale @ 29.01.2010. 22:33 ] @
Citat:
nidzesi: Imao sam isti problem. Nisam mogao polovini sajtova da pristupim. Rešenje je: RESET MODEMA NA FABRICKA PODESAVANJA!

Pozdrav!

hahahahahahahahahahahah
[ nidzesi @ 30.01.2010. 18:43 ] @
Možete vi drugovi da se smejete koliko god hoćete. Ja sad nemam taj link, ali sam na stranom forumu pročitao da je to ustvari malware koji prčka po dns podešavanjima rutera.

Vaše je da verujete ili ne, odnosno da resetujete ruter ili da čekate da vam nešto padne s neba...
[ djricky @ 31.01.2010. 09:58 ] @
nije virus u ruteru nego u racunaru...

telnetuje se na ruter bez problema, jer je vec u lokalnoj mrezi, velika vecina "lusera" ne menja admin sifru na ruteru, jer i ne znaju kako... unese rucno svoje dns-ove, i ti kad krenes na facebook, on ti otvori istu tu stranu samo na njegovom serveru, ti se ulogujes, ostavis user/pass, on te redirektuje na pravi facebook, ti vidis sta rade tvoji prijatelji, a on zna tvoj username i password za FB, a znajuci vecinu ljudi i za email, e-banking i ko zna jos sta...

filozofija "ma nece se to meni desiti" u najboljem svetlu
[ nidzesi @ 06.02.2010. 15:36 ] @
Nije virus (antivirus ga ne vidi)... Danas imamo milion naziva za te gluposti (malware npr?)...

Preporučili su mi na tom forumu da skeniram Spybotom ali mi on ništa nije našao. Nakon što sam resetovao ruter, dns podešavanja su se sredila i meni je sasvim normalno radilo sve.
To što je ovde nekima smešno, što sam ja umesto malware rekao virus, to je neka druga stvar, ali sasvim dobro znam na šta mislim, i dobro znam šta je u pitanju...

Jedina stvar kod ovog ES-a je u tome što se svi prave pametni, a ne umeju ni da saslušaju druge... Zbog toga retko i dolazim...
[ mast3r @ 10.02.2010. 10:28 ] @
Citat:
nidzesi: Nije virus (antivirus ga ne vidi)... Danas imamo milion naziva za te gluposti (malware npr?)...

Preporučili su mi na tom forumu da skeniram Spybotom ali mi on ništa nije našao. Nakon što sam resetovao ruter, dns podešavanja su se sredila i meni je sasvim normalno radilo sve.
To što je ovde nekima smešno, što sam ja umesto malware rekao virus, to je neka druga stvar, ali sasvim dobro znam na šta mislim, i dobro znam šta je u pitanju...

Jedina stvar kod ovog ES-a je u tome što se svi prave pametni, a ne umeju ni da saslušaju druge... Zbog toga retko i dolazim...

Pa druže, smešno je to što si rekao da imaš virus u ruteru,
koji ti čeprka po podešavanjima.

A alatke koje bi koristio za skeniranje... služe samo za računar.
Ne možeš ti skenirati ruter...

Ljudi ovde pokušavaju da laicima (poput tebe) pojasne neke stvari oko korišćenja računara i opreme... mreža, interneta itd.
[ nikolaface @ 17.08.2010. 01:22 ] @
Meni je bio problem sa drugim provajderom. Upravo sam resetovao ruter na fabricki podesio ga opet i RADI!!!
VAZNO!!! VAZNO!!! VAZNO!!! : Niposto nemojte resetovati ako nemate upustvo pored sebe od operatora kako da ga podesite opet ili ako nemate telefon pored sebe jer necete moci sve sami da podesite.
[ boxxter @ 17.08.2010. 01:31 ] @
Dobro, dobro, dobro! Necemo da resetujemo ruter. Ok. =)