[ Ćoba @ 19.01.2008. 03:03 ] @
| Imam Annex B varijantu (ADSL over ISDN) modema/rutera Linksys Wag200g . Kako treba povezati kablove? Onaj setup wizard sa cd-a insinuira da treba ruter povezati direktno u zid sto naravno nije moguce, jer je konektor na modemu/ruteru rj-45 kao za mreznu a na zidu rj-11. Prodavac mi rece da treba povezati modem/ruter direktno sa rj-45 konektorom na isdn nt . Medjutim, nece da se konektuje (provajder je ptt btw). Vidim da se spominje da treba staviti spliter izmedju isdn nt-a i modem/rutera, kao i kod obicnogusb modema, kao i sto mije bilo dosad, medjutim ni to nije moguce zato sto su na spliteru konektori rj-11, obicni telefonski. Sta da radim? |
[ ljuba.micic @ 19.01.2008. 08:15 ] @
Ja cu pokusati da ti nesto nabacim, pa probaj. Imam isto to samo kod Telekoma i ruter je "kinez" i koristim Ethernet.
ovo je iz telekom-knjizice:
- Iskljucite ISDN zavrsetak iz tel. prikljucka na zidu
- prikljucite jedan kraj telef. kabla sa modemskim spliterom preko ulaza LINE.
- Spojite drugi kraj istog telef. kabla sa telef. prikljuckom na zidu.
- Spojite drugi telef. kabl sa modemskim spliterom preko ulaza ADSL na jednom kraju.
- Spojite drugi kraj istog telef. kabla sa ADSL ulazom na ADSL modemu.
- Prikljucite ISDN zavrsetak na PHONE ulaz na modemskom spliteru.
- Ukoliko koristite USB prikljucak na vasem racunaru spojite jedan kraj USB kabla sa USB ulazom na vasem modemu, a drugi kraj sa USB ulazom na vasem racunaru. Ukoliko koristite mrezni adapter ( karticu ) spojite mrezni kabl sa Ethernet ulazom modema, a drugi kraj sa mreznim prikljuckom na vasem racunaru.
- Prikljucite adapter u uticnicu za napajanje.
- prikljucite adapter na ulaz sa _12V AC 0.8A na modemu.
- Ukljucite modem
p.s. prilozene crteze ne prenosim!
Srecno!
[ Ćoba @ 19.01.2008. 10:26 ] @
ipak je moguce, treba ipak ukljuciti rj-11 u rj-45, ma koliko to suludo zvucalo ;) naravno, prodavac ne je odvukao na pogresnu stranu, spliter treba da stoji kao sto je stajao i sa usb modemom.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.