[ djux66 @ 19.01.2008. 12:33 ] @
Kupio sam legalan xp home edition za firmu i treba da ga instaliram, na računaru imam već nelegalni xp home edition. Tražio sam po forumu i negde sam pročitao da može da se promeni Serijski broj uz pomoć Windows Product Key Update Tool i posle da se aktivira preko neta, ne moram format pa ponovo da instaliram... Da li je neko radio slično i da li je to moguće? Pošto stvarno želim da sačuvam sve podatke na računaru...
[ Goran Mijailovic @ 19.01.2008. 13:03 ] @
Moguce je.
[ Milan Gligorijevic @ 19.01.2008. 13:05 ] @
http://www.elitesecurity.org/t33911-5-Legalan-Windows

Tu bi trebalo da nađeš odgovor na tvoje pitanje.
[ Catch 22 @ 20.01.2008. 03:25 ] @
Zadnjih par dana se baš time bavim na nekoliko računara privatnih firmi, jedino je u pitanju XP Professional SP2 (pošto je taj Windows bio već instaliran).
Radio sam na svim računarima punu repair instalaciju sa butabilnog, legalnog CD-a, uneo novi legalan serijski broj i aktivirao regularno preko interneta... Mislim da je ovo najbolji način, svi podaci ostaju, jedino posle mora da se preko Windows Update poskidaju svi aktuelni ponovo...
E da, jedini program koji je tražio ponovnu instalaciju nakon promene Windowsa je AVG antivirus...

PS
Upravo pišem ovo sa jednog takvog, dok se u pozadini skidaju ažurirane microsoftove zakrpe
[ Joker @ 20.01.2008. 09:59 ] @
Znači preko XP-Proffesional-a si instalirao Home legalnu verziju, tj. uradio repair i sve funkcioniše OK ?
[ Catch 22 @ 20.01.2008. 12:30 ] @
Citat:
Joker: Znači preko XP-Proffesional-a si instalirao Home legalnu verziju, tj. uradio repair i sve funkcioniše OK ?

Ma ne, ne verujem da to može, mora ista verzija da bude... (XP Pro preko XP Pro, Vista Home preko Vista Home...)
Možda bi mogao Pro (Ultimate) preko Home, ali nisam lično probao.

[ Miroslav Jeftić @ 20.01.2008. 20:54 ] @
Mislim da ne bi morao ni repair da se radi, verovatno bi i sysprep bio dovoljan.
[ Catch 22 @ 22.01.2008. 02:04 ] @
Piratski XP je uglavnom Corporate Edition, tako da postoji razlika... za svaki slučaj savetujem repair instalaciju... možda čak i prijavi da nekih par fajlova ne može da prekopira tokom instalacije (viđeno sa jednom instalacijom, a podaci su se odnosili na fax), ali bi sve posle trebalo da radi kako treba