[ s1981 @ 16.01.2008. 22:03 ] @
Molim vas, za prijem televizijskih kanala koristim jednu logo-periodicnu antenu (VHF+UHF opseg), dvije kanalne antene i jednu pojasnu UHF antenu, a za prijem radio signala FM antenu. Sve ove antene sam povezao na antensku filtarsku skretnicu. Na izlazu iz skretnice dobijam razlicite nivoe signala i na razlicitim kanalima, gje su neki primljeni kanali razmaknuti i po 10-ak kanala. Pitanje: Kako i na koji nacin da "ispeglam" odnosno da dovedem na priblizno isti nivo signale na izlazu i na koji nacin da ''slozim'' kanale jedan do drugog i pomocu kojih ''uredjaja''. Na kom principu rade ti "uredjaji" koji konvertuju kanale i slazu ih jedan do drugog? Molim za odgovor ili naziv sajta gde to mogu naci. HVALA PUNO!
[ ljubafm @ 24.07.2008. 17:27 ] @
Cudno pitanje. Nisam razumeo da li su kanali razmaknuti i po desetak kanalnih opsega posle akcije stavljanja skretnice ili je signal koji ti daje provajder takav kakav kazes da jeste, i bez skretnice!?
Treba ti ozbiljna aparatura za to. Mikseta sa odgovarajucim vf filtrima tj. mikseta za tv signal 120MHz - 880MHz... i jos mnogo toga!
Mani se toga!!!

Ing. elektrotehnike za telekomunikacije, Buinajc Ljubomir.