|
[ Jewrosima @ 15.01.2008. 01:03 ] @
| Evo i u nase selo je konacno stigao adsl, pa da cujemo iskustva, preporuke, kritike i pohvale korisnika.Da svecano zakljucimo topic "loznica bez ADSL-a,do kada?" 
[Ovu poruku je menjao markom dana 16.01.2008. u 20:06 GMT+1] |
[ lo-community @ 15.01.2008. 12:15 ] @
Aj neka je sa sretjom 
[ Jewrosima @ 15.01.2008. 14:24 ] @
PODSTANARI :)
Mali savet za buduce korisnike adsl-a koji nisu vlasnici telefonske linije a zele da budu vlasnici tj. nosioci ugovora o adsl-u.Nikako nemojte popunjavati online zahtev jer se on automatski generishe na vlasnika telefona.Zahtev ce biti odobren na njegovo ime a posle sledi procedura obustave zahteva,pa cekate da se zahtev ponishti da bi tek posle toga podneli novi.Josh ako vas se desi kao meni da vas pozovu na zakljucenje ugovora, ceka vas jedna poduza procedura oko svega toga.
Na svu srecu valjda zbog toga shto smo ostali poslednja rupa na svirali shto se tice adsl-a sve procedure u vezi istog su dosta ubrzane.
Znaci ne online, po meni ne ni kod nas u telekomu jer oni nemaju pojma, i dace vam toliko kontradiktornih odgovora.Kada sam ih ja zvao po ovom pitanju, jedan operater kaze ne moze, drugi kaze cekajte da proverim - moze ali... treci kaze bla bla bla itd.
Pozovite 9813 i tamo sve zavrshite.Sve pohvale za ljubaznost i efikasnost telekomove sluzbe u Shabcu koju dobijate na gore naveden broj.
Pozdrav
[ lo-community @ 15.01.2008. 14:59 ] @
Pa ček...
Nemože mene niko da natera da potpišem ugovor...
Niti mislim da online formular može biti krajnje u ugovoru izmedju mene i ISP (u ovom slučaju Lelekoma)...
Ja sam popunio još davno za proveru(prijavu) ADSL i tehničke mogućnosti...(Novembar)
Šta da radim kada kod nas nema ISP pa odem tamo direktno...
Ima li kakvih novosti..
Uspavali smo se..
[ Slobodan Milivojevic @ 15.01.2008. 15:22 ] @
A zasto bi morali kod Telekoma da uzmete ADSL?
[ mower from ... @ 15.01.2008. 16:01 ] @
@lo_community
Pa ne moras da potpises ugovor sa Telekomom ako neces ali moraces da podneses zvanicni zahtev/molbu da neces kod Telekoma da bi mogli da ustupe port drugom provajderu jer ovaj online zahtev nije samo da vidis da li imas tehnickih mogucnosti ili ne.
Pozzz
[ Body Bag @ 16.01.2008. 12:13 ] @
Mene zanima koji jos provajderi nude ovu uslugu u Loznici?
Telekom da i Eunet to znam-mada ovo ne mora u potpunosti da mi odgovara jer kod njih moras da potpises ugovor na godinu dana i nema raskidanja ;)
[ mower from ... @ 16.01.2008. 12:29 ] @
Mozes bilo kog provajdera da izaberes ako nudi ADSL. Jedino ces morati ako si se prijavio kod Telekoma da pises molbu da te skinu sa njihove liste da bi provajder dobio pozitivan odgovor za tvoj tel. broj.
Pozzz.
[ Dobroslav @ 16.01.2008. 18:42 ] @
Zna li neko da li imaju u planu da urade ADSL u Banji Koviljači?
[ Body Bag @ 16.01.2008. 19:37 ] @
Ja sam se prijavio preko online obrasca ovde
https://www.telekom.nadlanu.co...javaadsl.aspx?ac=solo&br=1
Dakle Telekom ADSL
Proslo je vec nekoliko dana pa me interesuje koliko cu ja jos morati da cekam ili pak da odem do poste da proverim to?
Ne bi bas da izvisim za prikljucak :P
[ mower from ... @ 16.01.2008. 20:03 ] @
@Body Bag
Prvo nazovi 9813 i vidi da li je prijava prosla i da li je potpuna, jer ja sam tek to danas sredio jer nisu imali maticni broj od vlasnika tel. linije (heh ja kad sam popunjavao onaj formular nigde nisam video polje za unos maticnog broja) i prijava nije zbog toga uopste do danas usla u obradu ....
A mozes da nazoves 888-000 i vidis ...
Pozz ....
[ Body Bag @ 17.01.2008. 10:29 ] @
Hvala puno zvao sam ih ;)
Rekose mi da je prijava obradjena i da cu za koji dan moci da pokupim opremu :)
[ batancev @ 17.01.2008. 20:42 ] @
Novi distributer ADSL paketa VeratNet-a u Loznici
16 Januar 2008
Poštovani korisnici,
Prodajno mesto VeratNet-a SZR RTV servis "Dule" postalo je distributer ADSL paketa VeratNet-a u Loznici.
Radno vreme:
Pon-Pet: 8:00 - 18:00, Sub: 8:00 - 14:00
Za sve dodatne informacije možete se obratiti na brojeve telefona 015 /874 738 i 063 /311 039.
http://www.verat.net/?q=sh/node/652
[ lo-community @ 18.01.2008. 07:16 ] @
@batancev
i ja sam takav post napisao pa mi obrisali...
nije mi bila namera da reklamiram...
pozz
[ batancev @ 18.01.2008. 11:12 ] @
pa dobro, neka ga obrisu
sta da se radi
[ mower from ... @ 18.01.2008. 15:08 ] @
Evo napokon sam dobio ADSL ,paket je 512/64 kod Telekoma
Centrala je Loznica 1 ,tel. broj pocinje sa 881-xxx.
Pozzz.
[ Jewrosima @ 18.01.2008. 18:38 ] @
Danas sam dobio svog novoga adsl-a i malko cu se voziti sa njim :)
Medjutim nisam zadovoljan.Uzeo sam paket 512/64 i ne radi sve kako treba.
Na speed testu kada pigujem bg. dobijem takodje kao lik iznad 480/53, medjutim ako odem malo van granice Srbije, do najblize nam Madjarske pada za 100=370/52, a skandinavci su ispod 256.
No sve ovo mi je ukazivalo da mi ni download nece biti kako treba.Download mi je rekao bih
loshih 30-35.Vidim da ljudi u ovom paketu ostvaruju 55-60 tako da meni radi sigurno 30% sporije.Prvi je dan,da ne dramim, samo da sam se reshio onog nasheg mocnog wifi-a, no imate li mozda neki savet kako poboljshati.
Broj mi pocinje sa 875xxx koja je to centrala ako neko zna, i da li se vec mozda sada primecuju razlike rada adsl-a na nse 2 centrale?
Pozdrav

[ batancev @ 18.01.2008. 18:46 ] @
nije dl od 55-60 nego 45-55
niko nema preko 55 a uglavnom je oko 50
[ mower from ... @ 18.01.2008. 18:52 ] @
@Jewrosima
Nazalost i meni je download samo 30-35 KB.
Ti si na Loznici 2.
Daj vidi koliki ti je SNR za Down/Up ?
Pozzz.
[ Jewrosima @ 18.01.2008. 20:07 ] @
Daj vidi koliki ti je SNR za Down/Up ?
Nazalost jako sam tanak sa informacionim tehnologijama i terminima, molim pojednostavi malo .Ako si mislio na gubitke paketa nema ih.
Drugo zaista ljudi ostvaruju preko 55.Drugar iz BG ima neverovatno stabilnih 57kbps sa ovim paketom kod telekoma.
poz
[Ovu poruku je menjao Jewrosima dana 18.01.2008. u 21:21 GMT+1]
[ batancev @ 18.01.2008. 20:24 ] @
to je samo izuzetak koji potvrdjuje pravilo
mora da mu je centrala pored vrata
u praksi je max ostvarivo 80-87% nominalnog saobracaja odn.
0.87*64KB/s=55.68KB/s
ovo mozes naci na mnogo sajtova na netu
meni je od 45-50, desi se i da bude preko 50 ali nije stalno tako
ali definitivno treba da bude vise od tih vasih 30-35
[ gigga @ 18.01.2008. 21:13 ] @
Loznica 2
ADSL Description
ADSL Status Showtime/Data
DSL Up Time 5:21:33
Data Path Fast
Standard G.dmt
Bandwidth Down/Up(kbps) 512/64
SNR Margin Down/Up(dB) 34.5/31.0
Attenuation Down/Up(dB) 13.0/8.0
CRC Down/Up 10/3
FEC Down/Up 0/0
HEC Down/Up 0/0
Download je stabilan u granicama 51-53 kB/s, retko ima pikove na 55kB/s i 48 kB/s. Napominjem da je to protok koji ocitavam iz programa kojim download-ujem. Onlineeye pro recimo pokazije 55-56 kB/s average.
Na www.speedtest.net se ne bih oslanjao jer pokazuje bitno razlicite rezultate iz Opere, Explorera, Mozille...
[Ovu poruku je menjao gigga dana 19.01.2008. u 01:43 GMT+1]
[ lo-community @ 19.01.2008. 07:01 ] @
već sam video i čuo da ljudi nisu zadovoljni već prvih dana od uvođenja ADSL-a..
Nezaboravite..kao i u ranijim temama na ES-u,i ostalim forumima... podsetite se reči "Lelekom"...
Netreba žuriti...i zaletati se....mada smo svi sa nestrpljenjem čekali ADSL već par godina...tako da je ta "glad" opravdana..
LM (nisu cigare),ja ću još sačekati ako treba i mesec dana da vidim ko će još "uleteti" kao ISP...za sada pored Lelekoma tu je i Verat..
Takođe čekam neku "normalnu" agregaciju jer 1/16..i ostali krševi pogotovo tipa 256/64,512/64...je dobar ali za surf.
A za surf vam je bio dovoljan i DialUp...mobilni telefon i sl.
Live striming..sa takvim paketima je nemoguć...
OnLine gaming je nemoguć
VOIP..secka
Ping je nekih 150
P2P je spor zbog agregacije
A svi znamo da taj paket nije 512..već nekih 480 DL a UL je do jedva 40..
tako da bez zaletanja...
[ batancev @ 19.01.2008. 10:27 ] @
ili dok ne ponestane portova za tebe
ahahaha
voip radi savrseno i na 512 tako da ne pricaj ono sto ne znas
[ Remorseless @ 19.01.2008. 15:20 ] @
1. haha kod mene ne radi dhcp ovog cudnog "modema"
2. Download nije bas najsrecniji
3. ALI !!!
ne pada ispod 35KBps i ono sto mi je najcudnije sad
uz dl rate od 35 ja mogu apsolutno komforno da surfujem kao da taj luft u "snazi" postoji tu negde i ceka da se iskoristi LOL :D ozbiljno, setite se kako je radio dsl u bgu prvih godinu dana kad je uveden, koliko se cekalo na uvodjenje i kakve su bile cene. ja i ne racunam da ce ovo da radi savrseno prvih... pa bar 2 meseca. posle cemo imati dosta realnije stanje.
ali i ovako, svi koji smo imali wifi kod info-a MORAMO biti zadovoljni, jer za ovaj kes za 512 kod njih dobijes 1000MB a ja bih to vec potrosio (server 2008 mi je vec na 50% od jutros od 6)
realno, meni je i ovo sad OK samo da ne dajem kes za jedan jedini AP na koji mogu da se nakacim.
[ Slobodan Milivojevic @ 19.01.2008. 15:30 ] @
Citat: lo-community:...ja ću još sačekati ako treba i mesec dana da vidim ko će još "uleteti" kao ISP...za sada pored Lelekoma tu je i Verat..
Ljudi, pa i u Loznici kao i svuda u Srbiji su dostupne usloge svih provajdera koji nude ADSL, jer oni od Telekoma zakupljuju portove.
Evo spiska svih provajdera koji pruzaju ADSL:
Access-Concentrator: braskg
Service-Name: xdsl.isp.telekom.yu
Service-Name: maksnet
Service-Name: yubc
Service-Name: verat.net
Service-Name: tippnet.co.yu
Service-Name: teleport.co.yu
Service-Name: teleport.co.yu
Service-Name: softnet
Service-Name: sinfonika
Service-Name: sezampro
Service-Name: sbb
Service-Name: pttnet
Service-Name: panline
Service-Name: panetadsl
Service-Name: panet.co.yu
Service-Name: neobee.net
Service-Name: mgnet
Service-Name: medianis
Service-Name: krstarica.com
Service-Name: itsnet
Service-Name: gonet
Service-Name: eunet
Service-Name: beotel
Service-Name: beograd.com
Service-Name: beocity
Service-Name: adslsrbija
Service-Name: adsl.scnet.yu
Service-Name: absolutok
[ lo-community @ 19.01.2008. 15:46 ] @
Citat: batancev: ili dok ne ponestane portova za tebe
ahahaha
voip radi savrseno i na 512 tako da ne pricaj ono sto ne znas

nebrini se ti ra mene..
jer...
From: Telekom
Postovani,dobili ste ADSL Telekoma Srbije.Molimo vas da u roku od 7 dana dodjete u najblizi Korisnicki servis da potpisete Ugovor 9*******.
tako da ...

@Slobodan Milivojevic
brate... najiskrenije te molim da prestanes da spamujes sa tim provajderima.
Niko nije retard da nezna koji ISP postoje..
Ljudi traze uplatna mesta,teh. podrsku...
Sta, treba da idem u Kralja Milana(SBB) 150km od kuce da podpisem ugovor...ili vratim modem ako raskidam..
Mislim..
[ batancev @ 19.01.2008. 15:53 ] @
Citat: lo-community: Netreba žuriti...i zaletati se....
ja ću još sačekati ako treba i mesec dana da vidim ko će još "uleteti" kao ISP...
Takođe čekam neku "normalnu" agregaciju
tako da bez zaletanja...
pa sta da kazem
vidi se koliko si sacekao, koliko nije bilo zaletanja
citavih 7 dana, i to kod omrazenog nam "Lelekoma"?
sta bi sa svim tim drugim opcijama?
dupe gace zvace da ne ostanes bez adsl-a, a?
[ Body Bag @ 19.01.2008. 16:56 ] @
Citat: lo-community: već sam video i čuo da ljudi nisu zadovoljni već prvih dana od uvođenja ADSL-a..
Nezaboravite..kao i u ranijim temama na ES-u,i ostalim forumima... podsetite se reči "Lelekom"...
Pa dobro ipak su krenuli tek-ne treba biti negativan unapred,videcemo sta se biti kada se zavrsi prvo ova jagma i uvodjenje ;)
Citat: Netreba žuriti...i zaletati se....mada smo svi sa nestrpljenjem čekali ADSL već par godina...tako da je ta "glad" opravdana..
LM (nisu cigare),ja ću još sačekati ako treba i mesec dana da vidim ko će još "uleteti" kao ISP...za sada pored Lelekoma tu je i Verat..
Pa mozda i ne treba zuriti,to stoji,ali ja sam nesto kontao da ako budem cekao mogu da izvisim za port/prikljucak i onda budem osudjen na inffo wireless narednih godinu-dve i da cekam prosirenje strukture ;)
Citat: Takođe čekam neku "normalnu" agregaciju jer 1/16..i ostali krševi pogotovo tipa 256/64,512/64...je dobar ali za surf.
OnLine gaming je nemoguć
VOIP..secka
Ping je nekih 150
A kolika je agregacija kod ostalih provajdera?
Mislis da je bolja?
Inace voice i video chat radi odlicno i na 128k preko Skypa-a u sta sam se licno uverio ;)
[ Body Bag @ 19.01.2008. 17:06 ] @
Inace mene nervira jedna druga stvar
Ja i drugar smo se prijavili na telekom na dlanu za ADSL,dakle online formular
Niti je ko zvao,niti je stigao sms ili mail-dakle nekom dodje nekom ne :P
Tek kada smo nazvali 888-000 rekli su na da nam su prijave prihvacene i da ce nas za koji dan zvati da pokupimo opremu
Medjutim nisu me jos zvali a cuo sam da ljudi,koji su se prijavili za ADSL,lepo odu u Ozon i samo pokupe opremu uopste ne cekajuci da ih neko pozove sto i ja nameravam da uradim u ponedeljak
Mislim stvarno nema smisla-da ja jos njih ganjam s obzirom da cu godinu dana morati da koristim njihovu uslugu
[ mischo @ 19.01.2008. 17:13 ] @
Telekom radi drugačije od ostalih provajdera. Kod njih ti prvo puste ADSL pa ti na kraju daju modem. Kod većine ostalih provajdera dobiješ modem odmah nakon što telekom potvrdi da postoje uslovi za realizaciju. (Valjda da ne bi pobegao kod drugog provajdera)
[ stoles15 @ 19.01.2008. 17:40 ] @
Citat: lo-community: već sam video i čuo da ljudi nisu zadovoljni već prvih dana od uvođenja ADSL-a..
Netreba žuriti...i zaletati se....mada smo svi sa nestrpljenjem čekali ADSL već par godina...tako da je ta "glad" opravdana..
Takođe čekam neku "normalnu" agregaciju jer 1/16..i ostali krševi pogotovo tipa 256/64,512/64...je dobar ali za surf.
OnLine gaming je nemoguć
VOIP..secka
Ping je nekih 150
P2P je spor zbog agregacije
A svi znamo da taj paket nije 512..već nekih 480 DL a UL je do jedva 40..
tako da bez zaletanja...
Kao prvo cekati nije problem ako covek zna sta da ceka ako ne onda je to cisto gubljenje vremena e sad sta konkretno ti cekas da li mozda da ti neko posle dugog cekanja da dzaba adsl ili mozda da se pojavi neki super-giga-mega provajder u vidu infomafije pa da ti ponudi agregaciju 2 linka na jednog korisnika i maksimalno odstupanje od deklarisanog protoka od samo 1% ili ko zna kakvu vec gigamega povoljnost ,ja to ne znam tako da ostaje na tebi da cekas i nadas se daces docekat to sto vec cekas (ma sta to god bilo).
Drugo sto se tice same brzine adsl ja sam dosad zadovoljan vec sam napisao(u drugoj temi koja se tice adsl u Loznici) otprilike koliko mi ide klasicni download i upload,
a danas sam probao i kako radi P2P i posle malog podesavanje programa download mi se krece prosecno oko 94KB/s.
[ mower from ... @ 19.01.2008. 18:01 ] @
Evo da javim da je sad sve na mestu sto se tice konekcije i brzine ,obican download kao i p2p idu cak i do 55 KB :).
@Body Bag
Ja sam zvao u sredu 888-000 i posle potvrde maticnog broja vlasnika tel. linije prijava je usla u obradu i signal je bio vec pusten u petak ujutru kad su mi poslali SMS poruku da dodjem i potpisem ugovor i preuzmem "paketic" ... Znaci za nepuna 2 dana sve je bilo spremno.
Strpi se do ponedeljka ili zivkaj pa vidi u cemu je problem.
Pozzzz.
[ invazija @ 20.01.2008. 17:16 ] @
Ovo je tek zagrejavanje... Ja sam zadovoljan, prvi dan kako sam ga uzeo istestirao sam ga odmah >> WoW (igrica) + Ventrilo (Voice Chat)+ winamp-ov radio + download (pech od 20mb, sidao ~40kbps) = i u wowu sam imao ping od 300ms, Ventrilo je radio bez sekunde lag...! Imam paket od 1,5mbps..
Trenutno zadovoljan, mislim da ce i cene pasti za koji mesec, da ce doci i novi paketi... JEDVA CEKAM DALJI RAZVOJ DOGADJAJA!!  ...
[ lo-community @ 21.01.2008. 14:43 ] @
dobivaju se "novi" modemi...
Aolynk DR814
ADSL2+ BroadBand Router
*Product Information
Aolynk DR814 ADSL2+ Broadband Router - router
General
MPN: 9801A028
Device Type: Router
Form Factor: External
Width: 19.3 cm
Depth: 12.3 cm
Height: 3.2 cm
Weight: 310 g
Networking
Connectivity Technology: Wired
Integrated Switch: 4-port switch
Framing Format: ANSI T1.413
Data Link Protocol: Ethernet, ATM, Fast Ethernet
Switching Protocol: Ethernet
Network / Transport Protocol: TCP/IP, UDP/IP, DLC/LLC, PPPoE, PPPoA, IPoA
Routing Protocol: RIP-1, RIP-2, static IP routing
Remote Management Protocol: HTTP
Features: Firewall protection, DHCP support, NAT support, ARP support, Stateful Packet Inspection (SPI), manageable, MAC address filtering, IP address filtering, firmware upgradable, DDos attack prevention
Communications
Type: DSL modem
Digital Signaling Protocol: ADSL2+
Protocols & Specifications: ITU G.992.2 (G.Lite), ITU G.992.3 (G.DMT.bis), ITU G.992.5, ITU G.992.1 (G.DMT) Annex A
Max Transfer Rate: 24 Mbps
Expansion / connectivity
Interfaces:
* 1 x modem - ADSL ( WAN )
* 4 x network - Ethernet 10Base-T/100Base-TX - RJ-45
* 1 x USB - 4 PIN USB Type B
[ Body Bag @ 21.01.2008. 15:10 ] @
Citat: mower from ...:
@Body Bag
Ja sam zvao u sredu 888-000 i posle potvrde maticnog broja vlasnika tel. linije prijava je usla u obradu i signal je bio vec pusten u petak ujutru kad su mi poslali SMS poruku da dodjem i potpisem ugovor i preuzmem "paketic" ... Znaci za nepuna 2 dana sve je bilo spremno.
Strpi se do ponedeljka ili zivkaj pa vidi u cemu je problem.
Pozzzz.
Isao sam danas u predstavnistvo,Ozon-prijave su prihvacene i rekli su mi samo cekajte bice mozda i sutra
Ili prekosutra ili mozda sledece nedelje....njah standardni odgovori uvek isto :P
Sta vise da cekam-proslo je 10 dana ako ne i vise :P
Doduse ako sada daju ruter-nece biti lose :D
[ Jewrosima @ 21.01.2008. 21:44 ] @
Zvuci neverovatno ali istinito :)
Sa ovim programom "download studio" sam podigao download sa nestabilnih 25-35 do stabilnih 45.Upravo skidam fileove sa neke ftp adrese, imao sam download jedva 20 a preko ovog programa opet 44.80 :) stabilnih.
Izvolite http://rapidshare.com/files/85...arksentinel_tehparadox.com.rar
[ Body Bag @ 22.01.2008. 15:57 ] @
E ljudi stvarno nema smisla...
Cekam vec 10 dana,ne racunajuci vikend,prijava je obradjena(proverio sam)i vec 4 dana mi govore "bice sledeci dan" :P
Rece mi drugar da se njegov drugar prijavio pre koji dan i da je dobio ADSL za dva dana?
WTF?
Doduse on je na 87 broju-da to nisu iskrsli neki problemi na 88?
[ tiganj @ 22.01.2008. 17:19 ] @
Na 88**** ide sve lepo, bar za sada. To je centrala Loznica 1.
Iako sam se prijavio jos 2006. godine, tek su me danas zvali da preuzmem ADSL.
Da kucnem u drvo, ide, bogami lepo. Samo da tako nastavi.
[ lo-community @ 22.01.2008. 18:25 ] @
Citat: Body Bag: E ljudi stvarno nema smisla...
Cekam vec 10 dana,ne racunajuci vikend,prijava je obradjena(proverio sam)i vec 4 dana mi govore "bice sledeci dan" :P
Rece mi drugar da se njegov drugar prijavio pre koji dan i da je dobio ADSL za dva dana?
WTF?
Doduse on je na 87 broju-da to nisu iskrsli neki problemi na 88?
brate to su neke magije 
ja sam na 875*** dobio posle 3dana
a pitanje je dali je bolje ili svejedno prijaviti ADSL preko sajta ili 9813 broja...
ja sam prijavio preko sajta
[ Body Bag @ 23.01.2008. 12:56 ] @
Mislim da nema ama bas nikakve veze gde si se prijavio-eto i ja sam se prijavio preko sajta ;)
Njah-evo vec je sreda i niko da zove-vidim ja da ce morati da bude posle vikenda :P
Samo da dobijem to i da se sa zadovoljstvom ratosiljam ovog nesrecnog wireless-a
Inace ko nema tehnickih mogucnosti(tipa da je isturen stepen i nije nakacen direktno na Loznicu 1 i 2)dobija mail u roku od dva dana najkasnije ;)
I da vas pitam nesto-Telekom nadam se deli modeme koji imaju i ethernet prikljucak?
Bitno mi je to zbog linux-a ;)
[ ljubo-exyu @ 23.01.2008. 14:47 ] @
Bilo kako bilo, ipak treba da budete prezadovoljni u odnosu na ono sto ste (smo) do sad imali. Ja sam jos uvek na Inffo-net wireless-u jer nemam uslova za ADSL (zivim u rep.srpskoj na granici sa LO), tako da je ADSL misaona imenica. Svi znate "blagodeti" wireless-a u pogledu brzine, stabilnosti i cene tako da nema potrebe da mnogo kritikujete trenutni adsl ako se ima u vidu da su za svaki pocetak "male bubice" sasvim normalna stvar. Svakim danom ce sve ici bolje i tecnije. Druga stvar, ukoliko neko od vas ima sklonosti ka online gamingu, a racunam da ce to sad itekako porasti uz novi adsl, ja vas pozivam da zajedno igramo i duzimo se uz GUILD WARS. Da ne zauzimam dragocen prostor, informacije o mojoj "druzini" mozete naci na: http://exyu.awardspace.com/
[ lo-community @ 23.01.2008. 15:45 ] @
Ja rockam CS1.6
na domatjim serverima...
ping je od 45 do ~oko 90(nikad ili retko kada)
a stranci(serveri) su nestabilniji
od 90 do 200 ping
paket 512
npr. BiH server(Mostar) 120ping
[ chester87 @ 23.01.2008. 22:12 ] @
Narucio sam paket od 512, jedva sam ga pokrenuo uopste jer je upustvo bilo ku ku le le, ali sam uspeo nekako.Problem je u tome sto je veza katastrofa, broj mi pocinje na 871, ima li jos neko utiske?
[ Jewrosima @ 23.01.2008. 23:37 ] @
@ lo-community cs 1.6 512/64
Da bi igrao cs preko neta bez laga potrebno ti je min 128 uplaoada.Mozes igrati i sa 64 ali to nije igra, imacesh povecan i lose i choke i bice svega osim tecne igre.
Mada savet ako igrash sa takvim paketom spusti rateove, rate 6000-7000, cl_updrate 30-35, cl_cmdrate 30-35.Tako ce ti ping skociti za 10-20 milisekundi ali neces imati gubitke- loss i choke, tj. necesh gubiti paketaena uploadu.Bolje veci malo ping nego manji ping a gubish paket svakih 10-20 sec 
Pozdrav
[ chester87 @ 23.01.2008. 23:55 ] @
Nisam bas upucen u ping i te stvari, nego me interesuje da li nesto nije u redu sa mojom centralom ili sa paketom, ovo je katastrofa, i kad se popne na 30kb nestabilna je sacuvaj boze, pa padne na 4.5 za minut. Sto je najgore nemogu nista da skinem (koristim Operu) prekine posle 10min... Hvala u svakom slucaju JW, pozzz_
[ mower from ... @ 24.01.2008. 12:18 ] @
@chester87
Nazalost i kod mene oscilira , isto 512 paket ali na 881*** broju.
[ Body Bag @ 24.01.2008. 12:35 ] @
Je'l se kacite preko etherneta ili USB-a?
Ako je ovo drugo zna da zeza ako nisu instalirani najnoviji drajveri ako se ne varam
@mower
Da te pitam-u kom intervalu si dobio ADSL?
Ja sam na 881 broju i evo vec 12 dana cekam :P
[ mower from ... @ 24.01.2008. 13:04 ] @
Ja se kacim preko etherneta ,ma videces kad dobijes da oscilira :)
Dobio sam za dva dana u sredu ujutru usla prijava u obradu u petak me zvali (prvo sam dobio sms poruku a posle su zvali i na fix. telefon) Pa care moras plavu kovertu(a sta je unutra ja stvarno ne znam) da zanjises malo .... ;)
[ Body Bag @ 24.01.2008. 13:18 ] @
Ili pecenje/viski :D
Rekose mi po 101 put da je sve gotovo kod njih-kao ceka se jer imaju nekih problema sa centrom u Beogradu
Verovatno neki mig :D
[ LoLive @ 24.01.2008. 14:47 ] @
Citat: Body Bag: Ili pecenje/viski
Rekose mi po 101 put da je sve gotovo kod njih-kao ceka se jer imaju nekih problema sa centrom u Beogradu
Verovatno neki mig 
Brate to si ti ubagovan od inffo-a...
Pa centrala zeza... 
Aj .. ko igra CS1.6 da se negde pucamo...
MSN:
[email protected]
[ lydon_lo @ 24.01.2008. 14:52 ] @
Ja se prijavio juce a danas podigao modem. Bejah prijatno iznenadjen.
Medjutim, po konektovanju gadno se smorih sa brzinom downloada od cak 15Kbps.
Zovem lika u telekomu, da ga pitam cemu taj zulum, a on mi kaze da stisnem ctrl+alt+del i da pogledam Network Utilization. Ja mu ocitam 0,08% a on kaze - AUU, nesto ti CRPI mrezu! Ja pomislih - Pa nije 880%, u p. m.!!,al ajd sad.
Pa sam hteo jedno strucno pitanje - STAC SAD?
I da... Sta mu dodje ono u podesavanjima DHCP i PPPoE?
[ Body Bag @ 24.01.2008. 15:15 ] @
Jes jes-ali koji si broj :)
Zastoj je izgleda sa 88 brojevima ;)
[ LoLive @ 24.01.2008. 15:16 ] @
I ja se smorih ovih par dana..
Danas sam update-ovao neke drajvere....katastrofa...
512 paket DL ide
.. 3...15...33..48...0.5...50...2...(kb) znači nestabilan žešće..
mada čuje da je tako kod svih...
Aj da se nadamo da je ovo samo zbog skorog početka...
[ lydon_lo @ 24.01.2008. 15:26 ] @
Legendarno, kao i sve u nasoj domovini!
Ja sam na 89****
A koliki je kod vas onaj Network Utilization?
[ Boris @ 24.01.2008. 15:28 ] @
Sto se tice tog nestabilnog downloada verovatno je do njih, dok malo stabilizuju adsl u Loznice trebace par dana, dok ljudi malo pocnu da se zale.
Jos jedna stvar kada govorite o downloadu i brzini downloada obavezno proverite vasu brzinu downloada sa nekog sajta kao npr. microsoft.com koji mi uvek isporuci maksimum od moje konkcije.
PS. Jewrosima smanjenje rate-va u cs-u ne bi trebalo da poveca latency nego da manji koliko ja znam, a upravo se tako i desi, bar kod mene. :P
Poz Loznica!
[ LoLive @ 24.01.2008. 16:03 ] @
Citat: lydon_lo: Legendarno, kao i sve u nasoj domovini!
Ja sam na 89****
A koliki je kod vas onaj Network Utilization?
0%
[ Remorseless @ 24.01.2008. 16:11 ] @
Citat: lydon_lo: Ja se prijavio juce a danas podigao modem. Bejah prijatno iznenadjen.
Medjutim, po konektovanju gadno se smorih sa brzinom downloada od cak 15Kbps.
Zovem lika u telekomu, da ga pitam cemu taj zulum, a on mi kaze da stisnem ctrl+alt+del i da pogledam Network Utilization. Ja mu ocitam 0,08% a on kaze - AUU, nesto ti CRPI mrezu! Ja pomislih - Pa nije 880%, u p. m.!!,al ajd sad.
Pa sam hteo jedno strucno pitanje - STAC SAD?
I da... Sta mu dodje ono u podesavanjima DHCP i PPPoE?
DHCP - Dynamic Host Configuration Protocol sluzi da od DHCP servera automatski dobijes TCP/IP parametre (IP adresa, validna Subnet Mask, Default Gateway, Primary DNS...)
sto se istog tice i ovog nazovi modema sto sam dobio od lelekoma, ne radi, ali nije frka. USB veza koristi adresu 192.168.1.2 ethernet veza 192.168.1.1, za ip ide adresa iz opsega 192.168.1.3-192.168.1.254 (modemov dhcp daje 63 adrese, zasto ne znam), SM 255.255.255.0, default gateway i primary dns zavisno od toga da li koristite USB ili Ethernet (pogledaj adrese).
PPPoE - Point to Point Protocol over Ethernet (postoji jos i PPPoA koji se koristi u par zemalja) jednostavno, nemas sta da se brines ni da dodatno podesavas. prckanjem po modemu ne mozes podici performanse.
situacija je takva kakva je, za sad. setite se kako je samo radio sezampro kao prvi provajder adsla u beogradu. ljudi su hteli da ih lincuju, sacekajte malo i poboljsace se situacija. kao sto sam i pre rekao, ja u prva 2 meseca ne ocekujem da radi neverovatno brzo, ali da kucnem u drvo sa 512/64 skidam 1+ GB za noc. bas cu veceras da vidim moze li Longhorn da poboljsa kvalitet veze.
@BodyBag za ovaj "svesamonemodem" modem dobijas i drivere za linux, ne brini se, al' jbg opet ces da emuliras igrice za windows :D
Network Utilization 0%
Windows Server Longhorn Enterprise :D
[ lydon_lo @ 24.01.2008. 16:26 ] @
Hvala lepo!
[ Body Bag @ 24.01.2008. 18:13 ] @
Ljudi sada mi rece drugar da se ugovor potpisuje na 24 meseca minimum
Ja da dve godine koristim Telekom bezuslovno?
Nema sanse?
Em sam kao budala cekao skoro dve nedelje em jos ovo
Sutra otkazujem sve i prijavljujem se na za neki drugi provajer :P
Iznerviran max
[ LoLive @ 24.01.2008. 18:47 ] @
Zanimljivo kako niko neće da čita ugovor i šta podpisuje.
Ljudi se zalete i to ti je..
Ko za ove telefone... al ajde!!!
To je član 14.
Ovaj ugovor se zaključuje na neodređeno vreme sa minimalnim periodom trajanja od 24meseca i stupa na snagu danom podpisivanja...i tako dalje da ne pišem..pročitajte
-Raskidanjem ugovora plaća se 5900din + vraćanje modema..(pre isteka od 1god.)
Posle tog isteka plaća se 3000 i nešto, nisam dobro zapamtio..a modem se ne vraća..
Tako bar kažu..ovi zaposleni u Telekomu..
Meni su taj ugovor,modem "sklepali" za 5min. tako da sam dobio u ruke i ugovor i modem(i aj zdravo)....Pohvala za brzinu...mada!!!
Naravno da sam na licu mesta proverio "okom" dali je sve na mestu ..modem spliter, kablovi..dal nema nekog vidljivog oštećenja...Što savetujem i vama..Da posle nebude kasno..
Problem je bio kada sam došao kući i video onaj LAN kabal kako je izuvijan,izlomljen..Stavio sam ga u comp(mojom greškom..jer imam nov nekorišćen)...pa sada nemogu da ga izvučem.Ili je neko loše krimpovao..ili je taj konektor sheban,veći,širi..šta znam...da ga izvadim nemogu !!!
Mada svi kažu...da se vratimo na to, da je ugovor na GODINU DANA..
Ko tu laže !!??
[ Slobodan Milivojevic @ 24.01.2008. 19:10 ] @
Evo da vam prenesem iskustva:
Imam jednu drugaricu koja se jos pre godinu dana prijavila kod telekoma za ADSL. Tek pre nedelju su se stvorile tehnicke mogucnosti na toj centrali i ona je rekla telekomu da nece ADSL kod njih jer joj ne odgovara ugovorna obaveza. Istog dana se prijavila kod Sezama i jos nije dobila pozitivan odgovor za njen broj. U Sezamu su joj rekli da stari provajder (Telekom, sa kojim nikakav ugovor nije potpisala) jos uvek nije oslobodio port... I sad se ceka na telekom da se smiluje i oslobodi port... A to ce da se desi nadam se nekad.
[ Body Bag @ 24.01.2008. 19:28 ] @
Izvini molim te ali na http://www.telekom.nadlanu.com/ pise u primerku ugovora da je minimalno koriscenje 12 meseci iliti godinu dana :P
Evo sta pise u pdf-u
Trajanje ugovora cl 15
Ovaj ugovor se zaključuje na neodređeno vreme. Ugovorne strane ne mogu otkazati Ugovor u prvoj godini korišćenja usluge. Nakon isteka godinu dana, ugovor se otkazuje sa otkaznim rokom od 30 dana od dana dostavljanja pismenog obaveštenja o otkazu Ugovora. Telekom ima pravo da jednostrano i bez poštovanja roka iz prethodnog stava, raskine ugovor u slučaju nepoštovanja odredaba čl. 8, 9, 10, 11. i 12. i u slučaju ponovljenih drugih povreda ovog Ugovora ili prevarnih radnji, ili dovođenja u zabludu ili zloupotreba prava. Telekom ima pravo da raskine ugovor kada Korisnik ne plati račun za pružene usluge u roku od 60 dana od dana privremenog isključenja, a u skladu sa pozitivnopravnim propisima i Opštim uslovima za pružanje usluga. Ugovor prestaje da važi u slučaju pokretanja postupka stečaja ili likvidacije ili drugog odgovarajućeg postupka koji može dovesti do prestanka neke od ugovornih strana. Ugovor prestaje da važi ako iz opravdanih razloga kao što su zamena tehnologije, tehničke mogućnosti, akt nadležnih organa, ekonomska opravdanost, Telekom odluči da generalno prestane sa pružanjem Usluge uz obavezu obaveštavanja 30 dana unapred i ponudu ugovaranja druge telekomunikacione usluge. Ugovor prestaje da važi i ukoliko njegova primena šteti poslovnom ugledu Ugovornih strana,dobrim poslovnim običajima, kao i u drugim slučajevima predviđenim zakonom.
Ne sekiraj se nista-ja cu od A do S procitam sve to kada(tacnije ako)budem potpisivao ;)
[ chester87 @ 25.01.2008. 00:39 ] @
Veza je katstrofa, mada cuo sam od jednog drugara da se njemu popravio protok obaranjem sistema, cu i to da probam pa javljam reakciju. Inace sto se tice brojeva koji pocinju na 88, cuo sam da na 891 pici kao nenormalna, film od 700mb skine za sat najvise dva i veza je stabilna!
[ chester87 @ 25.01.2008. 00:45 ] @
A za ugovor da ne pricam, slao sam im mail (telekomu) da ih pitam za ugovor, i cenu ukoliko se nesto pokvari.
Odgovor je bio da za 512mb se potpisuje 12 meseci i da je kvar ili neizmiren racun 5000, naravno nigde nisu napisali da je cena bez pdv-a. Kad sam podigao modem prica je bila skroz drugacije 24 meseca i 5900. Kad ih nisam pobio!!!
Prevaranti teski, ako mi se ne bude popravio protok i stabilizovao raskinucu ugovor i uzeti preko neobeeNet-a gde savrseno radi 512, bar na mojoj centrali.
[ techouse @ 25.01.2008. 12:17 ] @
Citat: chester87: Veza je katstrofa, mada cuo sam od jednog drugara da se njemu popravio protok obaranjem sistema, cu i to da probam pa javljam reakciju. Inace sto se tice brojeva koji pocinju na 88, cuo sam da na 891 pici kao nenormalna, film od 700mb skine za sat najvise dva i veza je stabilna!
ko te to slagao?
100mb treba 35min, pa racunaj
[ stoles15 @ 25.01.2008. 13:17 ] @
Citat: chester87: Veza je katstrofa, mada cuo sam od jednog drugara da se njemu popravio protok obaranjem sistema, cu i to da probam pa javljam reakciju. Inace sto se tice brojeva koji pocinju na 88, cuo sam da na 891 pici kao nenormalna, film od 700mb skine za sat najvise dva i veza je stabilna! Citat: techouse: ko te to slagao?
100mb treba 35min, pa racunaj
Mozda ga nije niko slagao ,mozda je sad telekom prvo u Loznici krenuo sa adsl2+ standardom ,i samim time omugucio da trenutno najveca brzina(1536/192 Kb/s) koju nudi telekom i ostali igraci postane prevazidjena ehe.
Salu na stranu,sto se tice brzine adsl-a ja nemam nikakvih problema sa tim i mogu reci da se kod mene i povecala koji kilobajt ovih dana naime download prosecno ide preko "Free Download Managera" oko 114 KB/s a preko p2p (ako su dobri uslovi za download) oko 108 KB/s tako da sto se mene tice ja sam apsolutno zadovoljan, da napomenem da je u pitanju paket 1024/128 Kb/s, i u pitanju je 88.. broj sto znaci da nepici(stagod to picenje znacilo) samo na 89 .. brojevima koji su na drugoj centrali.
[ Body Bag @ 25.01.2008. 13:22 ] @
Citat: chester87: A za ugovor da ne pricam, slao sam im mail (telekomu) da ih pitam za ugovor, i cenu ukoliko se nesto pokvari.
Odgovor je bio da za 512mb se potpisuje 12 meseci i da je kvar ili neizmiren racun 5000, naravno nigde nisu napisali da je cena bez pdv-a. Kad sam podigao modem prica je bila skroz drugacije 24 meseca i 5900. Kad ih nisam pobio!!!
Prevaranti teski, ako mi se ne bude popravio protok i stabilizovao raskinucu ugovor i uzeti preko neobeeNet-a gde savrseno radi 512, bar na mojoj centrali.
O da-ja sam ispizdeo juce jer sam se definitivno uverio da je ugovor na 24 meseca iako ga nisam potpisao jos ;)
Covece koje-da ne kazem sta....
Sto je najcrnje nigde se na Telekom sajtu ne spominju ta 24 meseca ali nigde-u postu koji sam postavio gore i ugovoru koji moze da se skine u pdf-u pise godinu dana :P
Imam utisak da mnogi ljudi uopste nisu citali ugovor koji su potpisali vec da su samo radnosno zgrabili sve i otisli kuci-verujem da ce se mnogi od njih iznenaditi kada budu shvatli da su se obavezali na 24 meseca koriscenja njihove usluge
Ugovor moze da se raskine ali
-mora da se plati 5900din i da se vrati modem
-ako istekne godinu dana placa se 3000din a modem se zadrzava
:P
Ja ne znam sta da radim,da li da otkazujem ili ne kod Telekoma-cekam vec dve nedelje kao majmun da me pozovu(sa napomenom da su moji drugari dobili u roku od 5 dana max),zovem ih svaki drugi dan i uvek mi kazu bice sutra ili prekosutra prijava je kao obradjena,imaju kao nekih problema sa centrom u Beogradu bla bla truc truc
BTW ja sam poslao sinoc prijavu i za Verat pa cemo da vidimo sta ce da kazu ;)
Interesantno da se ne javlja niko sa nekog drugog provajdera da prenese utiske-jesu uopste poceli oni da rade ili ce oni doci tek na red posle Telekoma
Toga se i ja najvise plasim-da Telekom lepo uzme gro prikljucaka za sebe a provajderima sta ostane i onda mozes lepo da izvisis i za prikljucak ako otkazes kod njih i prijavis se kod nekog drugog
Inace vidim da ljudi koji su platili 512k imaju maltene prepolovljen protok-dakle tipa 20 i nesto k umesto 50
Sta da vam kazem-zovite i zalite se ako se tako nastavi ovih dana,nema druge ;)
[ stoles15 @ 25.01.2008. 13:49 ] @
Citat: Body Bag: O da-ja sam ispizdeo juce jer sam se definitivno uverio da je ugovor na 24 meseca iako ga nisam potpisao jos ;)
Covece koje-da ne kazem sta....
Sto je najcrnje nigde se na Telekom sajtu ne spominju ta 24 meseca ali nigde-u postu koji sam postavio gore i ugovoru koji moze da se skine u pdf-u pise godinu dana :P
Imam utisak da mnogi ljudi uopste nisu citali ugovor koji su potpisali vec da su samo radnosno zgrabili sve i otisli kuci-verujem da ce se mnogi od njih iznenaditi kada budu shvatli da su se obavezali na 24 meseca koriscenja njihove usluge
Ja sam lepo procitao ugovor i pise kod mene da je zakljucen na 12 meseci , e sad zasto je kod vecine ugovor sad na 24 meseca ja ne znam,
mozda sad ugovor na 24 meseca potpisuju svi koji su se prijavili posle 1 januara 2008 godine ja sam se prijavio jos sredinom prosle godina kada je bila neka akcija platis 1999din plus pdv i miran si tri meseca i tako mi i pise u ugovoru.
Sad da li je to zaista tako da se svima koje se prijave posle 1 januara 2008 nudi ugovor na 24 a onima koji su se prijavili pre nove godine na 12 meseci ja ne znam samo kazem da je kod mene tako i nek se javi neko ko je se prijavio pre nove godine za adsl pa da me demantuje da nije tako.
Mada meni i nije toliko bitno dali je na 12 ili 24 jel ko zna sta ce i biti dotad. jel nazalost vise nema na tv i radio stanicama nasih super proroka pa da se njima obratimo da nas sve zajedno jos koji put pre vremena odvedu u buducnost, da nas prosvetle ,da nam pokazu put i makar daju jednu siguricu za kladjene na veliko ,stvarno steta sto ih nema vise.
[ Body Bag @ 25.01.2008. 14:04 ] @
Citat: stoles15: Ja sam lepo procitao ugovor i pise kod mene da je zakljucen na 12 meseci , e sad zasto je kod vecine ugovor sad na 24 meseca ja ne znam,
mozda sad ugovor na 24 meseca potpisuju svi koji su se prijavili posle 1 januara 2008 godine ja sam se prijavio jos sredinom prosle godina kada je bila neka akcija platis 1999din plus pdv i miran si tri meseca i tako mi i pise u ugovoru.
Sad da li je to zaista tako da se svima koje se prijave posle 1 januara 2008 nudi ugovor na 24 a onima koji su se prijavili pre nove godine na 12 meseci ja ne znam samo kazem da je kod mene tako i nek se javi neko ko je se prijavio pre nove godine za adsl pa da me demantuje da nije tako.
Da da-nek se jave a bilo bi lepo da cujemo i utiske onih sto koriste druge provajdere-ako takvih ima uopste ;)
Inace sto se tice 24 meseca-ja sam nacuo(ogradujem se da to nije sigurno jer ne znam zaista)da se to odnosi na one sto su se prijavili od Nove Godine do 15-og januara kada je bila ona novogodisnja akcija
Zamisli ti to-dobijes lepo i vaucer,i 4 orginal igre i karticu za online kupovinu a nigde ti ne spominju da ti uvaljuju ADSL na dve godine niti pise bilo gde na njihovom sajtu,sto je van svake pameti
Inace,rece mi lik koji se prijavio 15-og da nije dobio nista od tih poklona iako je izabrao taj upravo "novogodisnji ADSL" paket ali bitno je da mu u ugovoru pise 24 meseca :P
BTW ja sam se prijavio 10-og jos i nisam dobio nista i niti su me zvali i ozbiljno se premisljam da posle svega ovoga batalim Telekom i uzmem neki drugi provajder
[ mower from ... @ 25.01.2008. 14:41 ] @
Ja sam se prijavio krajem 2006 i u ugovoru pise 12 meseci.
[ stoles15 @ 25.01.2008. 14:42 ] @
Citat: Body Bag: Da da-nek se jave a bilo bi lepo da cujemo i utiske onih sto koriste druge provajdere-ako takvih ima uopste ;)
Inace sto se tice 24 meseca-ja sam nacuo(ogradujem se da to nije sigurno jer ne znam zaista)da se to odnosi na one sto su se prijavili od Nove Godine do 15-og januara kada je bila ona novogodisnja akcija
Zamisli ti to-dobijes lepo i vaucer,i 4 orginal igre i karticu za online kupovinu a nigde ti ne spominju da ti uvaljuju ADSL na dve godine niti pise bilo gde na njihovom sajtu,sto je van svake pameti
Inace,rece mi lik koji se prijavio 15-og da nije dobio nista od tih poklona iako je izabrao taj upravo "novogodisnji ADSL" paket ali bitno je da mu u ugovoru pise 24 meseca :P
BTW ja sam se prijavio 10-og jos i nisam dobio nista i niti su me zvali i ozbiljno se premisljam da posle svega ovoga batalim Telekom i uzmem neki drugi provajder
Tako je kako je manje vise u svakom segementu bilo cega ovde (u nasoj lepoj miloj zemlji) sve je manje vise nejasno i zamuljano a gde god ima parica eto ti mucki raznih ali ako bog da bice bolje sutra,prekosutra itd..
Sto se tice toga sta dobijes i to ima veze kad si se prijavo jel neko je i dobijao naprimer i halo kartice i taj famozni vaucer na 6000dinara ,ali tu karticu sa 10 evra i 4 igrice kako sam ja razumeo dobijes tek kad iskoristis taj vaucer za kupovinu pc znaci tek posle ne pre sad samo dobijes taj vaucer na ime onog ko je potpisao ugovor a posle kad ga iskoristis dobijes i karticu sa 10 evra i 4 igrice.
E sad ne znam sto cekas toliko sto te neozovu ali mogu ti reci da verovatno ima ogranicen broj portova,cisto sumnjam da ce biti za svakog pogotovo sad kada se prica rasirila stigo adsl a masa hoce da sve radi jedna gled drugih ima on ocu ja, ocu i ja itd .I ti ga ispusis onda i ostali koji mirno i kulturno cekaju svoj red (al reda nema)mislim to je samo pretpostavka nemora znacit da ce tako i biti ,moguce je i da je doslo i do nekih tehnickih problema itd.
[ Body Bag @ 25.01.2008. 15:19 ] @
E pa sada ne verujem da je bas tolika pomama ;)
Ovde se uglavnom javljaju ljudi koji imaju ADSL kod Telekoma-a kamo drugi provajderi,jer koliko ja znam jedan deo portova Lelekom daje u zakup njima-tacnije trebalo bi :P
Cuo sam takodje da ih je bilo 300 prijavljenih od momenta pocinjanja a da prikljucaka ima ukupno 2000 ;)
Da se prijavilo vise od 1000 ljudi cisto sumnjam a medju ovih prvih 300 se nalaze i pravna lica-dakle firme
E sada meni su u Telekomu rekli da je prijava gotova i da treba da cekam na potpisivanje ugovora i na opremu
E sada bi voleo da mi neko objasni zasto je neko ko se prijavio prekjuce dobio za dva dana ADSL a ja cekam vec skoro dve nedelje a prijavio sam se jos 10-og iako smo na istoj nozi sto se tice tehnickih mogucnosti?
Zivo me interesuje po cemu se taj kriterijum odredjuje-ne lepe oci li nesto drugo?
[ chester87 @ 25.01.2008. 16:56 ] @
Ugovor zavisi koji paket uzmes, 512 je bio 12 meseci, to su mi potvrdili ovi iz telekoma, ali je ukinut paket od 256 (gde se potpisivalo na 24) tako kaze zena u Telekom centru, pa su samo prebacili na sledeci paket. A da naravno nisu nikog obavestili, dok u ugovoru pise da ako bude bilo kakve promene oni su duzni da te obaveste minumum 30 dana pre promene. Jbga sad je gotovo..pozz_
[ Body Bag @ 25.01.2008. 17:02 ] @
Hehe...
Pa ja sam uzeo paket od 256k kada sam se prijavljivao :D
Mislim-kosta 1178 din i flat je sto mi apsolutno odgovara ;)
[ sasa80 @ 25.01.2008. 17:22 ] @
Za ove sto ih muce rate u c.s 1.6 nema razlike 1.5/1.6 ja koristim default rate on je[ rate 7500,cl_cmdrate 30,cl_updaterate 20 ], i kad mi je veza stabilna ping je 15/20 eventualno 30ms ali posto sam na wireless i to sa guceva ima skokova ali ping je ok kad je stabilno. Loznicani ko oce da se druzimo na c.s 1.6 dodjite na ovaj sajt http://www.serbianprogaming.co.nr/ imate tamo ip.adres servera nije reklama na ovom serveru sam administrator moj nick je KRZNARA vidimo se ,ko dodje nek mi se javi obavezno :P
[ lydon_lo @ 25.01.2008. 17:27 ] @
Evo ja sad reinstalirah Windows.
Veza mi je ovog momenta 214/51 na obecanih 512/64!
I smori me ovaj Network Utilization na 0,8% nakon dizanja sistema cak i kad nisam u browseru.
Ima li neko ideju sta je ovo?
[ chester87 @ 25.01.2008. 17:34 ] @
Meni su rekli totalno drugacije, da je ukinut. ali 24 meseca je mnogo, nema sanse da izguram toliko.
[ chester87 @ 25.01.2008. 17:36 ] @
Zna li neko link gde mogu skinuti Counter 1.6?
[ LoLive @ 25.01.2008. 18:20 ] @
Citat: chester87: Zna li neko link gde mogu skinuti Counter 1.6?
na KGB-u imaš 1.6 + pach ...pronadji adresu na ES-u ...ja nemogu da se setim
@sasa80
poslao sam ti PM na sajtu
al nesto netje...
[ leaderzr @ 25.01.2008. 20:59 ] @
ljudi da li neko ima problema sa igranjem wow-a?ako neko igra neka ostavi komentar a problem je sledeci.
imam adsl telekom vec 6 meseci paket 1024/128 sve je super radilo do sad.e sad wow vise ne mogu da igram,udjem u wow 5 min i diskonektuje me inace sam privezaio modem na lan karticu i kazem sve je radilo kako treba ali sad vise nece.zvao sam ih 10 puta oni kazu da je sve ok ali nesto ne valja.pokusao sam sve i sa blizardovog sajta predloge sta treba da se radi da bi resio problem ali ne vredi.inace svi igraci u wow-u su mi Unknown i imam crvene znakove pitanjai ja to ne mogu da resim.ako neko moze da pomogne bilo bi super.hvala unaored i pozzz!!!
[ Jewrosima @ 25.01.2008. 22:56 ] @
@ cs 1.6
Vidim da se ovde javlja i mladja gamerska populacija, pa jedan free savet za online cs gaming servere.Trenutno je najbolja veza sa terra sc serverima koji se nalaze u Bijeljini, nama fizicki najblizi + shto su na telekomovom linku [ ne pitajte kako  ]
Adrese 212.200.139.134:27015 i 212.200.139.134:27016.Loss i choke su 0 cak i na 512/64.Serveri su stalno foll ali budite uporni,extra je ekipa zezanje i opushtanje.
Drugo veza mi je katastrofa, 875-xxx ali download sve gori i gori spao je na 20kbs.Sa programom koji sam ranije reklamirao ovde download studio stvar je bolja ali daleko od onoga shto sam ocekivao a to je bar 50kbs.
Da li je iko uspeo da popravi dowload i kako ?
[ ljubo-exyu @ 25.01.2008. 23:04 ] @
Evo sad sam bio kod jednog prijatelja iz Loznice koji je uzeo Veratov ADSL (512) i nakon podesavanja modema na Ethernet ulaz jedva da uspevamo dobiti protok veci od 15kb. Sto je najgore u vecini slucajeva on ide 3-5kb, a dok je pre koristio dial-up imao je stabilnih 5-6kb. Ako moze neka pomoc (u njegovo ime) dobro ce doci. Hvala.
[ mower from ... @ 25.01.2008. 23:57 ] @
Ja samo mogu da potvrdim da je danas uzasno los download,ni kod mene ne prelazi 20-22 KB (menjao sam MTU na ruteru ali dobio sam samo par KB ,nazalost nista znacajno ) za razliku od proteklih dana kad je bilo podnosljivo.
[ LoLive @ 26.01.2008. 00:15 ] @
Očaj i jad...šta reći...
Ajd da se strpimo možda je ovo testiranje(na nama)..
ili oni filtriraju p2p ...a glume nešto
[ chester87 @ 26.01.2008. 04:40 ] @
Da je katastrofa, jeste... Sto se tice downloada Internet download menager izvlaci maximum.
[ HelloWorld @ 26.01.2008. 12:18 ] @
Ja sam se prijavio na EUnet i stigao mi je modem. Medjutim nisam mogao bez licne karte mog matorog da podignem, jer se na njemu vodi broj, tako da je ostalo da u ponedeljak pokupim svoje sledovanje. Ali, jednog lika sam prijavio i on je podigao opremu. A ja podigao od njega :) i probao da se nakacim kod kuce. I nisam uspeo. Posle sam otisao kod njega, da njega prikljucim, i takodje nisam uspeo. Nisam siguran da li sam toliko glup ili je u onom Zyxelu problem, ili jos uvek nisu ukljucili, ali poludeo sam. Juce sam se ceo dan zezao oko toga. Ako je neko preko EUnet-a sklopio ugovor, neka kaze jel mu radi i kako, bio bih zahvalan...
[ HelloWorld @ 26.01.2008. 12:32 ] @
Tek sad sam malo procesljao "related topics" i shvatio da sam se grdno z#%$^&o sto sam sklopio sa eunetom... Eto sta ti je seljacko dete :) Ali dobro, ako je lose u BG-u, ne mora da znaci da ce biti lose i ovde...
[ LoLive @ 26.01.2008. 13:44 ] @
Citat: HelloWorld: Tek sad sam malo procesljao "related topics" i shvatio da sam se grdno z#%$^&o sto sam sklopio sa eunetom... Eto sta ti je seljacko dete :) Ali dobro, ako je lose u BG-u, ne mora da znaci da ce biti lose i ovde...
pa prosto je neshvatljivo zašto si se odlučio na takav potez...
Ako ti je Eunet ISP..znači kod njega ti je cela za**bancija...
-Ugovor,modem,plaćanje,podrška...itd.
Sad..
Koliko vas ima na Eunetu iz Loznice...gde im je prodajno mesto,kakve pakete nude...kome se javljaš u slučaju da ti npr. rikne modem..da li je tvoj preprodavac siguran,pouzdan da će moći npr. za 2god. da istrpi konkurenciju telekoma..drugih..i da pruži podršku koju je obećao...i uvede još nekih novotarija koje najavljuje telekom..????
I dosta još pitanja..
Sa druge strane postoji telekom koji da se nelažemo nije cveće...
ali
Na njihovom site-u popunio sam zahtev za aDSL..
Nakon 3dana došla je sms poruka...
isti dan sam otišao i podigao modem
adsl je bio uključen..
A pogledaj ti koliko se zezaš..
Što ti je to trebalo..zašto baš Eunet..imao si i verat..ako ti je telekom bio bljak
[ Body Bag @ 26.01.2008. 14:29 ] @
E prijatelju nije neshvatljivo...
Meni je pak jos neshvatljivije da ljudi grabe Telekom ADSL a da se uopste ne obaziru na to da im uvaljuju ugovor od 24 meseca koji mozes da raskines samo ako kesiras 6000din sto ti je cena ADSL-a za 4 meseca pa ti gledaj :P
A tih 24 meseca se ne pominje nigde-to mozes da vidis tek u ugovoru koji ti poture pod nos ;)
A da ne pominjem prepolovljeni protok :D no da ne gresim dusu to ce se srediti verovatno
To da se od Telekoma dobija ADSL za dva dana nemoj meni da pricas-ja cekam vec 2 nedelje i svaki drugi dan mi kazu sutra a sto je najcrnje likovi koji su se prijavili pre koji dan ga dobijaju za dan-mislim koji je to kriterijum bas bi voleo da znam?
Pitam se uopste da li je port uopste obezbedjen za mene-nema veze prijavio sam se pre koji dan kod Verata pa cemo da vidimo-ne bi se iznenadio da dobijem ADSL pre od njih nego od Lelekoma....
Sto se tice Euneta koga pomenuste gore-zovi ih lepo,verovatno treba da puste signal-inace Eunet filijala je ako se ne varam Sea&Sky i kod njih mozes da se prijavis ako hoces njihov ADSL ;)
Lepo je kod Euneta ugovor na 6 meseci koji mozes ako se ne varam da raskines kad hoces bez kesiranja tamo nekih tricavih 6000din :P
[ batancev @ 26.01.2008. 14:35 ] @
a to da ti cekas adsl kod telekoma vec 2 nedelje do sada znaju i vrapci na grani...
tvoji postovi = bitching about everything
odmori malo
[ Body Bag @ 26.01.2008. 14:39 ] @
I ugovor na dve godine koji se ne pominje nigde ;)
A vidim i 256k za placenih 512
Ne-necu da se nerviram nikako :P
Interesantno kao su ljudi spremni da progutaju sve samo da dobiju neki flatic-makar on bio kao i dial-up ;)
[ chip @ 26.01.2008. 15:35 ] @
Kod mene je na 12 meseci...
[ batancev @ 26.01.2008. 15:38 ] @
a ti onda ostani na tom wireless-u, samo prestani da davis
ne vidim da se bilo gde ljudi zale na telekomov adsl oslim u loznici a i tu ce se stvari verovatno brzo srediti
pa ce onda biti pojeo vuk magarca
[ Body Bag @ 26.01.2008. 16:08 ] @
Citat: batancev: a ti onda ostani na tom wireless-u, samo prestani da davis
ne vidim da se bilo gde ljudi zale na telekomov adsl oslim u loznici a i tu ce se stvari verovatno brzo srediti
pa ce onda biti pojeo vuk magarca
Da-dobro si rekao
Verovatno.... :D
Uostalom - lako je tebi da kazes "smiri se" a ti rabis ADSL vec uvelike ;)
Kada(ako)budemo dobio i ja-zacutacu ne sekiraj se nista ;)
[ HelloWorld @ 26.01.2008. 20:12 ] @
E da je "Sea&Sky" zastupnik, do sada bih lako sa Brankom zavrsio ceo posao ;) Zastupnik su im "Geoskristal" ili kako se vec zovu, u prolazu kad krenes sa setalista u Sirano, pa odmah u desnu stranu... do pre neki dan nisam znao ni da postoje. Ja sam isao logikom da uzmem alternativnog provajdera jer kapiram da ako ce biti u gradu, mora imati jedan broj obezbedjenih portova za svoje korisnike... recimo neki unapred dogovoreni broj, bez obzira koliko se prijavi. Znam da se nije puno njih prijavilo preko EUneta, tako da sam ja veoma lako dobio port. I meni je posle (mislim) nepunih 5 dana odobreno sve (ne uzimajuci u obzir tehnicke mogucnosti koje su proverene u roku od dva dana). E sad, u ponedeljak idem po svoj modem, koji stoji kod njih jos od pre 4-5 dana, a ja to nisam znao, tj. verovatno su me zvali iz EUneta, ali nije niko bio gajbi. Ali sam isao i znam da je i ugovor i modem u Loznici. Kada ga pokupim, ako nece, zovem tehnicku podrsku i ako ne budem mogao da se prikacim momentalno raskidam ugovor. Mozda je cak bilo i do ovog modema koji sam probao. Sad za sad ne znam. I jos jedno... na EUnetu je ugovor godinu dana ako se prijavis preko sajta, a ako ides preko ove firme iz Loznice, onda je 4 meseca (!!!!) sto je i vishe nego korektno. A telekom necu da komentarisem. Nemam nista protiv, ali vise volim alternativu. U principu, ceo zivot mi se na nju i svodi....
[ BraneZR @ 27.01.2008. 22:43 ] @
*****judi da li neko ima problema sa igranjem wow-a?ako neko igra neka ostavi komentar a problem je sledeci.
imam adsl telekom vec 6 meseci paket 1024/128 sve je super radilo do sad.e sad wow vise ne mogu da igram,udjem u wow 5 min i diskonektuje me inace sam privezaio modem na lan karticu i kazem sve je radilo kako treba ali sad vise nece.zvao sam ih 10 puta oni kazu da je sve ok ali nesto ne valja.pokusao sam sve i sa blizardovog sajta predloge sta treba da se radi da bi resio problem ali ne vredi.inace svi igraci u wow-u su mi Unknown i imam crvene znakove pitanjai ja to ne mogu da resim.ako neko moze da pomogne bilo bi super.hvala unaored i pozzz!!!*****
I ja imam isti problem i nemam resenja, jednostavno dobije desinhronizaciju i nista se ne desava. Krene da ucitava podatke i zakuca samo.
Ima li neko nekakvih predloga?
[ HelloWorld @ 28.01.2008. 00:33 ] @
Citat: BraneZR: *****judi da li neko ima problema sa igranjem wow-a?ako neko igra neka ostavi komentar a problem je sledeci.
imam adsl telekom vec 6 meseci paket 1024/128 sve je super radilo do sad.e sad wow vise ne mogu da igram,udjem u wow 5 min i diskonektuje me inace sam privezaio modem na lan karticu i kazem sve je radilo kako treba ali sad vise nece.zvao sam ih 10 puta oni kazu da je sve ok ali nesto ne valja.pokusao sam sve i sa blizardovog sajta predloge sta treba da se radi da bi resio problem ali ne vredi.inace svi igraci u wow-u su mi Unknown i imam crvene znakove pitanjai ja to ne mogu da resim.ako neko moze da pomogne bilo bi super.hvala unaored i pozzz!!!*****
I ja imam isti problem i nemam resenja, jednostavno dobije desinhronizaciju i nista se ne desava. Krene da ucitava podatke i zakuca samo.
Ima li neko nekakvih predloga?
Čudno što ste obojica iz Zrenjanina... Pall Mall - mislite o tome...
[ Remorseless @ 28.01.2008. 05:47 ] @
Grom i pakao, ovo je uzas. Od ~5h jutros upload (od celih 66-75b) ima 4sec delay, download kao da ne postoji, ping skace kao lud bez obzira sta merim...
bice krvi :D
[ Remorseless @ 28.01.2008. 07:44 ] @
Kanda se situacija malo popravila. Taman sam na trenutak pomislio da se nesrecni wireless vratio iz mrtvih...
[ LoLive @ 28.01.2008. 10:31 ] @
meni DL je 30 - 50kb
popravio se i torrent..
ping CS 1.6 ...(video je i sale80) je do nekih 60
sve u svemu..popravljaju se stvari
[ Body Bag @ 28.01.2008. 14:04 ] @
Stigao je i meni ADSL-konacno ;)
Dakle paket od 256k-download je koliko sam video varira i u proseku je oko 20-ak k sto nije lose mada nadam se da ce biti i bolje jer sa 256k treba da bude negde oko 26-7
Ono sto mi se ne svidja je da je ugovor ipak bio na 24 meseca i da moras da iskesiras 5900din ako hoces da ga raskines ranije
Sta drugo reci do-cist bezobrazluk
Ipak nije sve tako lose-koristicu ovo sigurno godinu dana(na koliko sam i mislio da je in the first place :P),dobio sam paket koji sam i trazio(256k-rekose mi da sam ga dobio jer sam se prijavio dok je jos uvek bio na meniju ;) )i dobio sam onaj vaucer od 6000din za kupovinu u Com Trade jer sam se prijavio pre 15-og januara
Poz....
[ gigga @ 28.01.2008. 15:41 ] @
Za kolegu koji ima problema sa WOW-om savet da poveze modem sa kompom obavezno preko etherneta-a. Ukoliko i dalje imas problem sa wow-om menjaj modem. Generalno modem koji isporucuje Telekom se ne slaze sa WOW-om. Moja iskustva su vrlo pozitivna. Ping je izmedju 80-220 ms sa ukljucenim ventrilom. Napominjem da je kod mene ADSL preko ISDN-a, data path FAST je ukljucen.
Sto se tice downloada, generalno brzina ide 52-55 kB/s, nema vecih oscilacija. Ako imate probleme sa velikim oscilacijama protoka pokusajte prvo da proverite svoje instalacije. Spliter stavljate na meste gde telefonski kabal ulazi u kucu/stan. Ukoliko imate vise uticnica u paralelnoj vezi koristite samo jednu, na nju povezite spliter, sa splitera odvedite kablove prema ADLS modemi i telefonima. Bilo kakvi adapteri ispred splitera mogu da prestavljaju problem. Ako imate prekide veze ili pad downloada u trenucima kada vam telefon zvoni - niste dobro povezali instalaciju.
[Ovu poruku je menjao gigga dana 28.01.2008. u 16:58 GMT+1]
[ BraneZR @ 28.01.2008. 16:16 ] @
Citat: gigga: Za kolegu koji ima problema sa WOW-om savet da poveze modem sa kompom obavezno preko etherneta-a. Ukoliko i dalje imas problem sa wow-om menjaj modem. Generalno modem koji isporucuje Telekom se ne slaze sa WOW-om. Moja iskustva su vrlo pozitivna. Ping je izmedju 80-220 ms sa ukljucenim ventrilom. Napominjem da je kod mene ADSL preko ISDN-a, data path FAST je ukljucen.
Sto se tice downloada, generalno brzina ide 52-55 kB/s, nema vecih oscilacija. Ako imate probleme sa velikim oscilacijama protoka pokusajte prvo da proverite svoje instalacije. Spliter stavljate na meste gde telefonski kabal ulazi u kucu/stan. Ukoliko imate vise uticnica u paralelnoj vezi koristite samo jednu, na nju povezite spliter, sa splitera odvedite kablove prema ADLS modemi i telefonima. Bilo kakvi adapteri ispred splitera mogu da prestavljaju problem. Ako imate prekide veze ili pad downloada u trenucima kada vam telefon zvoni - niste dobro povezali instalaciju.
[Ovu poruku je menjao gigga dana 28.01.2008. u 16:58 GMT+1]
Hvala prijatelju, sumnjao sam da je problem do modema al nisam bio siguran. E sad ne znam bas dal ce mi ovi iz telekoma dati drugi modem ili cu morati da kupim. Mozes mi preporuciti koji da uzmem, sad imam Huawei mt882.
Hvala
[ N3m4nj4_LoZnica @ 28.01.2008. 18:43 ] @
ljudi ja ne razumem jednu stvar kako vi pricate da je download 30-40kb kad na nekim slikama od paketa 512 pise da je download 470 kod nekih cak i vise. I imam jedno pitanje da li znate kad ce ADSL u okolini Loznice konkretno u Klupcima ja sam na novoj centrali a ne znam kako nisu dosad postavili ADSL prikljucke.
[ batancev @ 28.01.2008. 19:11 ] @
da te sada neko ne bi prozivao treba da znas da je brzina adsl-a izrazena u kilobitima po sekundi=Kb/s
a download se racuna u kilobajtima po sekundi=KB/s
dakle 1bajt je jednak 8 bitova (1B=8b) pa se onda od 470Kb/s dobija 58.75KB/s sto je jako tesko dostizna brzina dl sa paketom 512
[ Slobodan Milivojevic @ 28.01.2008. 20:39 ] @
Citat: N3m4nj4_LoZnica: ljudi ja ne razumem jednu stvar kako vi pricate da je download 30-40kb kad na nekim slikama od paketa 512 pise da je download 470 kod nekih cak i vise. I imam jedno pitanje da li znate kad ce ADSL u okolini Loznice konkretno u Klupcima ja sam na novoj centrali a ne znam kako nisu dosad postavili ADSL prikljucke.
Polako sa okolinama manjih mesta u Srbiji... Nacekaces se ti. Ja sam pravio svoje wifi linkove da bi imao net, a zivim na periferiji Pirota.
[ LoLive @ 28.01.2008. 20:51 ] @
Citat: N3m4nj4_LoZnica: ljudi ja ne razumem jednu stvar kako vi pricate da je download 30-40kb kad na nekim slikama od paketa 512 pise da je download 470 kod nekih cak i vise. I imam jedno pitanje da li znate kad ce ADSL u okolini Loznice konkretno u Klupcima ja sam na novoj centrali a ne znam kako nisu dosad postavili ADSL prikljucke.
ja sam u klupcima tacnije lagatoru...
znaci imam ADSL...i takodje mislim da ti nemas problema ...samo se prijavi...
[ HelloWorld @ 29.01.2008. 00:40 ] @
Ja sam u Klupcima, tacnije u KLUPCIMA i imam ADSL... na 874***, tako da, ko god ti je rekao da nema, lagao je ;)
Citat: Slobodan Milivojevic: Polako sa okolinama manjih mesta u Srbiji... Nacekaces se ti. Ja sam pravio svoje wifi linkove da bi imao net, a zivim na periferiji Pirota.
Klupci su okolina koja je udaljena od 1km do 3km od centra (otprilike), tako da nije okolina od 10km i nije na trecoj centrali vec je na jednoj od dve gradske, tj. na Loznica 2... a Loznica mislim da i nije toliko manja od Pirota da bi ti iskazao disrispekt :)
A ono sto sam ja malo pre izmerio je:
sto je u danasnjem danu bilo "bajka"! Preko dana kad god sam merio, DL nije prelazio 180kb/s... Logicno, paket 512/64, EUnet
[ LoLive @ 29.01.2008. 07:03 ] @
ISP YuNet
wtf
mislim ...imam manji paket a plačam više
uaaa

[ HelloWorld @ 29.01.2008. 13:22 ] @
Citat: LoLive: ISP YuNet
wtf
mislim ...imam manji paket a plačam više
uaaa 8)
Nisam siguran da sam te razumeo...
btw. Sta ti je sa pingom?
Izgleda se nesto desava.. danas sam izmerio i 440kb/s i radi ok, a juce nikako... Inace, koje ste vi "telekomovci" dobili modeme?
[ LoLive @ 29.01.2008. 14:33 ] @
Citat: HelloWorld:Inace, koje ste vi "telekomovci" dobili modeme?
Ja sam dobio Aolynk DR814 ADSL2+ BroadBand Router

[ bobanic @ 29.01.2008. 14:40 ] @
Citat: imam jedno pitanje da li znate kad ce ADSL u okolini Loznice konkretno u Klupcima ja sam na novoj centrali a ne znam kako nisu dosad postavili ADSL prikljucke.
Druze,i ja zivim u rodnom mestu g-dina Stanka Kusonje,tacnije,blizu velelepnog stadiona "Zeleni Lug",i ADSL koristim jos od 11.01.2008. na 892***...tako da,kao sto rece neko od prethodnika,gadno su te slagali!
P.S. Raspitaj se LICNO u korisnickom servisu gde je problem!
[ HelloWorld @ 29.01.2008. 14:49 ] @
Citat: LoLive: Ja sam dobio Aolynk DR814 ADSL2+ BroadBand Router
Hehe, kad bi znao sta sam ja dobio od ovih %^&*%^*( ...
Zyxel P-630S EE. Strasno... nesto gore od tehnike u zivotu nisam imao. Da bih se povezao, moram prvo da se povezem preko dial-up, sacekam minut i onda startujem adsl konekciju, pa se diskonektujem sa dial-up + ako je u System tray-u ukljucen tzv "control panel" ovog Zyxel modema, nema sanse da se povezem. Trebalo mi je par sati da isprobam sve moguce kombinacije povezivanja, jer uputstvo nisam dobio, a na internetu sto ima, nije kompletno... Uzas zivi. Tako da kontam da kupim US Robotics ruter, posto koristim i USRobotics external za dial-up...
Btw. od jutros download divlja. Sada mi ide po 47 - 50kB... simpaticno... a juce jedva navlacilo po 15...
[Ovu poruku je menjao HelloWorld dana 29.01.2008. u 16:15 GMT+1]
[ LoLive @ 29.01.2008. 16:31 ] @
Citat: HelloWorld: Hehe, kad bi znao sta sam ja dobio od ovih %^&*%^*( ...
da mi nisi rekao marku...i da je ovo modem
...ja bih pomislio da je ovo el.brijač

btw..
sta kažete na foru, da oni(u korisničkom centru)...ama baš ništa ne proveravaju(lične podatke)onog ko podiže modem..
tako neko može da, od nekog penzionera...ili nekog ko nema comp ili nije upućen u ovu novinu kod nas...a zna mu tel. broj i šifru korisnika...(mazne iz sandučeta)
lepo nabavi za DŽ modem...
rtd-i
[ HelloWorld @ 29.01.2008. 16:38 ] @
E, vidis, kod telekoma ne proveravaju licne podatke onoga ko podize, ali traze sifru korisnika, a na ostalim provajderima obrnuto ( ne sifru podataka i licnu korisnika  )... uh kad bi moglo to nekako lepse da se iskombinuje... ali nije ni ovako tesko. Napad adslom na penzionere!
[ Jewrosima @ 29.01.2008. 20:01 ] @
Konacno stvari se sredjuju, posle 10ak dana download je konacno kako treba na 512 paket 53kb/s.
Nisam nishta radio-intervenisao ili slicno.Verovatno su malo sredjivali u telekomu tako da samo ovako neka ostane i extra.
[ Precisi0n @ 29.01.2008. 23:29 ] @
Ja sam u četvrtak dobio ADSL i do juče je bilo loše, dl max 25 kb/s ali se od jutros popravilo i sada je ~50 kb/s.
Muči me jedna stvar, download preko RapidShare-a... Kada skidam nešto sa njega, veće od 5 mb, obavezno mi se događa da se download prekine... Ne znam do čega bi moglo da bude... Da li se još nekome ovo događa?
P.S. Imam 512/64 kod Telekoma.
[ Remorseless @ 30.01.2008. 07:15 ] @
Rodjak, sta rekoh ja za download ? :P
prvih mesec dva ne ocekuj da radi savrseno.
ni za dolazak dsla mi nisi verovao... strasno. moja krv... :PP
[Ovu poruku je menjao Remorseless dana 30.01.2008. u 10:58 GMT+1]
[ Jewrosima @ 30.01.2008. 09:55 ] @
Za rapid ja koristim IDM u kombinaciji za mozilom.Znaci instaliraj mozilu i IDM, preko mozile i ako si free user biraj file za skidanje i na zavrshetku kada kucash kod za download IDM cese automatski pokrenuti za download.Za sve ostalo koristim download centar koje je extra , nema shta ne moze da skine bilo to i zashticeno :P
IDM [internet download manager]
http://rapidshare.com/files/86...DM.5.12.Build.6.Incl.Crack.rar nema pucanja i izvlacimi stabilnih a neverovatnih 56/57 kb/s
[ HelloWorld @ 30.01.2008. 11:00 ] @
[ Precisi0n @ 30.01.2008. 11:53 ] @
I sa IDM se isto dešava, samo što ovde ne izbaci error već dl speed padne na 0 i tako ostane.
Da li je moguće da je ovo da podešavanja rutera?
[ chester87 @ 30.01.2008. 17:59 ] @
@Precisi0n
I mene muci taj rapid-share, CS sam skidao jedno 10 puta (preko Internet Download Menager-a), krene lepo 60kb/s i drzi tako neko vreme, malo varira ali to je to....stigne do 80-85% i prekine. Da poludis!
Jeli ljudi jel se ko raspitivao u telekomu zasto su promenili ugovore?
Pozz_
[ Precisi0n @ 30.01.2008. 18:21 ] @
To za ugovore je bilo koliko sam ja shvatio ko uzme onaj novogodišnji paket, besplatne kupone, 4 igre i 10E na kreditnoj kartici, on pootpisuje na 24 meseca. Te prijave koliko sam čuo trajale su do 15. januara i tada sam se ja prijavio. Nisam dobio "poklone" ali ugovor je na 24 meseca. U čemu je fora, ne znam... :)
[ chester87 @ 30.01.2008. 19:06 ] @
Ja sam Telekomu slao mail, pitao ih za sve to, ugovor, raskid ugovora, prica totalno bila drugacija...Sad su mi odgovorili da nisam bio precizan, ali nigde ne pise da se te izrice i 10€ dobijaju samo ako kupis komp u Com-Trade-u.
Ne znam kakvo si ti dobio upustvo ali kod mene je bilo nedaj boze nikome, kad sam ih nazvao rekli su mi da su pogresno odstampani, i da ne trebam nista da podesavam! Ne znam opet, 24 meseca je puunooo bre, vraticu im j***ni kupon koji ce mi djavo, pa nek' mi daju 12 meseci :)
Pozzz_
[ HelloWorld @ 30.01.2008. 19:30 ] @
24 meseca je puno samo ako ti se ne svidja njihova usluga. Nemoj mi reci da planiras da koristis adsl par meseci i dovidjenja. Sto se Loznice tice, ne verujem da ce ti na nekom drugom biti bolje. Sta se gubi ugovorom od 24 meseca? Jedino ako planiras da ides odavde moze da ti zasmeta... Svi smo ovaj adsl jedva cekali, a sada nikome ne odgovara. E jesmo nikakvi :)
Puno pozdrava
[ Jewrosima @ 30.01.2008. 19:50 ] @
@ cs1.6
cs1.6 instal http://www.kgb-hq.com/download/CS1_6%20full%20v7.exe
+ samo ti ovaj patch treba, nije poslednji ali ima sve shto treba i najbitnije ne baguje nishta, tj nabolji je http://iggi.kgb-hq.com/cs/patch/CS1_6%20patch_V21.exe
[ Remorseless @ 30.01.2008. 20:45 ] @
izgleda da je to to
21:41 download rate na 512k paketu od pocekta do kraja download sesije 56.7 sa varijacijom od 0.1
zadovoljan :D
sta se bre zalite na ugovor od 24 meseca ? kao da cete koristiti dsl manje ? teracete vi to i duze.
ako razmisljate od mogucem prebacivanju na drugog providera - "kasnije" - zaboravljate da telekom vuce konce i jos dugo ce biti glavni.
1 - cena nije velika (svi koji su imali conectionless kod infoa znaju dobro koliko je ovo jeftino)
2 - radi stabilno (po neki ispad pa sta - tek je pocetak, logicno je da ima nekih bubica)
3 - sta hocete bre ? :D
aj, pozdrav
[ Remorseless @ 31.01.2008. 12:09 ] @
let's see...
za noc skinuo Longhorn RC1 64bit verzija 1.8GB
za noc skinuo Longhorn RC1 32bit verzija 1.4GB
za noc skinuo SuSE 10.3 DVD 32bit verzija 1.8GB
korsitim longhorn, problema nema, update svega i svacega radi, upload mi je ok, torenti ok, ping ka bnetu 46, ping ka wow serveru ~90...
normalan download ? imam ga. download od starta do kraja 56.7 sa varijacijom od 0.1 kao sto sam i ranije rekao.
paket 512/64
poz
[ chester87 @ 31.01.2008. 20:42 ] @
Spomenu se CS pa reko da pitam samo, zna li neko ima li gde da se skine game mod za pomenutu igricu, da bi bilo botova?
Pozzdr_
[ HelloWorld @ 31.01.2008. 20:46 ] @
Moja iskustva.. hm... za dan skinuo:
1. Adobe Premiere CS3 --- 763MB
2. Adobe Photoshop CS3 --- 525MB
3. Adobe Flash Professional CS3 --- 468MB
4. Adobe Illustrator CS3 --- 819MB
5. Adobe AfterEffects CS3 --- 1GB
6. Adobe Fireworks CS3 --- 277MB
7. Adobe Audition 3 --- 239MB
BEZ PROBLEMA! I to sve preko Mozzilinog dl managera... A danas sam ukljucio Adobe InDesign u FlashGet... stiglo do 98% i trok! Ne radi resume, ne mogu da nastavim dalje, ali sam se slatko nasmejao na FG-ovom merachu bitrejta kada sam video 65.3 KB/s :))))))))
Meni DL retko pada ispod 40, a nadgledam ga cesto, tako da eto. Paket 512/64. Mada sam recimo juce iskusio manji problem sa Skype-om. Moj glas je seckao na drugoj strani... ali je za njega 64kb ipak malo... a voice+video streaming koji sam ja primao su bili solidni. Nije nista kasnilo i retko, ali retko kada je secnulo. Ja cak ukljucim download i ukljucim LiveForSpeed na online igranje i nema lagovanja.
Ja sam apsolutno zadovoljan brzinom, ali nisam modemom, zbog povezivanja. Mislim da sam negde u prethodnim postovima napomenuo.
btw. ko je lud da se sada sa adsl-a vrati na dial-up?! :D
[ LoLive @ 01.02.2008. 07:06 ] @
Citat: chester87: Spomenu se CS pa reko da pitam samo, zna li neko ima li gde da se skine game mod za pomenutu igricu, da bi bilo botova?
Pozzdr_
Verovatno ti tržiš ZBOT i PODBOT
vidi na google ili ovde
[ lydon_lo @ 01.02.2008. 15:40 ] @
Ej, mozda ovo vec znate, al kako smo svi u fazonu- daj sto brze!- evo nekih "mojih" resenja.
Dakle, http://www.mozilla.com/
Potom izvrsite ubrzavanje Firefoxa http://www.mozila.pl/firefox-speed-up.html
Kao download menadzer koristite Fresh download http://www.freshdevices.com/freshdown.html
I na kraju, instalirajte Firefox dodatak FlashGot http://flashgot.net/ koji vam omogucava integraciju download menadzera u browser.
[ Body Bag @ 01.02.2008. 15:52 ] @
Ja sam rekao da Skype radi dobro i sa 128k i nisam kukao nista u vezi njega ;)
To je rekao neko drugi,cini mi se LoLive,ali nisam siguran da ne gresim dusu :P
[ LoLive @ 01.02.2008. 16:34 ] @
nisam ja rekao...to..ma nebitno..
Meni je bitno da čujem Vas kako vam rade torrenti,dc++ i ostali p2p klijenti..
Meni radi očajno,,,,gotovo nikako...
Ovo oko običnog DL i UL preko brovzera...sa tim nemam frke...kao ni pomenuti drugi..
p2p su pod znakom "???"
[ Body Bag @ 01.02.2008. 18:57 ] @
Meni torrenti rade odlicno a p2p i dc++ jos nisam probao ;)
Kao sto rekoh vrlo je bitno da u torrentu ogranicite upload i download u skladu sa protokom
To se narocito odnosi na upload od 64k koji je da se ne lazemo jad i beda
Dakle kada sam skidao film bilo je oko 10 seedera i protok je bio oko 23-4k
Sada skidam drugi film koji ima 3 seedera i protok je oko 9-10k
Imaj u vidu da protok na torrentu zavisi od mnogih stvari-od toga kakav upload i konekciju imaju ostali seederi/peerovi i da li port forward-ovan ili ne ;)
[ LoLive @ 01.02.2008. 21:24 ] @
Citat: Body Bag: Meni torrenti rade odlicno a p2p i dc++ jos nisam probao ;)
???
vidim ja ovde da nisu čista posla
[ stoles15 @ 01.02.2008. 22:41 ] @
Citat: Body Bag: Meni torrenti rade odlicno a p2p i dc++ jos nisam probao ;)
Hm,ajd probaj vidi kako pici p2p pa javi utiske $%@&
Citat: Meni je bitno da čujem Vas kako vam rade torrenti,dc++ i ostali p2p klijenti..
Meni radi očajno,,,,gotovo nikako...
Meni odlicno, od samog pocetka radi sve.
[ chester87 @ 02.02.2008. 22:40 ] @
@ Jewrosima
sta rece ti za ping, svaki server me izbaci posla veoma kratkog vremena, sta da radim pomagaj!
[ april9 @ 03.02.2008. 10:26 ] @
Lelekom+Elektrodistribucija Srbije=HAOS
Huawei je veoma osetljiv na promene napona, proradio je kako treba tek kad sam ga prikopchao na korektor napona...
[ LoLive @ 03.02.2008. 11:11 ] @
Ja vidim nešto mi baguje.... 
eto sinoć iz čista mira nestade net, pa sam morao ručno resetovati i zezati se sa modemom...
jer on posle toga izbacuje grešku,limited...ustvari nema vezu izmedju modema i compa.
nemože ni da se pristupi preko browsera na 192.168.1.1...
Pa kao što rekoh moram reset da odradim direktno na modemu..
btw gde si kupio taj korektor napona i koja je cena...
[ sasha015 @ 03.02.2008. 23:35 ] @
Pozdrav Loznicani....Jel ima neko iskustvo sa verat netom u Lo?Pitam zbog toga jer mi licno ne odgovara ugovor na 12 meseci kod telekoma.Kod Verata moze mesec po mesec.Trenutno sam na bezicnom MB netu.Sta znam,radi uglavnom ok.!128kbps.Sporo....
[ zombie @ 04.02.2008. 11:06 ] @
@LoLive: Stari stabilizator napona (korishcen za tv u Titovo doba) bi radio posao k'o blesav. Raspitaj se kod tv mehanichara, cena bi trebala biti sitnica
[ Hackman @ 04.02.2008. 14:04 ] @
Isti slučaj i moj Asus ruter reaguje na promenu napona, ja sam ga priključio
na stabilizator i tih problema više nemam. Inače kad smo već kod ovog rutera
vidim da ga niko na forumu ne pominje, kod mene se odlično pokazao voleo bih
da čujem vaše mišljenje o njemu. Taj ruter je od ptt-a.
[ Hackman @ 05.02.2008. 16:47 ] @
Kod mene stabilizator bez problema obavlja posao.
[ N3m4nj4_LoZnica @ 06.02.2008. 19:16 ] @
Da li neko zna mozda kada cu poceti radovi na ostalim centralama u okolini Loznice. Ja zivim u Klupcima (nemam ni 20 min. do grada pesaka) i nemam mogucnosti za ADSL. Ja se nalazim na centrali Runjani. Da li neko mozhda ima nekakvu informaciju ?
:(
[ Precisi0n @ 08.02.2008. 20:32 ] @
Danas je moj drug bio u Telekomov predstavništvu i pitao da li ima tehničke mogućnosti za ADSL i rekli su mu da nema... On je iz Voćnjaka.. Pitao je i kada planiraju i da i na njegovoj centrali instaliraju ADSL portove i rekli su mu na leto... Verujem da će pre da stigne ADSL u Klupce već u Voćnjak tako da se nadaj da će do leta da stigne ADSL :)
[Ovu poruku je menjao Precisi0n dana 09.02.2008. u 01:12 GMT+1]
[ N3m4nj4_LoZnica @ 10.02.2008. 17:45 ] @
pa i ja se nadam da ce da stigne,isao sam i ja u Telekom i pitao kada ce raditi u klupcima a oni su rekli da nemaju nista u planu.
[ forrest_gump @ 12.02.2008. 11:53 ] @
Eh, nikako da dodjem ovde da se pohvalim - vec sedam dana koristim eunetov adsl i prilichno sam zadovoljna!  Imam konekciju 512kbps, koju dodushe delim na dva kompa, ali i wireless sam delila, pa nije bilo ovako dobro.. Jednom rechju, veza ne puca, sve radi kako treba, uzivancija!  Malo ponekad uspori, ali naravno ne toliko da ne moze da se radi..
@HelloWorld
Ovaj, ja imam isto to chudo od Zyxel-a i sve mi radi bez problema. Ne moram da se konektujem na dial up i nishta slichno tome.. Jednostavno kliknem dial na eunetovoj konekciji i radi savrsheno.. Oo
Pozz
[ HelloWorld @ 12.02.2008. 14:26 ] @
Pa ko je povezan na runjansku centralu, naravno da nema adsl jer ljudi, adsl imaju samo loznica 1 i loznica 2... znaci od 871 (ili 872) do 889... tako nekako jel da... a Runjani su na 860,861 tako nesto... niko nije ni spominjao da tu moze... a ne znam koji deo Klubaca je povezan na tu centralu? Jedino onaj deo oko kasarne mi je logican, ali oko kasarne sa druge strane valjevskog puta mislim da ljudi imaju 873,874 i 877 tako da i oni mogu...
@forrest_gump:
Ja jos uvek nisam resio taj problem, mada nije samo kod mene tako.. vec i kod ovog coveka gde sam ugradio isti takav. Jel mozes da mi ukratko napises koju si proceduru koristila za install i setup, jer mozda sam negde pogresio... i disk sa drajverima je 'ladno na ruskom... ne mogu da se snadjem na kompu i kad je nesto na srpskom, a kamo li na ruskom... A znas onaj kao ADSL Control Panel koji je dole u SysTrayu i koji moze da se pokrene iz Windowsovog ControlPanela i koji se po difoltu startuje uz sistem, treba da pokaze Showtime Lo & Showtime na Modem state i Remote report... e meni tu dosta dugo tiltuje... i prikazuje najcesce neki Spurious ATU error... Sto sam guglao i video da ima veze sa drugom stranom konekcije, tj. kako ovaj nas windows zove remote computerom... ali nema logike... jer ne bi moglo onda ni ovom metodom koju ja koristim... mada ne znam ni kako mi je ovo palo na pamet... i jos nesto, jel se tebi u network connections pravi dial-up koneksija ili lan konekcija? i faceri nisu dali nikakvo papirno upustvo kako se setuje modem, samo dali kako se povezuju kablovi... i kako sad neko ko nema tri cuke o kompu moze sebe da poveze, a oni ne obezbedjuju adekvatno lice koje ce to da odradi... onaj lik sto radi ili je vlasnik geoskristala se ogradjuje od davanja bilo kakvih informacija zbog toga sto sam sklopio ugovor preko sajta a ne preko njega... zamisli gluposti... kontam da upozorim ove iz euneta.... burazer moj sklopio isto ugovor sa njima, a ovaj ga nije ni nazvao da mu kaze da dodje, ili ako zove, zove jednom i ako si kuci - kuci si, ako nisi on vise ne zove. I ladno burazer juce isao da vidi sta je s tim i on mu da samo ugovor da potpise a kao dobice modem za 3-10 dana :S ko zna kome je dao modem koji je bio za njega namenjen. Bezobrazluk citav.... auh al sam se raspucao
ZA TELEKOMOVCE:
Da li se nekome desava da mu pukne DL sa Rapidshare ili sa youtube i tome slicno? Drugar koristi Aolynk takav kakav ste svi valjda dobili i ima problema sa tim da DL-uje dva minuta i posle toga se prekine... Je li to za reklamiranje modema ili ne? Slicna iskustva? Ajd pliz ppl, da zna sta da radi...
[ Precisi0n @ 12.02.2008. 18:52 ] @
Citat: Da li se nekome desava da mu pukne DL sa Rapidshare ili sa youtube i tome slicno? Drugar koristi Aolynk takav kakav ste svi valjda dobili i ima problema sa tim da DL-uje dva minuta i posle toga se prekine... Je li to za reklamiranje modema ili ne? Slicna iskustva? Ajd pliz ppl, da zna sta da radi...
Uđi u podešavanja modema, 192.168.1.1, pa na WAN Setup i obriši Onu zadnju stavku, mislim da se zove DHCP Static i na kraju sačuvaj... Imao sam ja sa tim problema pa sam zvao korisnički servis...
Posle samo odradiš restart modem, ali NIKAKO na fabrička podešavanja... :)
[Ovu poruku je menjao Precisi0n dana 12.02.2008. u 20:35 GMT+1]
[ lydon_lo @ 12.02.2008. 18:53 ] @
Da, problem je izgleda u modemu. Kazu da su izgleda otkrili neku gresku u njemu.
Preporucujem vam link http://www.elitesecurity.org/t307869-1#1856140
[ LoLive @ 12.02.2008. 23:26 ] @
hmmm
Od kada sam i ja obrisao onaj III djavo..
sasvim je sve OK
Mada se nebi složio da su modemi "falični"
U podešavanjima je problem..
[ HelloWorld @ 13.02.2008. 05:57 ] @
Ok ljudi, zivi mi bili ! Hvala u njegovo ime!
[ forrest_gump @ 13.02.2008. 09:40 ] @
@HelloWorld
Hm, pa sad ne znam da li si uspeo da reshish problem, ali cu ti ipak ovde ispisati proceduru.
Dakle, shto se tiche modema, sve ti je slikovito opisano - samo je bitno napomenuti da ako imash dva telefonska aprata, kao shto ja imam, oba moraju da budu ukljuchena u spliter - niposhto ni jedan ne sme biti ukljuchen u zid. Povezivanje kablova je jednostavno - jedan kabl ide iz zida u line 'rupu' na spliteru, telefon(i) se ukljuchuje(u) u phone 'rupu' na spliteru, a modem se uljuchuje u modem 'rupu'.
Instalacija drivera pochinje pre nego shto uljuchish modem u komp - ubacish CD, zatim kliknesh na Ustanobka draivera, pa na Samostalna ustanovka (nije napisano bash kako tamo pishe, ali lako cesh zakljuchiti shta je). Kada ti sistem bude trazio da ukljuchish modem ti ga ukljuchi i nastavi instalaciju. Parametri su ti napisani na poledjini propratnog EUNET-ovog prospekta koji dobijesh uz modem i
dakle treba da kliknesh i ukucash sledece:
Line Modulation: G.dmt (G.992.1) / G.dmt Annex B
VPI: 8
VCI: 35
Protocol: PPPoE
Encapsulation: LLC
i instaliranje drivera je ovim zavrsheno.
Shto se tiche pravljenja konekcije, na Desktopu (kao i u Network Connections, naravno) pojavice ti se ikonica sa chudnim nazivom. Kada je pokrenesh treba da upishesh sledece podatke: adsl.TVOJEKORISNICHKOIME@eunet i zatim password, naravno i to je to. Kada kliknesh dial trebalo bi da se konektujesh odmah.
Inache, nemam nikakvu dial up konekciju u Network connections, ali dok se ne konektujem preko te novonastale Eunetove ikonice nudi mi se prozor za dial up koji jednostavno ignorishem dok se ne konektujem na adsl, a zatim samo ugasim taj prozor i proces konektovanja zavrshen.
Probaj da obrishesh driver od modema i da uradish sve ovako kako sam ti rekla i verujem da necesh imati problema.
Toliko od mene za ovaj put.
Nadam se da sam ti pomogla!
pozz
[ lydon_lo @ 13.02.2008. 10:38 ] @
Citat: LoLive: hmmm
Od kada sam i ja obrisao onaj III djavo..
sasvim je sve OK
Mada se nebi složio da su modemi "falični"
U podešavanjima je problem..
Lik sa 0800.... mi je to potvrdio.
Meni ta podesavnja prave problem- gubim konekciju na drugom, umrezenom, racunaru. http://www.elitesecurity.org/t310447-0#1857164
[ HelloWorld @ 13.02.2008. 16:23 ] @
@forrest_gump:
Identichno tako sam i uradio :) mislio sam da sam negde neshto propustio... ali to je to... sad moze da bude jedino nekompatibilnost sa motherboardom... ali, tesko, jer ista podesavanja na asusovom laptopu ne rade, tj daju iste simptome kao kod mene na epox ploci. Ja sam umesto telefona na spliter postavio dial-up modem, i iz tog prikljucka na zidu nemam vise nista drugo da ide osim kabla do splitera, ali zato u drugoj prostoriji imam utichnicu na zidu gde je povezan telefon... mada sam pokusavao da raskacim dial-up modem sa splitera i nista. Ipak mi ne gine da kupim U.S. Robotics ruter...
[ HelloWorld @ 13.02.2008. 16:29 ] @
@forrest_gump:
chek chek chek chek, jel ti meni hoces da kazes da si stavila Line Modulation: G.dmt (G.992.1) / G.dmt Annex B, a ne Multimode (G.dmt / ANSI / G.lite) ?
mada ne bi trebalo da bude uzrok da nece... jer su u Multimode podrazumevane sve tri modulacije
Ako je u tome problem onda cak ni ovo nije u redu: http://my.eunet.yu/support/cms/view.php?id=5510
[ forrest_gump @ 13.02.2008. 17:15 ] @
@HelloWorld
Pa da. Ja sam imala nekih problema pri instalaciji drivera pa sam istu nakon toga obavljala po uputstvima tehnichke podrshke euneta. I oni su mi rekli da odaberem G.dmt (G.992.1) / G.dmt Annex B.
Probaj i ti da odaberesh to pa ce ti mozda proraditi.
Pozz! 
[ HelloWorld @ 13.02.2008. 23:08 ] @
Mrka kapa... ovako tek nece da se poveze...
Mrzi me da zovem njih da im objasnim. Ne verujem da mi i oni mogu pomoci, a i ne volim to preko telefona. Nema nista bolje nego razgovor oci u oci i da dodju na lice mesta i pogledaju... kad sa onim likom ne mogu da saradjujem.
HVALA TI PUNO STO SI POTRUDILA !!! :) eto sad bih rekao i da te castim, ali ne vredi kad te ne znam :P
[ forrest_gump @ 14.02.2008. 08:50 ] @
E, zao mi je shto ti ne radi..
Mozda je ipak modem u kvaru. Preporuchujem ti da ipak kontaktirash tehnichku podrshku - mislim da valjda mozesh i da besplatno zamenish modem ukoliko ti taj nije ispravan - pa shto bi onda troshio pare ako mozesh dzaba da dobijesh drugi!
No, naravno, ti uradi kako mislish da je najbolje!
pozz
[ bachi @ 14.02.2008. 10:10 ] @
... May the force be with you HelloWorld Skywalker, that is your destiny!
> HVALA TI PUNO STO SI POTRUDILA !!! :) eto sad bih rekao i da te
> castim, ali ne vredi kad te ne znam :P
Nije teško upoznati se. :D
[ LoLive @ 14.02.2008. 14:52 ] @
e svashta s'tim modemima
[ Body Bag @ 16.02.2008. 18:14 ] @
E sada nemojte ljudi da kukate
Shvatite da torrenti,p2p i slicni rade "punim plucima" tek kada se forwarduje port i ispravno podesi firewall
Dakle trk na http://portforward.com/
Ja koristim Azureus,forwardovao sam port,prijavljuje da je port otvoren i da je sa NAT-om i DHT-om sve u redu(zelena ikonica)a download kada imam 3-5 seedera je u proseku oko 15-20k(imam 256k paket) :)
Istini za volju p2p jos nisam probao a verovatno i necu jer torent i rapid sasvim zadovoljavaju sve moje potrebe :P
[ LoLive @ 16.02.2008. 18:59 ] @
Citat: Body Bag:
Istini za volju p2p jos nisam probao a verovatno i necu jer torent i rapid sasvim zadovoljavaju sve moje potrebe :P
Bez ljutnje ali...
Jel ti to namerno svaki post ovako pises ili...
"Vozim trenutno Golf-a, ali ako budem imao prilike probaću i neki VW auto"
Mada si u pravu za portove...
[ batancev @ 16.02.2008. 19:24 ] @
torenti su p2p
vreme je da to shvatis
[ HelloWorld @ 17.02.2008. 09:36 ] @
Citat: bachi: ... May the force be with you HelloWorld Skywalker, that is your destiny!
Nije teško upoznati se. :D
Mada su forumi i uopste internet pogresno mesto za to... ;)
... and I'm too old to be a Jedi ;) ...
ali ljuuuuudi, ali ali.... zar nije lepo nesto ovakvo videti...
znaci, pao sam na kolena :) hehehehehe, sa paketom 512... smesno...
[ forrest_gump @ 17.02.2008. 10:27 ] @
@HelloWorld
E sad, josh kada bi objasnio kako ti se to desilo?! Oo Jesi ti kod euneta?
Mislim, meni nikada nije preshlo nekih 460kbps i zato sam im se zalila (eunetu) i oni su i rekli da i ne moze da predje nekih 450kbps zbog toga shto 'ostatak' konekcije otpada na komunikaciju izmedju mog rachunara i euneta, tj. da oni meni omogucuju konekciju od 512kbps, ali da je snaga koju ja koristim u stvari nekih 450kbps.. Oo
Potpuno sam zbunjena pred slikom koju si ovde okachio... Oo Oo Oo
Ja nishta vishe ne razumem.. :-|
@Body Bag
a shta se radi kada taj program ne nudi model rutera koji imash? Oo
[ Body Bag @ 17.02.2008. 13:23 ] @
Citat: batancev: torenti su p2p
vreme je da to shvatis
Citat: LoLive: Bez ljutnje ali...
Jel ti to namerno svaki post ovako pises ili...
"Vozim trenutno Golf-a, ali ako budem imao prilike probaću i neki VW auto"
Mada si u pravu za portove...
Kada ja kazem p2p mislim na druge klijent programe kao sto je eMule npr
Sta ste bre zapeli za p2p-shvatite da na Rapidu za razliku od p2p moze SVE da se nadje
Samo treba umeti traziti(blogovi,forumi i sl koji daju linkove-ima ih ko pleve)a sto je nabitnije protok je regularan-jos ako imas premium nalog(kosta ja mislim 30 i kusur eura za 6 meseci sto stvarno nije puno)eto veselja :)
Naucitete vremenom da su share servisi prava stvar ;)
Malo smo otisli u off ali p2p je dobar samo za stvari su "in" pa je i broj seedera/protok pristojan
Neke malo specificnije stvari koje mene interesuju(a ne tipa novi film Hitman)na torrentu ponekad i postoje ali je broj seedera i health istog skoro uvek jadan a protok je gori nego na dial-up-u :)
@forest gump
Pa ne bi znao da ti kazem-moj drugar je kod Sezama dobio neki USB krs modem-bruka
Izgleda ko paklo cigareta-imao sam utisak da ce protok krenuti da varira ako se neko nakaslje u njegovoj blizini :D
[Ovu poruku je menjao Body Bag dana 17.02.2008. u 14:39 GMT+1]
[ forrest_gump @ 17.02.2008. 14:02 ] @

evo moje bajne konekcije! <_<
a ja ovo delim na 2 kompa, tako da se prerachunajte koliko je to u stvari po jednom kompu..
<_<
No words!
PS-placeno je za 512kbps, btw... Ko koga ovde zeza?!
[ Body Bag @ 17.02.2008. 14:38 ] @
Ma batali taj speed test i gledaj koliki ti je download kada skidas nesto direktno sa nekog mirrora-koliko k u sekundi?
Inace ja imam paket od 256k i download mi nikad ne spada ispod 27k-koristim Telekom ADSL tako da zaista ne mogu da se pozalim
[ HelloWorld @ 17.02.2008. 14:45 ] @
Citat: forrest_gump: @HelloWorld
E sad, josh kada bi objasnio kako ti se to desilo?! Oo Jesi ti kod euneta?
:) pa sta mislis sto sam te toliko smarao oko zyxela :) jesam preko euneta, kao sto se da primetiti iz prilozene slike... a kako se to desilo... pa unajmio sam hrcka da mi malo brze okrece kuler na citacu kartica koji sam premostio gumicom za tegle na zyxelov modem :))) nemam bre pojma... i ja sam se smejao i krstio u isto vreme. Ovo jedino ako neko baca neku crnu magiju... ili je to bela :S
Anyway, pre neki dan sam kod kolege ispremestao i telefon i jos neke gluposti, pola kuce sam mu pomerio da bih namestio dva telefona da izlaze iz splitera, da nema utaknut i fon i spliter u zid, i zamisli, proradio mu je... odmah se konektuje i sve do j*j*... radi cak i na multimode... sto je i bilo logicno da radi... e sad je znaci kod mene trip sto imam u drugoj prostoriji telefon, a i kod sebe, tako da mi ne vredi... moj sam raskacio i idem direktno zid-spliter bez cimera na uticnici i to... i bas me briga... povezujem se na malo sjeban nacin, ali kad se povezem ne skidam se dok se komp sam ne restartuje ;) tako da mi je svejedno.
PUNO POZDRAVA IZ SUNCANIH KLUBACA
btw. Body Bag, posto kasno primetih tvoju poruku sad moram da editujem svoju, aaaaaa... ovaj, uopste nije bitno, ne pricam ja ni da sam zadovoljan niti da nisam, a u principu jesam, jer meni retko pada ispod 47KB, ali to uopste sada nije bila prica, jer smo to vec davno apsolvirali... ko koliko ima i ko je koliko zadovoljan...
ovo je cisto bilo za nasmejati se malo... znamo mi vrlo dobro da je jedno speedtest a drugo realno, nemoj da se sekiras..
I TEBI POZDRAV IZ SUNCANIH KLUBACA :)
PARDON, IZ SUNCANE OPSTINE KLUPCI :)
[ forrest_gump @ 17.02.2008. 18:36 ] @
@Body Bag
Pa shto se brzine download-a tiche ona zavisi od toga shta skidam i odakle skidam - na limewire-u je u principu stalno nekih 50-60kbps, dok na emule ni jednom nije dostiglo tu brzinu... -.-
@HelloWorld
Moje pitanje je naravno bilo retorichko.. Ali hvala na odgovoru..
pozz
[ invazija @ 17.02.2008. 21:49 ] @
Vidim da je ova tema daleko dogurala....
Hteo bih samo da razocaram korisnike koji zive van grada..
Teoretski, maksimalna udaljenost korisnika od DSL čvorišta (ukupna dužina bakrene parice) ne bi trebala prelaziti 4 km (viđao sam da neki proizvođači navode još i 8 km kao maksimalnu udaljenost - nisam siguran da li je marketinski trik ili sta vec nemam pojma). Znaci ljudi ubacujte bezicni, nemojte cekati nista... pa cak iako dobijete ADSL nema sanse da budete zadovoljni... Jer brzina protoka od mreze do korisnika opada sa udaljenosti!!! npr. Preko standardne bakrene parice (promera od 0,4 do 0,6 mm) u zavisnostii o udaljenosti, postiže slijedeće vriednosti (U IDEALNIM USLOVIMA):
1,544 Mbit/s na udaljenosti do 5400 m (18000 ft) (T1)
- 2,048 Mbit/s na udaljenosti do 4800 m (15000 ft) (E1)
- 6,312 Mbit/s na udaljenosti do 3600 m (12000 ft) (DS2)
- 8,448 Mbit/s na udaljenosti do 2700 m (9000 ft)
[ batancev @ 17.02.2008. 22:20 ] @
Citat: Body Bag: Ma batali taj speed test i gledaj koliki ti je download kada skidas nesto direktno sa nekog mirrora-koliko k u sekundi?
again
pleonazam
ali nista strasno
[ sasa80 @ 17.02.2008. 22:26 ] @
xD Slazem se .
[ HelloWorld @ 18.02.2008. 01:58 ] @
Citat: forrest_gump:
Moje pitanje je naravno bilo retorichko.. Ali hvala na odgovoru.. :)
pozz
A ja gotivim Homera, tako da odgovaram i na retoricka pitanja :)
[ Remorseless @ 01.03.2008. 19:03 ] @
Citat: invazija: Vidim da je ova tema daleko dogurala....
Hteo bih samo da razocaram korisnike koji zive van grada..
Teoretski, maksimalna udaljenost korisnika od DSL čvorišta (ukupna dužina bakrene parice) ne bi trebala prelaziti 4 km (viđao sam da neki proizvođači navode još i 8 km kao maksimalnu udaljenost - nisam siguran da li je marketinski trik ili sta vec nemam pojma). Znaci ljudi ubacujte bezicni, nemojte cekati nista... pa cak iako dobijete ADSL nema sanse da budete zadovoljni... Jer brzina protoka od mreze do korisnika opada sa udaljenosti!!! npr. Preko standardne bakrene parice (promera od 0,4 do 0,6 mm) u zavisnostii o udaljenosti, postiže slijedeće vriednosti ( U IDEALNIM USLOVIMA):
1,544 Mbit/s na udaljenosti do 5400 m (18000 ft) (T1)
- 2,048 Mbit/s na udaljenosti do 4800 m (15000 ft) (E1)
- 6,312 Mbit/s na udaljenosti do 3600 m (12000 ft) (DS2)
- 8,448 Mbit/s na udaljenosti do 2700 m (9000 ft)
Zaposleni inffoneta ?
ja sam na 4,5-5km VAN grada i pazi, radi mi savrseno, dok ubogi wireless ne da nije radio, nego zalim svakog dinara sto sam vam dao.
kkthxbai
[ batancev @ 01.03.2008. 19:40 ] @
@Remorseless
neka si mu rekao
kakav marketing, c,c,c,c
nasao je da pljuje adsl....qq nama sa nasim provajderima
[ Jewrosima @ 01.03.2008. 21:44 ] @
Ovo da nije smesno bilo bi zalosno, kakva bestidnost,ma vishe bi vole shiptarski net da koristim nego vishe ikad raspali info wifi...
btw Pa zar inffo net nije umro, ja mislio neki rekvijum da sastavimo :P
edit: haha morao sam edit, jedan bivshi korisnik inffoneta cita ovo i kaze [meni na msn]
xxxxxxxxxx says:
dabogda im grom udario u mainframe
xxxxxxxxxx says:
da im spali svu opremu
hahahha eto shta kaze istrazivanje javnog mjenja, ovo ce vam potvrditi 99% sada vec bivshih korisnika nesretnog wifi-a firme cije ime vishe odlucio sam da ne spominjem, zato invazija molim te da nas ne vredjash vishe, bili smo ponizavani dug niz godina, sada konacno mozemo da uzivamo u netu, ne misleci na novac, kontash vishe se ne osecamo ponizeni sada uzivamo BRE !!!
Aj pozdrav.
[Ovu poruku je menjao Jewrosima dana 01.03.2008. u 22:54 GMT+1]
[ invazija @ 03.03.2008. 12:17 ] @
Citat: Remorseless: Zaposleni inffoneta ?
ja sam na 4,5-5km VAN grada i pazi, radi mi savrseno, dok ubogi wireless ne da nije radio, nego zalim svakog dinara sto sam vam dao.
kkthxbai
lol.. nisam zaposlen u inffonetu... i takodje koristim ADSL.... tako da..
Sto se tice tvoje situacije ne moze da ti radi kao meni koji sam na ~100m od centrale...
Vidim da ti racunari i ne idu bas od ruke tako da necu da diskutujem sa tobom na tu temu...
[ Remorseless @ 05.03.2008. 00:00 ] @
Citat: invazija: lol.. nisam zaposlen u inffonetu... i takodje koristim ADSL.... tako da..
Sto se tice tvoje situacije ne moze da ti radi kao meni koji sam na ~100m od centrale...
Vidim da ti racunari i ne idu bas od ruke tako da necu da diskutujem sa tobom na tu temu...
i jos jedanput
Citat: invazija: lol.. nisam zaposlen u inffonetu... i takodje koristim ADSL.... tako da..
prema tvom pogledu na IT svet (racunari) kapiram da si jedan od onih koji se bave:
"racunari i oprema
programiranje
baze podataka
web dizajn
administracija
video nadzor
ma znam sve"
jesi cuo za specijalizacije ? ne ? znas to je ono... ma i da ti objasnim opet neces skapirati, jer si nista vise do nizi oblik zivota koji se BAVI RACUNARIMA. zbog ljudi kao ti osobe koje imaju odredjene titule nemaju adekvatna radna mesta jer vi ameba umete sve od programiranja preko grafike i baza podataka do administracije a daj boze da znas da napravis stabilan sistem.
o DSL tehnologiji vidim koliko se razumes, za H/V/S/xDSL bi verovatno rekao: Ma to je ADSL samo malo drugaciji.
uzmi i prelistaj moje postove i vidi koliko se ja to ne razumem u racunare a onda lepo dodji opet na ovu temu i javno mi se izvini i prihvati cinjenicu da si samo jos jedan mali noob u ovom svetu i da za tebe bolje mesto za zivot od loznice ne postoji jer u svom mizernom drustvu i medju ludima koje poznajes JOS UVEK mozes da se pravis glavni baja samo zato sto... se razumes u racunare.
[ Jewrosima @ 05.03.2008. 00:50 ] @
word!!!
[ invazija @ 05.03.2008. 17:32 ] @
pre nego sto nastavim diskusiu, kakve veze ima specijalizacija sa ovom temom? Kakve amebe, bre?! Vidim da si hteo da mi spustis ali kakave veze imaju ljudi koji se nisu snasli u zivotu samnom? Ko ti je rekao da sam ja i zaposlen?
da ti pretresam po profilu i da gleadm gde si postavljao odgovore / teme ne pada mi napamet!
A ovo sto se tice izvinjenja okaci macku o rep! Sta ti radis u loznici ako si "specialista" (vidim da napominjes pa mozda oces da kazes da si ti jedan od njih)?
Drugo, nigde nisam rekao da sam neki pametnjakovic. Rekao sam da necu da diskutujem sa tobom, jer sam predostavio da se ne razumes bas u racunare... Nigde takodje nisam tvrdio da si glup za racunare isl. ZA RAZLIKU OD TEBE!!! Dobro procitaj svoj post i vidi kakav si kontekst ti upotrebio za razliku od mene...
E sad kad sam ti odgovorio na ova prozivanja, da predjem na temu..
kako ti navodis ti si na oko 4,5-5km i radi ti savrseno. Dobro. Moguce da ti adsl radi savrseno (meni lep radi, ali nije bas naj), ako poredis sa 56k ili bezicnim - koji je u lo katastrofa!
Ove statisticke podatke nisam ja merio i izmisljao i daleko su pouzdani. Ti u praksi gde god da se nalazis (osim u tom nekom idealnom slucaju) ne mozes da izvuces 87% od max. Sad da sam ja na tvom nestu ( mislim na udaljenost) i ako bih izvlacio 80% ne bih bio zadovoljan uslugom za cenu koju placam... Jer ako bih ja izvlacio 1mb od 1,5mb i da placam 3k din... Nije bas svejedno osim ako ne lezis na parama...
Zeleo bih da znam gde se tacno nalazis (da te nadjem ngde u noc i da te sacekam :) ), da bih znao kakva je situacija tu...
P.S. I dalje stojim pored onoga sto sam rekao! Vezano za oba posta!
[ Remorseless @ 06.03.2008. 00:19 ] @
evo odmah da ti kazem da si smesan :D
daj mi taj pouzdan izvor koji kaze da na preko 4km ne moze da se izvuce vise od 87% kapaciteta.
meni je preko 90% linka efektivno.
i opet, ne znas sta pricas.
[ invazija @ 06.03.2008. 01:51 ] @
ti mora da imas neku variantu kabla sa optičnim vlaknima?
cccc...
[ sasa80 @ 09.03.2008. 21:19 ] @
Ljudi manite prepirke ko je haker a ko ne  , nego mi recite kod koga je u Lo od provajdera iz vaseg iskustva bolje prijaviti za adsl.Nervira me sto je kod telekoma ugovor 24meseca kod koga je bolje da se prijavim a da bude kraci ugovor i koje su razlike kod ostalih od telekoma[brzine,kvalitet mreze,cene]dali bi duze cekao na prikljucenje adsl/a ako bi otisao kod drugog provajdera da sklopim ugovor za adsl a ne kod telekoma imali to kakve veze, hvala unapred na odgovorima pozdrav.
[ batancev @ 09.03.2008. 21:32 ] @
ptt
verat
[ LoLive @ 09.03.2008. 21:49 ] @
Citat: sasa80: Ljudi manite prepirke ko je haker a ko ne :p, nego mi recite kod koga je u Lo od provajdera iz vaseg iskustva bolje prijaviti za adsl.Nervira me sto je kod telekoma ugovor 24meseca kod koga je bolje da se prijavim a da bude kraci ugovor i koje su razlike kod ostalih od telekoma[brzine,kvalitet mreze,cene]dali bi duze cekao na prikljucenje adsl/a ako bi otisao kod drugog provajdera da sklopim ugovor za adsl a ne kod telekoma imali to kakve veze, hvala unapred na odgovorima pozdrav.
Ja sam tebi rekao po 100x
Telekom je jedina opcija za sada u Loznici...koja ako bi mogli tako da kažemo "nečemu valja"..
Nemoj da se zezneš..
pozz i čujemo se na msn
[ sasa80 @ 10.03.2008. 21:56 ] @
Dobro bre Lo.Live C.S manijace znaci da se drzim telekoma nadam se da cu i ja dobiti bar ruter kao ti a ne neki elektricni brijac kao sto su neki dobili  .
[ HelloWorld @ 18.03.2008. 00:21 ] @
Citat: sasa80: Dobro bre Lo.Live C.S manijace znaci da se drzim telekoma nadam se da cu i ja dobiti bar ruter kao ti a ne neki elektricni brijac kao sto su neki dobili :p .
Khm khm... A ti kao vidis razliku izmedju rutera i elektricnog brijaca? :P Ovaj moj elektricni brijac radi savrseno, posle velike polemike i citanja gomile informacija, jer nisam hteo da zovem "tehnicku podrsku", a nemam vise od jednog kompa, pa mi stoga ruter i ne treba... a ono oko forvardovanja porta, brisanja protokola i tome slicno.. heh, nisam to odradio, jer naravno ne moze, ali zato preko Opere skidam torente sa 35-45 KB/s, ako su valjani... Ja sam preko EUNeta... ali iskreno, moja preporuka je Verat... Dole monopol!!! Imali smo toliko dugo monopol sa wireless-om, dok se nije pojavio MBNet, a sada hocete Telekomov monopol na adsl... Strasno!
[ DJ_ALEXA @ 18.03.2008. 09:23 ] @
Ja sam prezadovoljan sa ADSL-om kako radi koristim 1,5 Mbit na Telekomu ,i do sada nisam imao bas nikakvih problema , download mi ide od 160-180 kb/s. Sve savrseno radi bez ikakvih prekida i i pada protoka.
Uglavnom downlodujem sa torrenta i imam premium na rapidshare.

[ SleepLess @ 18.04.2008. 11:52 ] @
Probajte SezamPro.... dosta su dobri a i expeditivni... sve sam reshio za dva dana... prepodne sam poslao poruku sa zahtevom... popodne su me zvali za postavljanje opreme u centrali i isti dan su mi poslali modem preko city-ja....
[ ljubo-exyu @ 26.05.2008. 20:26 ] @
Kad već taj net tako lepo zivi, daj da se skupimo i napravimo community loznicki na www.gradloznica.com
[ SleepLess @ 04.06.2008. 22:24 ] @
ja sam za to i da se napravi lokalni wireless community... mishljenja o tome?
[ djricky @ 09.06.2008. 18:35 ] @
odoste vi off-topic...
lock!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|