[ noctua @ 16.01.2008. 09:44 ] @
Pozdrav! Elem, radim nesto ovih dana, pa sam naisao na zanimljiv problem: Potrebno mi je da ogranicim korisnika aplikacije da ne moze da radi u isto vreme sa 2 maxine/browsera. Primer: Salterski radnik u banci. Npr, radi na novcanim transakcijama (ne transakcija u DB vec transakcija u smislu prebacivanje novca sa jednog preko drugog na treci racun sa sve proverama na raznim serverima i sluzbama... znaci "transakcija" moze da traje i po nekoliko sati). Radnik sme samo na jednom mestu u jednom trenutku da bude ulogovan! (Zamislite brljotinu tipa sa jedne maxine - jedne instance browsera - pokrene transakciju prebacivanja novca, a sa druge maxine/browsera pokrene na istom racunu transakciju za ponistavanje prethodne transakcije...) Dobro, primer mozda nije bas adekvatan, ali nadam se da razumete o cemu pricam. Bitno je da na web aplikaciji korisnik moze u jednom trenutku da bude samo jednom ulogovan! Imam neke ideje (evidencija o korisniku/sesija/maxina u db i sicno... ), ali su mi sve manjkave... Ne treba mi konkretan kod... zanimaju me vasa iskustva i ideje kako resiti problem... |