[ vortex77 @ 15.01.2008. 07:58 ] @
| Da li postoji komponenta ili neko resenje za sledeci problem....
Na formu treba da prikazem neku listu podataka iz baze, za svaki od 'redova' u gridu treba da postavim checkbox da bi korisnik mogao da odabere koje od podataka zeli radi dalje obrade.
Znam da u grid moze da se ubaci checkBox, ali za to mi je potrebna i boolean kolona (nisam u mogucnosti da menjam strukturu baze).
Do sada, sam pogledao par komponenti, ali nisam nasao nista sto bi mi odgovaralo...
Da li neko ima neki predlog ?
Hvala |
[ savkic @ 15.01.2008. 10:10 ] @
> Na formu treba da prikazem neku listu podataka iz baze, za svaki od 'redova' u gridu treba da postavim checkbox da bi korisnik mogao da
> odabere koje od podataka zeli radi dalje obrade. Znam da u grid moze da se ubaci checkBox, ali za to
> mi je potrebna i boolean kolona (nisam u mogucnosti da menjam strukturu baze).
Možeš dodati calculated polja po želji u dataset koji prikazuje podatke u gridu, nezavisno od strukture tabele u bazi. Mogu se dodati i obični chekboxovi preko grida nezavisno od postojanja boolean polja. I možeš pogledati recimo QuantumGrid tu ima sigurno takva mogućnost.
[ vortex77 @ 15.01.2008. 11:36 ] @
Hvala Savkic, pogledacu :))
[ MarkoBalkan @ 15.01.2008. 15:13 ] @
polje u gridu staviš checkbox.
ako je u bazi polje kao bool i recimo 1 tvoje polje u gridu će biti čekirano, ako je nula, onda neće biti.
ovo 100 % radi.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.