[ tordajav @ 20.01.2008. 22:03 ] @
Pozdrav,
imam dial-up modem već sto godina i na Neobee provajderu sam (nije bitno koji je provajder). Skoro uvek brzina kojom se konektujem je 49,2 Kbps i imam download protok skoro 5 kb po sekundi. E sad, neke dve komšinice su nedavno uzele kompjutere i hoće na internet. U paketu sa svojim kompom su dobile čini mi se dobre 56K V92 Voice modeme. Njihova instalacija sa propratnim softverom je protekla bez problema, i CD sa drajverima nije star, 2006 godište.
Napravio sam im konekcije ka uplaćenim satima za Neobee, onda Neobee postpaid, Cni Cni,.. i kada god se konektuju brzina je duplo manja od moje kod kuće. Čini mi se da nije do provajdera i trenutnog konektovanja, jer čim sam došao kući, pokušao sam kod sebe da se konektujem i dobio sam staro dobro.
Može li mi neko pomoći da rešim problem sa njihovom konekcijom?

(evo, imam tačne podatke za jedan modem: TP-Link Internal 56K Modem TM-IP5600/TM-IA5629V)
Drajveri koje sam našao na netu za ovaj modem su stariji od onih koje imamo na CD-u.
[ Flash411 @ 20.01.2008. 22:09 ] @
Mogu ti odgovoriti jedno sto sam naucio iz prakse s 56k modemima,naime
iako nekad ispisu neke jadne brzine spajanja tipa 33.6k ili 28.8 desi se da i
s time skidaju oko 4-5kb/s. Jednostavno odi kod komsinice i vidi koliko im
brzo skida,ako je brzina ok i veza ne puca,nemoj brinuti za ispisanu brzinu. :)
[ kime1 @ 21.01.2008. 13:28 ] @
a isto treba znati i to da se različiti modemi različito ponašaju, a to može biti poprilična razlika. Možda si imao sreće pa naleteo na dobar modem... imao sam problema sa motorola modemom, lucent i conexant su bili ok...
[ tordajav @ 21.01.2008. 14:59 ] @
Hvala na odgovorima,
da, nisam pomenuo kojim brzinama se njih dve kace na internet; kod jedne je prvi put bilo 44,0Kbps, drugi put 33, treci 28, cetvrti 16... strasno! Znaci ni ICQ nije mogao da se poveze. A kod druge drugarice, se povezao sa 28,8 a protok je bio kao i meni gde se konektujem sa 49,2 (4,5 kb po sekundi). Stvarno mi ne pada na pamet do cega je to...
[ kime1 @ 21.01.2008. 17:05 ] @
http://www.neobee.net/content/modemi
[ tordajav @ 21.01.2008. 22:03 ] @
kime1, hvala za link o neobee-u i modemima, našao sam novije drajvere na motorolinom sajtu: http://www.motorola.com/softmodem/driver.htm