[ dalek @ 17.01.2008. 18:50 ] @
Instalirao sam SUSE 10.3 na racunar koji je zakacen stalno na internet i sluzi za download torrent fajlova. Ne znam kako da postignem to da mogu da se izlogujem ili da prekinem sesiju sa VNC a da bittorent program ili ktorent kako se vec zove ostane da radi svoj posao. Na windows xp imam VNC klijent i to je sve lepo radilo sa windows serverom ali sada sa linuxom ne mogu da postignem to.
Kada se izlogujem prekine se i rad programa, a ako samo ugasim vnc klijent onda ostane aktivna sesija i ne megu pri ponovnom pokusaju pristupa da dobijem login skrin? Sta da radim
[ random @ 17.01.2008. 21:05 ] @
Ne znam za VNC, ali možeš da potpuno zaobiđeš GUI i koristiš screen i rTorrent.
[ dalek @ 18.01.2008. 17:20 ] @
Citat:
random: Ne znam za VNC, ali možeš da potpuno zaobiđeš GUI i koristiš screen i rTorrent.

Mozes li da mi kazes nesto detaljnije o ovome. Potrebno mi je da racunar pod linuxom koji je stalnu ukljucen, vrti neki bittorrent klijent a ja da mu pristupam povremeno preko x win ili slicno. Problem je sto ne mogu da postignem da program ostane da radi kad prekinem sesiju ili se izlogujem.
[ CONFIQ @ 18.01.2008. 19:10 ] @
man screen (da.. ovo je odprilike najveca man strana koju sam ikad video)
Imam bolju ideju, koristi Deluge koji ima web interface i konektuj se preko browsera.
Cinimi se da i Ktorrent ima web interface....

Mislim da je nepotrebno koristiti VNC u ovakvom primeru...

Primer Web UI-a: http://deluge-torrent.org/images/web.png
[ dalek @ 18.01.2008. 20:00 ] @
Citat:
CONFIQ: man screen (da.. ovo je odprilike najveca man strana koju sam ikad video)
Imam bolju ideju, koristi Deluge koji ima web interface i konektuj se preko browsera.
Cinimi se da i Ktorrent ima web interface....

Mislim da je nepotrebno koristiti VNC u ovakvom primeru...

Primer Web UI-a: http://deluge-torrent.org/images/web.png

Probao sam ktorrent i ima plugin za web interfejs, izbaci login skrin ali cim se ulogujem pukne. I jos nesto, nema verzija deluge za suse distribuciju, da li moze nekako da se iskoristi verzija za neki drugi linux?
[ random @ 21.01.2008. 13:55 ] @
Citat:
dalek: Mozes li da mi kazes nesto detaljnije o ovome. Potrebno mi je da racunar pod linuxom koji je stalnu ukljucen, vrti neki bittorrent klijent a ja da mu pristupam povremeno preko x win ili slicno. Problem je sto ne mogu da postignem da program ostane da radi kad prekinem sesiju ili se izlogujem.

U ssh sesiji prvi put startuješ

$ screen rtorrent

i pustiš torrente da se downloaduju. Zatim se otkačiš sa ^A D, i kasnije se ponovo kačiš na istu screen sesiju sa

$ screen -r

I to je cela mudrost, vrlo jednostavno.