[ s@le @ 15.01.2008. 20:11 ] @
Pozdrav svima. Totalni sam pocetnik u svetu programiranja. Poceo sam da ucim c++ iz knjige "Learn to program C++" i sve je bilo ok dok nisam naisao na deo koda koji kod mene ne radi, a po knjizi bi trebao da radi. Pretpostavljam da je neki banalan razlog i zamolio bih nekog da mi objasni sta nije u redu. Problem je u tome sto nakon pokretanja programa i upisa "yes", umesto mogucnosti da odaberem jednu od tri opcije, program prestaje da radi. Code: #include <iostream> #include <string> using namespace std; int main() { char response[256]; string moreBankingBusiness; cout << "Do you want to do some banking? "; cin >> moreBankingBusiness; for (int i = 0; i < moreBankingBusiness.length(); i++) { moreBankingBusiness[i] = toupper (moreBankingBusiness[i]); } while (moreBankingBusiness == "YES") { cout << "What would you like to do? " << "(1=Deposit, 2=Withdraw, 3=Get Balance): "; cin.getline(response,256); if (atoi(response) < 1) | (atoi(response) > 3) { cout << response << endl << " - is not a valid banking function " << endl << endl; return 1; } else if (atoi(response) == 1) { cout << "You pressed 1"; } if (atoi(response) == 2) { cout << "You pressed 2"; } if (atoi(response) == 3) { cout << "You pressed 3"; } } cout << endl << endl << "Thanks for banking with us! "; return 0; } |