[ scenarist @ 16.01.2008. 13:09 ] @
| Eh ovako....kupio sam kablovski router i hocu da umrezim dva racunara preko kablovskog modema i kablovskog routera....!
Dakle mislim konkretno na slijedecu vezu......iz kablovskog modema , kabl ide u kablovski router i onda iz routera vucem sebi kabl za dva racunara ....nadam se da kontate....:-)stalno napominjem "kablovski router" da nebi doslo do zabune izmedju ADSL routera.
Pa me prvo zanima...:
-------uzeo sam cross kabl nadam se da ce moci,u trgovini su mi rekli da moze jer ce router sam odradit svoje i prebacit cross u straight kabl....pa ne znam da li je zaista tako?
-------slijedece.....kad konfigurisem router, da li ja mogu nekako pomocu routera ili postoji neki softver da ogranicim drugi racunar na odredjenu brzinu prenosa podataka(mislim na internet,download/upload)...i isto tako i za kolicinu podataka(download/upload)
--------sto se tice izrade konekcije na drugom racunaru...da li cu sve napravit kao na prvom racunaru,mislim na isti password !
eto to bi bilo to za sada....!!!!
HVALA NA ODGOVORIMA!!!!!! |
[ DarioBH @ 16.01.2008. 19:34 ] @
Stare konekcije brises, u browseru ukucas ip adresu routera i podesis wan port da bude pppoe i upisi svoj user name i pass
i trebalo bi cim neki racunar zatrazi internet router uspostavi konekciju. Znaci ne podesavas nikakve konekcije na racunarima.
[ scenarist @ 17.01.2008. 21:33 ] @
Prije svega hvala na odgovoru ali ja imam dinamicku IP
adresu tako da taj PPPOE protokol ne moze
proci....imam kablovski internet...s dinamickom IP
adresom........i nema sanse da izidjem da konfigurisem
router(TRENDnet s4w1ca)........izgleda da je do
ISP-a////
no u svakom slucaju HVALA....
pozzz
>
.�$�x��Z�٢��^�)�)�u楰X�v�^�����������j�!��i��h�[,y�܇&���(����ǚ��q�^���jנ��
[ calexx @ 17.01.2008. 22:25 ] @
Stavi baš to što imaš tj dynamic IP kao wan, pogledaj u uputstvu koja je tačno adresa rutera pa mu pristupi sa jednog od kompova koji je uključen u lan port. ISP ne bi trabalo da ima ništa sa ovim. Za ograničavanja mogu da se koriste ruteri ali samo oni malo skuplji pa pretpostavljam da ti ne možeš i moraš na softversko rešenje. Podešavanja za konekciju tipa password sada postavljaš na ruteru i on odrađuje taj deo.
[ Sanja_Bg @ 12.02.2008. 20:25 ] @
Citat: Stavi baš to što imaš tj dynamic IP kao wan
Da li mozesh ovo da pojasnish?
Ne razumem se mnogo, tj. uopshte, ali mislim da bi mi odgovor na ovo pitanje pomogao... Gde, kako, shta? :)
Hvala unapred!
[ calexx @ 12.02.2008. 21:52 ] @
Nađi podešavanja gde se bira wan tip pa izaberi dinamičku IP adresu. Naravno, prvo moraš da uđeš u ruter, potraži koja je mu default adresa pa odatle uđi i odradi ovo.
[ Sanja_Bg @ 12.02.2008. 22:43 ] @
E ovako, poshto milion stvari koje sam pokushala nisu uspele, poslednja nada mi je da izlozim svoj problem ovde i da ce se naci neko od vas cenjenih kopjuterasha da mi pomogne!
Host computer, client computer, cable modem i cable router sam povezala po uputstvu... Router je TP-Link TL-R402M, a modem Motorola SURFboard SB5101 USB Cable Modem... Rachunari su povezani, i na client kompjuteru mi pishe da je connected, ali interneta nema... Sad dolazi deo, gde mi nije jasno, na kom kompu treba da se rade podesavanja. Onaj deo kad se u browseru ukucava 192.168.1.1 na host kompjuteru nece da otvori-kaze Problem loading page... Rekoshe mi da predjem na drugi, to i uradim i tamo se sve uspeshno odradi, Quick Setup koji na kraju kaze da sam uspeshno konektovana... Medjutim, to nisam. I da, kad odem na restore factory settings, iskochi mi 'bubble' i kaze 'Network cable is unplugged', a pishe da sam connected! Ili sam ja totalno pobrkala lonchice... :)
Radila sam i ping na oba, ali nishta.
Rekoshe mi da pogledam Internet Connection Sharing, medjutim ni na jednom kompjuteru ja tu opciju nemam, a setup na host kompu mi ne dozvoljava da ga postavim za komp preko kog se ostali konektuju??? Ako ishta znachi, service pack na host je 2, na client je 1...
Totalno sam zbunjena i bila bih vam zahvalna ako biste izlozili neku ideju za reshenje ovog problema... Ali, molim vas, shto prostije recheno! :angel: :)
[ calexx @ 12.02.2008. 23:30 ] @
Napiši kako si ih tačno povezala. Kakav host i client computer??
[ Sanja_Bg @ 13.02.2008. 21:06 ] @
Host, kao 'domacin' komp koji ima net, a client, kao komp koji 'krade' net domacinu... :)
Povezah ovako: client i router, router i modem... Ali, da se ne pomesham neshto, eo link: http://www.tp-link.com/support/showfaq.asp?id=19 , pa pratite sliku...
Idalje sam ochajna... :)
[ calexx @ 13.02.2008. 21:24 ] @
Zato sam i pitao kako si ih povezala, ako već imaš ruter, onda svi kompovi dobijaju internet preko njega i nema hosta i klijenta. Na crtežu je tako, na wan port zakačiš kabl koji ide od modema a u lan portove idu kompovi. Kakav host? Gde i kako si povezala te tvoje host i client kompove?
[ Sanja_Bg @ 13.02.2008. 21:36 ] @
Jooj, ja to samo da bih lakse objasnila, nema nikakvih host i client! Samo da bi se razlikovao komp koji ima kablovski i ovaj kome treba da se dodeli net... Povezala sam upravo kao shto si rekao... :)
[ glackop @ 13.02.2008. 21:45 ] @
Ja ti ne mogu pomoci ali sam imao potpuno isti problem koji mi je tip resio za dva minuta,a stvar je bila samo u pristupu ruteru preko int.broswera i u njemu postavke IP adrese,mnogo prosto za onog ko zna.Jel znas koja ti IP,Sub.Mask,Def.gatewau i DNS server?
[ calexx @ 13.02.2008. 21:46 ] @
Šta ti onda znače ove rečenice: Citat: Sanja_Bg: setup na host kompu mi ne dozvoljava da ga postavim za komp preko kog se ostali konektuju??? Citat: Sanja_Bg: Host, kao 'domacin' komp koji ima net, a client, kao komp koji 'krade' net domacinu... :) U svakom slučaju, prvo proveri da li si sve podesila prema uputstvu provajdera. Da li daje javne ili privatne adrese, da li sama upisuješ ili to radi DHCP, da li si probala direktno modem u jedan od kompova, da li je to uopšte radilo?
[ Sanja_Bg @ 13.02.2008. 21:47 ] @
Imam dinamichku, i ako idem na 'obtain...' onda to ne podesavam... Na drugi nachin da sama podeshavam IP i sve, ali onda net ne radi na ovom kompu... ???
[ Sanja_Bg @ 13.02.2008. 21:53 ] @
Citat: calexx: Šta ti onda znače ove rečenice:
Zato shto su mi rekli da je problem u networku, rekoh da nisam mnogo upucena...
Citat: U svakom slučaju, prvo proveri da li si sve podesila prema uputstvu provajdera.
To nemam... ??? Nisam znala da treba i s njima da se konsultujem... :(
[ glackop @ 13.02.2008. 22:01 ] @
Kod mene je bezicni i ja sam isao sa AP do rutera i ako tu nema razlike udji u podesavanje rutera klikni na KQUICK SETAP onda odaberi LAN i tu kucaj 192.168.1.1 Sub.mack 255.255.255.0 onda sledi Wan podesavanje gde kucas tvoju IP-Sub.mask Def.gat.odnosno jel imas sve te ostale parametre osim IP?
[ Sanja_Bg @ 13.02.2008. 22:06 ] @
Hm, to nisam probala, tj. ovu kombinaciju, svakako cu iskushati svoje shanse... :)
I josh jedno retardirano pitanje... Na kom kompu idem u Quick Setup? Jer, na ovom na kom mi je net, nece da loaduje tu stranu, dok na onom drugom izbaci odmah... ???
[ glackop @ 13.02.2008. 22:14 ] @
Ja mislim da nemas net na nijednom po postavljanju rutera,tj oba pokazuju daje konekcija uspostavljena ali ne otvaraju stranice?
[ Jbyn4e @ 13.02.2008. 22:15 ] @
Meni i dalje nije jasno da li je ona povezala oba kompjutera u ruter ili ne?
Dakle, napisi DETALJNO sta si gde i CIME povezala (mrezni kabl, usb kabl...itd), kako ti je podesena mreza na OBA kompjutera (staticke ili dinamicke adrese), koji provajder je u pitanju (npr. kod IKOM-a ako promenis sa USB-a na LAN kabl, moras da im dal' dostavis MAC adresu kartice dal' bese da ugasis modem skroz i sacekas pa upalis... zaboravih).
Sve u svemu -premalo si informacija dala. Kad das vise - ocekuj vise pomoci, ovako mozemo samo da vračamo.
[ Sanja_Bg @ 13.02.2008. 22:26 ] @
@glackop
Pazi ovako, kad sve povezem, treba da ukucam 192.168.1.1 u browser i udjem u setup routera...
Imam dve opcije podeshavanja, mozesh to videti preko linka gore. Po prvom, postavljam IP na obtain i nema potrebe za daljim podeshavanjima... Tad mi net na ovom kompu radi normalno. Po drugom, sama postavljam IP, Sub.mack i ostalo, ali onda nemam net na ovom kompu... U oba sluchaja, net se nije sproveo do drugog kompa, ali da napomenem da Quick Setup radim onom kompjuteru...
@Jbyn4e
Povezivanje: ovaj komp je povezan sa routerom preko modema (u wan port), mislim da je mozda tu greshka, ali ja nisam dobila nijedan koji ide u ovaj kompjuter. Drugi komp je povezan mreznim kablom sa routerom u lan port. I to je to. Modem je sa ovim kompom povezan usb-om, a provajder Radijus Vektor...
[ glackop @ 13.02.2008. 22:47 ] @
Iz modema ides u Wan /kao na slici/ i oba kompj.moraju na LAN rutera na bilo koja od 4 mesta...najbolje da zovnes nekog i skrati te muka.Pozzz
[ Sanja_Bg @ 13.02.2008. 22:52 ] @
Ah, nadala sam se da necu morati da zivkam, nije delovalo kao neka komplikovana stvar...
Kako oba kompa na LAN routera?
Kako treba da izgleda prikljucak kabla koji ide u komp bez neta?
[Ovu poruku je menjao Sanja_Bg dana 14.02.2008. u 00:09 GMT+1]
[ glackop @ 13.02.2008. 23:12 ] @
Pa jel ruter sluzi za prikljucenje do 4 kompa a da svako od njih moze ne smetano ne zaviseci ni jedan od nijednog da bude na net? To mu je namena,i ja imam tri prikljucena na isti TP-LINK i rade perfektno.
[ Sanja_Bg @ 13.02.2008. 23:15 ] @
Upravo to... ;) li ja imam dva, a sveukupno bi trebalo da se netom sluze 5 kompova... Ako se ne varam!
[ calexx @ 13.02.2008. 23:15 ] @
Nije komplikovano ali si ga baš iskomplikovala. :) Baci USB kabl. Jedan kabl ide između modema i wan porta rutera. Dva takva ista kabla idu od kompova u dva bilo koja lan porta rutera. Ako nemaš kablove, nabavi ih, jeftini su. Za početak valjda imaš bar dva takva, onaj prvi između modema i wan porta rutera i bar jedan od lan porta do mrežne nekog kompa. Posle ćemo da vidimo kako dalje.
Nemaš komp bez neta, svi kompovi (tj do 4) idu u lan portove rutera i svi imaju jednak net.
[ Sanja_Bg @ 13.02.2008. 23:19 ] @
Baci USB kabl????
Citat: Dva takva ista kabla idu od kompova u dva bilo koja lan porta rutera
Nisam tako skapirala... Mislila sam da treba samo od jednog, ovog do kog sprovodim net...
[ calexx @ 13.02.2008. 23:27 ] @
Dobro, nemoj da ga bacaš nego ga upotrebi za nešto drugo, štampač, skener ...
Hoćeš da sprovedeš net do samo jednog kompa? Pa što ne kažeš, svi se upinju da ti objasne kako da imaš net na oba a ti hoćeš samo na jednom. Znači, onaj deo sa kompovima menjam, na lan port rutera povezuješ samo onaj komp na kome hoćeš internet a ne moraš onaj na kome to nećeš. Ipak, nije loše da i njega povežeš da budu u vezi.
[ Sanja_Bg @ 13.02.2008. 23:30 ] @
Pa ja hocu da mi oba kompa imaju net! Koja je onda funkcija routera?
Mislim da je problem u tome sto nisam ovaj komp povezala sa routerom preko lana...
[ calexx @ 13.02.2008. 23:53 ] @
Uh, ko je napisao ovo? Citat: Sanja_Bg: Mislila sam da treba samo od jednog, ovog do kog sprovodim net... Sprovodiš net do jednog ili do oba? Pošto je do oba, vrati se na onu moju poruku i poveži kako sam napisao.
[ afeks @ 14.02.2008. 18:41 ] @
Sanja_Bg posto si cura necemo te previse grditi jer si nam zadala previse muke :)
Prvo da rascistimo guzvu:
1.Oba dva PC moraju da su povezena fizicki do rutera,utp-ftp cablom naravno(krem boja najcesce i dosta deblji od telefonskog)
-nisi mogla da se logujes na ruter ili cable modem jer nisi imala fizicku konekciju(network cable unpluged) ikonica se pojavi kad iskopcas kabel.
2.Da bi mogla da povezes 2 PC na net treba ti ili ruter(ti vec imas) ili da imas u jednom PC 2 mrezne kartice i podesavas ICS.
-u ovom slucaju PC na kojem ti je prikljucen cablovski modem mora biti ukljucen da bi onaj drugi imao internet.(PC 2 ovisan o PC1) :)
Nije nista strasno i komplikovano samo uradi to sto su ti ljudi vec rekli u prethodnim postovima ili ako jos nisi sredila idi ovim redosledom:
1.Postaraj se da oba dva kompjutera budu prikopcani na ruteru u lan 1 ili lan 2 porti(imas 4)..obrati paznju da WAN porta je rezervirana za kabelski modem a ne za kompjutere.
-svaki PC mora da bude posebnim kablom prikopcan na ruter(ako nemas kupi potrebnu duzinu)..nije previse skup..trazi straight a ne crossover sa RJ45 prikljucima na kraju naravno(slicni na telefonske prikljucke samo vece)
-postaraj se da na oba PC imaju ukljucen obtain Ip address automatically...con panel/net con/lan/tcp-ip
-vidi dali su kompjuteri povezani medju sobno t.e pingaj ih...ako se medju sobno vide idi na korak dva..ako ne onda disable enable lan ili restartuj oba kompjutera.
2.Prikopcaj kabelski modem u WAN porti na ruteru,postaraj se da i ruter i cable modem svete(adaptere u utikac) :) i voala..
Trebalo bi da sve radi iz prve.
Ako slucajno ne radi pokusaj ovim redom(meni to pada na pamet prvo):
- proveri dali oba PC dobijaju Ip adrese od rutera(mora da je DHCP ukljucen).Adrese bi trebale biti 192.168.1.2 i
192.168.1.3.
-eventualno logiraj se na cable modemu..ukucaj u browser 192.168.100.1 u config tabu otcekiraj Enable DHCP Server (ako je ukljuceno)
Happy surfing i obavesti nas dali sve radi ko sto treba.
Srecno
p.s
ako budes imala problem i dalje reci nam gde si zapela
[ iognjen @ 24.02.2008. 21:40 ] @
Pozdrav,
i ja bih da se nadovezem na pricu, posto imam slicni ruter (problem). Juce sam kupio ruter tp link r402m. Zelim da povezem 3 racunara u malu kucnu mrezu i da sva tri imaju pristup ksblovskom netu. Ruter sam po uputstvu povezao sa racunarima(strejt kablovima) i modemom (u wan). Na samom ruteru sijalice na pozicijama M1 i M2 su potpuno neaktivne. U uputstvu pise da M1 i ne treba da gori, dok m2 treba da treperi - ali kod mene je ugasena - a u u uputstvu kaze da je Hardware error. Sta da radim? Da li je ruter ispravan? (Ostale sijalice na mestima 1,2,3,4 kao i wan rade ok)
Mrezu nisam uspeo da uspostavim, a kamoli net. Sta da radim?
Ako stavim na automatic obtain dobijam neku sklj adresu na racunaru npr 169.254.104.52, nemogu da pristupim ruteru preko 192.168.1.1 , probao sam ping. Svaki racunar vidi samo sebe!? A mask mi uvek izbacuje kao 255.255.0.0 , a u svim uputstvima dosad je 255.255.255.0?
Probao sam i rucno podesavanje mreze adresama 192.168.1.2 or 3 or 4 , ali nista. Bas frustrirajuce. Zar ne?
Pomagajte!
Unapred hvala!
[ glackop @ 24.02.2008. 22:17 ] @
M1 ne svetli dok M2 trepce kao i WAN.Resetuj ga i ako ne proradi reklamiraj ga.
[ iognjen @ 26.02.2008. 15:12 ] @
Pozz,
Hvala Glackop.
Odneo sam ruter na reklamaciju, danas sam dobio novi. Povezao sam ga uspesno bez vecih problema, racunari se medjusobno vide,... idila. Ali predstoji mi povezivanje sa kablovskim modemom. Nikako da ga skonta. Bio sam na podesavanju rutera, stavio sam ga na ppoe, ali nece pa nece. Modem kada direktno povezem na neki od racunara radi normalno i konektuje se. Kako da ga i ruter prepozna?
Unapred hvala!
[ calexx @ 26.02.2008. 17:09 ] @
Da li si siguran da se postavlja pppoe? Koji je to uopšte kablovski net?
[ iognjen @ 26.02.2008. 17:27 ] @
Citat: calexx: Da li si siguran da se postavlja pppoe? Koji je to uopšte kablovski net?
Nisam siguran, treba staviti na dinamic IP (logicno,covek nezna dok neproba). Hvala! Sada sve radi ko sto treba. U pianju je sbb net.
[ calexx @ 26.02.2008. 17:36 ] @
U uputstvu piše svašta, ne znaju oni da li ćeš da ga zakačiš na adsl modem, kablovski modem sa statičkom ili dinamičkom adresom ... Daklem, na ruteru promeni Wan pa umesto PPPoE izaberi Dynamic IP (ili Static ako je biznis paket sa statičkom adresom), onda isključi kablovski modem iz struje na par trenutaka pa ga uključi i imaćeš internet na svim računarima. Ostalo su nijanse. Ova dva koraka su obavezna.
Hm, kao da sam odgovarao na drugu poruku, sad vidim da si već sve rešio. ?? Tj, da, bila je druga poruka ali nema veze, važno da radi.
[ Sanja_Bg @ 27.02.2008. 21:36 ] @
Eo mene opet... :(
Ondak se ispostavilo da je mrezna na ovom kompu neshto zeznuta bila, pa sam kupila novu, medjutim, ovo opet ne radi!!!
Kompovi se prepoznaju, sve je povezano kako ste rekli, IP adrese kao shto treba... I opet oba kompjutera nemaju internet... :(
[ Ivek33 @ 28.02.2008. 00:48 ] @
@Sanja_Bg
Nisam nikada radio sa kablovskim modemom i tim ruterom.
Ako ti može pomoći ovaj post OK a ako te zbunjuje ignoriraj sve što sam napisao.
Evo kako izgleda prijedlog proizvođača modema za povezivanje. (View Original Size )
Imaš li ti MANUAL upute za Ruter ( ako nemaš a ruter ti je TL-402M skini ih ovdje
http://www.tp-link.com/support/download.asp?a=1&m=TL%2DR402M )
Za modem ( http://broadband.motorola.com/consumers/products/sb5101/ i ovaj link http://broadband.motorola.com/...asp?SupportSection=CableModems )
Pročitaj malo i pogledaj slike. ( pozivam i ostale koji imaju više iskustva sa kablovskim modemom da skinu i pročitaju ako joj žele pomoći )
Pod pretpostavkom da su ti LAN kartice ispravne kao i UTP kablovi.
1. Prvo isprobaj direktno jedan PC sa kablovskim modemom i vidi jel ti ide na internet.
Za to ti treba jedan UTP kabal ( nisam siguran koje vrste jer nisam to do sada radio ali pogledaj sliku iznad ). USB kabal nemoj spajati.
Kablovski modem spoji na utičnicu na zidu a potom sa UTP u PC-1 na LAN karticu.
Instaliraj Drivere za modem i podesi konekciju sa lozinkama.
IP adresu nemoj postavljati, već neka bude na Obtain Automatic.
Nadalje trebaš podesiti konekciju na internet na LAN kartici sa korisničkim imenom i lozinkom. Ako se uspješno spojiš na internet znači da je veza prema Netu OK i modem radi.
Za daljnje spajanje u mrežu na način koji želiš ( a to je sve kompove u mreži i u ruter ) vidi sliku ispod
Uz to mislim da ti za ovaj slučaj spajanja treba Crossover kabal između modema i rutera, kako predlaže proizvođač modema.
U ovom slučaju mislim da je modem problem. On bi trebao imati neku od IP adresa tipa 192.168.1.1 a WAN port na ruteru npr: 192.168.1.2 dok LAN portovi bi trebali imati tipa 192.168.2.1 192.168.2.2 ( obrati pažnju na IP adresu u predzadnjem broju ) Ruter treba u ovom slučaju rutirati između dvije mreže. ( po mom mišljenju ). No ako je na modemu Obtain Automatic onda to ne funkcionira.
mislim da neće ići baš tako lako.
S obzirom da nisam to do sada nikada radio neću previše pametovati pa ti predlažem da nađeš nekoga tko bi ti to odradio.
Ili iskoristi ruter samo kao switch.
A dajem ti još jedan prijedlog ako su u pitanju samo dva PC-a.
Nisam nikada radio sa tim modemom no možda netko od prisutnih na temi zna može li.
Jedan PC spojiti sa USB kablom a drugi sa UTP kablom ( Ovo može jer i proizvođač tvrdi - vidi prvu sliku ).
Oba bi trebala ići na internet. Jedino ne znam podržava li modem u tom slučaju mrežu između njih ( ako ih staviš u isti Workgroup )
[ planerso @ 28.02.2008. 06:19 ] @
Citat:
A dajem ti još jedan prijedlog ako su u pitanju samo dva PC-a.
Nisam nikada radio sa tim modemom no možda netko od prisutnih na temi zna može li.
Jedan PC spojiti sa USB kablom a drugi sa UTP kablom ( Ovo može jer i proizvođač tvrdi - vidi prvu sliku ).
Oba bi trebala ići na internet. Jedino ne znam podržava li modem u tom slučaju mrežu između njih ( ako ih staviš u isti Workgroup )
Evo mogu ja da potvrdim ovu informaciju. Sa jednim racunarom povezes modem preko USB-kabla, a drugi racunar cross-overom povezes sa prvim racunarom. Sve radi i internet i lan.
[ DarioBH @ 28.02.2008. 08:35 ] @
kod kablovskog modema wan port bi morao biti PPPOE, i tu samo podesis u/n i pass
[ Ivek33 @ 28.02.2008. 09:03 ] @
Citat: planerso: Sa jednim racunarom povezes modem preko USB-kabla, a drugi racunar cross-overom povezes sa prvim racunarom. Sve radi i internet i lan. nisi dobro razumio ovaj prijedlog. Ne treba crossoverom povezivati komp-to-komp ( iako u principu može ali onda mora aktivirati ICS ). A koliko sam vidio to joj je problem.
Moj prijedlog u ovom slučaju je bio da oba PC-a konektira na MODEM. Poveže PC-1 sa USB-om na Modem a PC-2 sa UTP kablom na Modem. Vidi prvu sliku u mom postu.
To predlaže i proizvođač. ( ali samo ako hoće dva PC-a ) Međutim, kao što sam rekao ne znam da li bi takav vid umrežavanja omogućio da se kompovi vide međusobno i da može sherati foldere ako su u istom Workgroup-u.
[ planerso @ 28.02.2008. 09:28 ] @
Jasno, u pravu si. Ali ja samo kazem da bi ovako imala i jedno i drugo. I internet i lokalnu mrezu, bez ikakvih posebnih podesavanja. uspostavljanjem lokalne mreze dobija i internet na oba racunara (share connection naravno mora biti ukljucen). Net radi kada je ukljucen racunar koji je direktno povezan na modem.
[ bratislavp @ 28.02.2008. 11:53 ] @
Ljudi citam ovu temu i sampionska je :) prvo nisam hteo da odgovaram jer je dosta pametnih ljudi vec vise puta PONOVILO pravo resenje :-) tako da Sanja_bg ili se malo vise potrudi da detaljno procitas postove. ili jednostavno pozovi nekog ko ce ti to zavrsiti u roku od 10 min. Zelim ti sve najbolje i da sto pre dobijes internet na oba racunara :) Pozdrav!
[ AmoK @ 29.11.2008. 18:11 ] @
Što se tiče Motorolinog modema SB5xxx, treba mu isključiti DHCP server [ugasi ga prvo na ono dugme gore da ode u standby i pristupi mu na http://192.168.100.1, i nadji u konfiguraciji gdje se moze iskljuciti DHCP] i onda će se ruter bez problema konektovati na njeg, ili izabrati Dual PPPoE u WAN konekcijama [u postavkama rutera].
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|