[ KizaBG @ 19.01.2008. 18:36 ] @
Tri pocetnicka pitanja 1. Kad se referencirate na kontrole na formi, da li koristite 'this' ili ne ? .. znaci, da li treba pisati : this.txtIme.text ili samo txtIme.text ? 2. Kastovanje .. kada koristiti : Convert.ToInt32(kandidatID), a kada (int)KandidatID ? 3. ajde pomoc za sledeci kod. Imam na formi nekoliko polja, sa kojih skupljam podatke i saljem dalje u proceduru. Jedno od tih polja je kombo box :cbxGodine,koje nema Value member, tj. ne puni se iz koda, vec sam mu samo dodelio vredosti : 2005, 2006 .... e sad, gde je problem, kada probam da posaljem ovako vrednosti dalje: IList lista = manager.KandidatSearch(txtIme.Text.Trim(), txtPrezime.Text.Trim(), cbxGodine.SelectedIndex == 0 ? null: cbxGodine.SelectedItem, <<<<<< ovo treba kastovati cbxStrucnaSprema.SelectedIndex == 0 ? null : Convert.ToInt32(cbxStrucnaSprema.SelectedValue) pukne mi kod, zato sto procedura iza ceka vrednosti u ovom formatu : public IList Search(string ime, string prezime, int? godineZivota, int? strucnaSpremaID) pokusao sam sa cbxGodine.SelectedIndex == 0 ? null : (int)cbxGodine.SelectedItem kao i : cbxGodine.SelectedIndex == 0 ? null : Covert.ToInt32(cbxGodine.SelectedItem) Medjutim, debugger mi podvuce plavom linijom ovu 'null' vrednost, i kaze da ne postoji implicitna konverzija izmedju null i int pa me zanima, zasto ukljucuje null u konverziju, kada ja kastujem sa druge strane uslova ? pozdrav i hvala za savet |