[ IDE @ 21.01.2008. 10:59 ] @
E ovako, radio sam nesto u NetBeans-u Uglavnom, u kodu je bila linija Code: ArrayList<String> imena = new ArrayList<String>(); i kasnije kada sam isti kod napisao u Eclipse-u i pokusao pokrenuti , javilo mi je Citat: Syntax error, parameterized types are only available if source level is 5.0 Ok, otisao sam na Windows > Preferences > Java > Compiler > Comiler compliance level = 5.0 ( ili 6.0 ) Kada sam stavio apply i pokusao pokrenuti, u konzoli mi je javilo: Citat: java.lang.UnsupportedClassVersionError: paket1/Main (Unsupported major.minor version 49.0) at java.lang.ClassLoader.defineClass0(Native Method) at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:539) at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:123) at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:251) at java.net.URLClassLoader.access$100(URLClassLoader.java:55) at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:194) at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method) at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:187) at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:289) at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:274) at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:235) at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(ClassLoader.java:302) Exception in thread "main" Ok, kreiram novi projekat, sve od nule, napisem najjednostavniji kod, hocu da pokrenem, opet ista greska. Isto se desi sa kompajliranjem javac ime_fajla iz command prompt-a Trazio sam rjesenje na netu, i poneko pominje ovo, ali niko ne daje konkretno rjesenje sta da se i kako podesi da bi mi sve radilo normalno kao kod NetBeans-a ... Dakle, sta sve da uradim da mogu pisati aplikacije i u Eclipse-u , da mi ne javlja ovu gresku? |