[ drug-clan @ 23.01.2008. 17:16 ] @
imam dbedit kontrole za unos podataka. i kada kucam podatak u kontrolu nema problema,baza prihvata podatak. Ali ako stavim da je npr. dbedit1.text := floattostr(a)...dobijem podatak u dbedit1 kontroli ali baza ne prima taj podatak. da li postoji resenje da ne moram kucati podatak u svaku kontrolu?
[ Miloš Baić @ 23.01.2008. 18:27 ] @
Da li si probao, npr.:
Code:
ADOQueryNaziv_Atributa.AsFloat := StrToFloat(Neka_Vrednost);
[ drug-clan @ 24.01.2008. 07:19 ] @
Povezao sam obicne kontrole sa bazom. edit1.text := cds.asstring
dovedem tabelu u edit rezim if not (cds.state in [dsedit,dsinsert]) then cds.edit
ubacim novi record cds.insertrecord([edit1.text,edit2.text]) i sve dobro funkcionise
ali... kad rucno popravim neki podatak u nekoj od edit kontrola i ubacim u bazu. Ubaci mi
dva puta isti podatak. hvala puno na pomoci.
[ savkic @ 24.01.2008. 11:29 ] @
Pišeš suprotne izjave, prvo da koristiš DBEdit potom Edit, onda da baza ne prima podatak a sada da se duplira. Time direktno sebi umanjuješ šanse da dobiješ odgovor i trošiš vreme članova ove grupe. Napiši smireno, jasno i konzicno šta je problem, šta radiš, šta dobijaš a šta očekuješ da dobiješ odnosno postigneš.
[ drug-clan @ 24.01.2008. 12:27 ] @
Reseno je. Hvala najvise onim strpljivim...pa onda i onim nestrpljivim. Probleme sam opisao tacno onako kakvi su i bili i onim redosledom kojim su se desavali. U ovom slucaju nisam mogao koristiti klasicne kontrole za ulaz podataka koje inace znam da koristim pa sam prilagodjavao standardne edit kontrole (nisam do sada to radio) u cemu mi je mnogo pomogao Milos Baic kojemu jos jednom zahvaljujem. Izvinjavam se ako sam nekom trosio vreme,nije mi bila namera.
[ Miloš Baić @ 24.01.2008. 12:38 ] @
Zato smo tu, da naučimo i prenesemo ono što znamo, ali problem se mora jasno definisati da bi dobio relevantan i pravovremen odgovor. Ukoliko se budeš bavio profesionalno ovim poslom takav način razmišljanja će ti mnogo pomoći u radu a i saradnji sa iskusnijim i manje iskusnim kolegama.

Pozdrav.
[ drug-clan @ 24.01.2008. 13:05 ] @
Slazem se. Moje znanje je ograniceno. Ali trudim se i uvek cenim vase znanje i pomoc. I zaista hvala svima na strpljenju.