[ skyline-GTR @ 22.01.2008. 17:29 ] @
skinuo sam navedenu sa www.mandriva.com i nisam nikad do sad ni gledao a kamoli koristio linux pa stoga i molim za pomoc.naime na cd-u imam 3 foldera "boot,isolinux i loopbacks" medjutim kad sam to skinuto sprzio na cd i ubacio nece da se buta.onda sam na drugi cd sve to isto sprzio ali sam dodao i boot disketu windowsa milleniuma ali opet ne znam da pokrenem,pa molim na neki nacin da mi kazete kako da pocnem sa formatiranjem ili instalacijom??

pozz..

P.S.

nov sam i ne znam oko njega nista pa ako je moguce malo da mi pojednostavite

hvala

[Ovu poruku je menjao skyline-GTR dana 28.01.2008. u 16:23 GMT+1]
[ slaks @ 22.01.2008. 20:47 ] @
1. Skinuo si .ISO fajl narežeš ga na CD da bi bio bootabilan sa opcijom u NERO ti je "Burn image to disc" u drugim rezačima je "Burn ISO file" ili nešto slično.

2. Kad si to uradio staviš CD u tvoj CD čitač restartuješ svoj PC uđeš i Bios i stavi da ti prvo bootuje sa CDROM-a a ne HDD, snimiš navedenu izmenu, PC se ponovo restaruteje, nakon čega se uključuje Mandriva instaler i samo pratiš uputstva.
[ skyline-GTR @ 22.01.2008. 22:37 ] @
ne slaks nije bio u iso nego je bio winrarom zapakovan.kad sam ga raspakovao u njemu sam imao navedena 3 foldera i dalje ne znam sta sa njim da radim.na jedan sam cd sprzio samo ta 3 foldera a na drugi sam uz njih dodao i boot disketu od windowsa milleniuma i sa prvim znaci tim ne butabilnim cd-om nema efekta a sad drugim ista stvar,naravno da sam ga prethodno u biosu postelao jer sa windowsima vec godinama radim al ovdje mi je cudno da nema bar neki oblik setup-a kao kod windowsa??

pozz...
[ slaks @ 22.01.2008. 22:42 ] @
Citat:
skyline-GTR: ne slaks nije bio u iso nego je bio winrarom zapakovan.kad sam ga raspakovao u njemu sam imao navedena 3 foldera i dalje ne znam sta sa njim da radim.na jedan sam cd sprzio samo ta 3 foldera a na drugi sam uz njih dodao i boot disketu od windowsa milleniuma i sa prvim znaci tim ne butabilnim cd-om nema efekta a sad drugim ista stvar,naravno da sam ga prethodno u biosu postelao jer sa windowsima vec godinama radim al ovdje mi je cudno da nema bar neki oblik setup-a kao kod windowsa??

pozz...

Jeste ISO fajl samo što ti ga Win prepoznaje kao RAR fajl. Dakle ne raspakuješ ga, nego takav kakav je neraspakovan narežeš ga.
[ jovica016 @ 22.01.2008. 23:03 ] @
Samo sto bih ja preporucio bilo koji program za rezanje ISO fajlova osim NERO-a. Imao sam losa iskustva s njim, i to sa vise verzija.
[ calexx @ 22.01.2008. 23:32 ] @
Kakva iskustva? Meni do sada još nije omanuo mada imam dosta toga da mu zamerim. Čak je ponekad i pametniji od ostalih, jednom mi se DL prekinuo pred kraj a nisam primetio, Nero je odmah prepoznao da ISO ne valja pa sam dovršio DL. Onda sam probao nekoliko programa za rezanje i nijedan nije video ništa čudno u skraćenom ISO fajlu.
[ skyline-GTR @ 23.01.2008. 01:02 ] @
ne znam,jednostavno nemam pojma,bas sam baksuz al de ok nema veze ima xp

pozz... i hvala
[ skyline-GTR @ 28.01.2008. 15:21 ] @
hvala slaks uspio sam onako kako si rekao samo je bio problem kad sam skinuo odmah sam raspakovao,skinuo sam ponovo i odradio sa nerom i sve je ok

pozz i hvala