[ rdragan79 @ 26.01.2008. 16:09 ] @
| Kako podesiti
Aolynk DR814 ADSL2+ Broadband Router
da ne puca bilo kakav download (rapidshare/youtube) znaci bilo sta gde ima konstantno dolazecih bytova
bilo koje vrste?
Da li ce pomoci prebacivanje u pure-bridge mode?
Kako da se modem prebaci u pure-bridge mode?
Hvala
|
[ Dileya @ 26.01.2008. 20:33 ] @
Ja imam takav router i dl mi puca samo sa onim dl managerom sto ide uz firefox.
Od kad koristim flashget sve radi super.
Pogledaj ovaj link. http://www.elitesecurity.org/t307626-Pucanje-download-gt-ADSL
[ rdragan79 @ 26.01.2008. 20:42 ] @
Ovde se za sada radi i Operi i Exploreru, firefox nisam ni probao
Znaci download puca, youtube se koci onaj pre-cache dodje npr. do 2/3 i stane
jedino refresh moze da pomogne ponekad.
detaljnije sam problem opisao u drugoj temi
http://www.elitesecurity.org/t307626-0
[Ovu poruku je menjao rdragan79 dana 26.01.2008. u 22:04 GMT+1]
[ SreckoMicic @ 27.01.2008. 17:19 ] @
E to se i meni desava, i ja sam postavio post pre neki dan bas vezano za ovaj problem, sa DM sve radi medjutim sve ostalo sto se malo duze skida puca.
Kako to resiti, pomoc???
[ I.c.I. @ 28.01.2008. 07:12 ] @
To i mene jako zanima! Pre neki dan sam dobio ADSL i taj Aolynk ruter. Svaki download manager super radi ali ne mogu da ga koristim kada hocu nesto da skinem sa Rapidsharea, Megauploada ili Netloada. Tada mi puca download otprilike na 15%. Da li je neko uspeo da upise svoje korisnicko ime u podesavanjima PPPoe na http://192.168.1.1 ? Ja kad upisem svoj username i password nece da se konektuje. U cemu je problem?
[ Dileya @ 28.01.2008. 12:06 ] @
Korisnicko ime i sifra koje si dobio za web mail nisu isti kao korisnicko ime i sifra u ruteru.
[ titus @ 01.02.2008. 19:00 ] @
Pogledajte u LOG rutera, prikazace vam se kako se uspesno konektovao na net i dobio neku adresu, potom ce poceti da puni LOG nekim glupostima kako dhcp trazi IP ili tako nesto ugasite DHCP server na lokalnoj mrezi, i u WAN SETUP izbrishite one prepodeshene servise, treba da vam ostane samo dva komada i to je to . . .
[ Dileya @ 01.02.2008. 19:45 ] @
Izgleda da je bio problem u tim podesavanjima,ruter sada mnogo bolje radi ali hoce povremeno da stane sa download-om.
[ sabah @ 01.02.2008. 23:27 ] @
titus Citat: titus: Pogledajte u LOG rutera, prikazace vam se kako se uspesno konektovao na net i dobio neku adresu, potom ce poceti da puni LOG nekim glupostima kako dhcp trazi IP ili tako nesto ugasite DHCP server na lokalnoj mrezi, i u WAN SETUP izbrishite one prepodeshene servise, treba da vam ostane samo dva komada i to je to . . .
Evo upravo sam podesio kako je titus opisao i uspio sam Preneti fail od 32mb i nije pukao prenos.
Hvala svima.Hvala TITUS.Da nije ovog sajta i dobrih ljudi da pomognu od Telekoma bruka,da ovakva greska izadje iz nihovih tehnickih sluzbi ma ja smem da oni nisu ni setovali niti su testirali modem kako radi jad i beda cast izuzecima u Telekomu ali verujem da mnogi tu rade a neznaju sta rade niti imaju pojma.
[ rdragan79 @ 02.02.2008. 08:59 ] @
Da li neko moze da mi napravi step-by-step
Koja su to dva servisa koja trebaju ostati iskljucena u Wan Setup ?
Posto cu imati 5-6 modema u komsiluku da prepodesim , a ja sam na onom ruzicastom modem, tako da jos uvek nemam problema.
[ sabah @ 02.02.2008. 11:48 ] @
rdragan79[/url]: Da li neko moze da mi napravi step-by-step
Koja su to dva servisa koja trebaju ostati iskljucena u Wan Setup ?
Posto cu imati 5-6 modema u komsiluku da prepodesim , a ja sam na onom ruzicastom modem, tako da jos uvek nemam problema.[/quote]
Evo ova dva ostavi ostale slobodno izbris ko sto je pojasnio Titus kada izbrises ides na opciju Apply zatim
Otvori Lan Setup DHCP Otvori Local DHCP Server: Disable to iskljuci i onda idi Apply
Zatim Save Config pa Save sacekaj malo da to odradi i onda Device kada to otvoris Restart i sacekaj dok se modem ne Restartuje.Tobi ukratko bilo sve
[ nn000xxx @ 02.02.2008. 14:23 ] @
Dobio sam jedan ovaj Aolynk router u petak popodne da se zezam sa njim i da probam da nadjem podesavanje za njega.
Ono sto mogu dodati da je tacno da treba izbrisati onu trecu konekciju u wan-u da bi radilo sve kako treba, a sada vec ceo dan ga testiram i sve je OK, i nema potrebe za gasenjem DHCP servera jer i sa njime sve radi ok bar kod mene. Prvo sam uspeo da ga podesim pod linux-om a zatim i pod windowsom (nema razliko sto se tice routera).
Evo sada u pozadini uspesno download-ujem vec treci iso file bez problema.
Puno uspeha svima.
[ DjordjeRd @ 04.02.2008. 10:09 ] @
Izgleda da se situacija sređuje kada se ukloni taj bridge servis na WAN interfejsu. Nisam imao vremena da puno testiram ali eto konfiguracije koju treba podrobno proveriti. Sve će biti jasnije za par dana.
Kako mogu da primetim prema fabričkim podešavanjima, ovaj modem je spremljen za triple play: prvi i četvrti port prilaze ruteru ali po različitim VC (Virtual Container), a drugi i treći su bridge. Jedino mi pada na pamet da će im namena biti Data, SIP, SIP, IpTV respektivno. To implicira da gornje rešenje može da se primenjuje bez posledica samo dok ne dođe triple play.
Javite kakva su iskustva...
[ sabah @ 04.02.2008. 13:52 ] @
Citat: DjordjeRd: Izgleda da se situacija sređuje kada se ukloni taj bridge servis na WAN interfejsu. Nisam imao vremena da puno testiram ali eto konfiguracije koju treba podrobno proveriti. Sve će biti jasnije za par dana.
Kako mogu da primetim prema fabričkim podešavanjima, ovaj modem je spremljen za triple play: prvi i četvrti port prilaze ruteru ali po različitim VC ( Virtual Container), a drugi i treći su bridge. Jedino mi pada na pamet da će im namena biti Data, SIP, SIP, IpTV respektivno. To implicira da gornje rešenje može da se primenjuje bez posledica samo dok ne dođe triple play.
Javite kakva su iskustva...
Od kada sam ovo konfigursao nema vise pucanja downloada.Uspio sa peuzeti nekih 700 mb file bez problema.
Sada me interesuje ako mozes objasniti sta je triple play i zbog cega tu nastaju problemi
[ nn000xxx @ 04.02.2008. 20:09 ] @
Ovaj router je spreman za triple play tj na lan-u su podeseni da portovi 1 i 4 budu za pristup internetu dok ce port 2 i 3 biti za IPTV (set top box) i ip telefoniju.
Treba da uradimo testiranje kako ce ova promena na konfiguraciji uticati na ove dve buduce usluge.
Mada je ostalo definisano na nivou pvc-a da 8/36 i 8/37 budu za IPTV i IP telefoniju, a 8/35 ide na default router tj pppoe konekciju koja je definisana u wan-u.
Bilo bi zanimljivo ako neko ima manual za cli jer se mnogo vise odatle moze uraditi (cak se moze ocitati i vas username i password za pppoe konekciju jer mi se cini da sam negde procitao da novi korisnici u ugovoru ne dobijaju taj podatak)
[ dakiyu @ 05.02.2008. 14:15 ] @
Ja imam tri konekcije i kada izbrisem onu zadnju da bih ostavio ove dve,kada pritisnem apply on mi vrati tu trecu konekciju...jer zna neko resenje?
[ Sizif @ 05.02.2008. 16:34 ] @
Treća konekcija ti se vraća zato što nakon "Apply" nisi kliknuo na "Save Config" opciju skroz na levoj strani ekrana. Dakle moraš kliknuti prvo na jedno pa na drugo.
[ Newanja @ 06.02.2008. 16:43 ] @
Zdravo,
Prateci uputstva koja su data ovde uradio sam tako.
Konekcija mi ne puca kada nesto skidam ili samo surfujem internetom, ali kada ukljucim Azureus(postvio sam max global connections na 120) da skida nesto izdrzava manje od sat vremena i pocinje ponovno uspostavljanje konekcije, pri tom u log-u izgleda ovako:
ppp:Receive PPP terminate request
ppp:Send PPP terminate ACK
im_backend:Changed ipwan IP address to 0.0.0.0
ppp:PAP authentication succeeds
ppp:PPP negotiation succeeds, and get IP address 79.101.163.205
im_backend:Changed ipwan IP address to 79.101.163.205
Iskljucio sam DDNS, tako da ne bi trebalo da mu se prepuni RAM (citao sam na nekom forumu da je izmedju ostalog problem ovog rutera to sto ima mali ram a reseno je da kada se napuni da se ne odbacuju nove konekcije, vec da se resetuje).
Da li bi neko ko ima isti problem sa ovim modemom mogao da postuje svoj log file pri pucanju, cisto da bismo utvrdili da li je to isti problem.
Meni licno deluje kao da je ISP poslao zahtev za gasenjem veze jer je detektovao skidanje preko torenata (Receive PPP terminate request), ali mozda i gresim?
Hvala i pozdrav,
Newanja
[ Gomatami @ 08.02.2008. 03:12 ] @
Ja kad ovo uradim kod mene ruter zakuca do te mere da moram da deinstaliram drajvere, restartujem ruter na fabricka podesavanja i onda radi, sa flasgetom skroz ok, a iz opere npr. ume da prekine dl.
Ne znam sta je u pitanju, dva puta sam pokusavao i oba puta isto ...
A sad samo obrisao servis u wan i radi k'o ludo ...
[ titus @ 08.02.2008. 17:12 ] @
[ lydon_lo @ 11.02.2008. 19:28 ] @
Ovo zaista radi, medjutim kod mene drugi racunar koji je povezan na isti ruter nema pristup internetu.
[Ovu poruku je menjao lydon_lo dana 12.02.2008. u 15:50 GMT+1]
[ night-shift @ 12.02.2008. 22:30 ] @
Telekom ne deli više te routere, jer su falični.
[ Dileya @ 12.02.2008. 23:00 ] @
Poceli su opet da dele one Thomson modeme.
[ lydon_lo @ 13.02.2008. 10:22 ] @
Bruka!!!!
[ gogothegreat @ 14.02.2008. 11:37 ] @
Do neba hvala članovima sabahu i titusu.
Sledio sam dosledno njihova uputstva i konačno dohakao ovim šupcima iz telekoma koji su mi uvalili nepodešen modem. E, sad ima ceo rapidshare da prebacim na svoj komp.
A sabahudinu i titusu plaćam piće gde god ih vidim u gradu!
Svaka čast momci, a i čitav forum je do džadža!
[ sabah @ 15.02.2008. 17:56 ] @
Citat: gogothegreat: Do neba hvala članovima sabahu i titusu.
Sledio sam dosledno njihova uputstva i konačno dohakao ovim šupcima iz telekoma koji su mi uvalili nepodešen modem. E, sad ima ceo rapidshare da prebacim na svoj komp.
A sabahudinu i titusu plaćam piće gde god ih vidim u gradu!
Svaka čast momci, a i čitav forum je do džadža!
Pa prijatelju nismo daleko ja sam u Novom Pazaru da svratim u Kraljevo.Malo sale nije na odmet.
A gospodin titusu je resio problem sva zasluga ide njemu i ovom prilikom ja se zahvaljujem njemu.
Covek poznaje posao.Svaka mu dala.Samo jos nije definitivno sa ovim modemom on ima jos jednu boljku zna samo da prekine totalno ni surf ne ide nekih mozda 30 sekundi ili malo vise.Pa bih ovom rilkom bih zamolio titus-a ako moze da pokusa i ovaj problem da resi.
[ titus @ 17.02.2008. 00:38 ] @
ljudi samo sam se igrao malo :) .
Ti prekidi mi se nisu deshavali :( . Bem ga . . .
Ja sam imao problem brzine, ispostavilo se da nisu dobro podesili uredjaj u centrali, ali prekidi ne . . .
P.S. Ste provalili user i pass :) haha, nista nije enkriptovano :) . . .
[ sabah @ 20.02.2008. 13:59 ] @
Citat: titus: ljudi samo sam se igrao malo :) .
Ti prekidi mi se nisu deshavali :( . Bem ga . . .
Ja sam imao problem brzine, ispostavilo se da nisu dobro podesili uredjaj u centrali, ali prekidi ne . . .
P.S. Ste provalili user i pass :) haha, nista nije enkriptovano :) . . .
Uzadnje vreme mi se desava cudno sa ovim modemom.Radi 3 do 4 sata ili malo vise bez prekida i onda lampica Act vise nece da se upali ranije je to islo mnogo brze a sada nece i po nekoliko sati kada ga restartujem on proradi.Mozeli neka pomoc
[ lydon_lo @ 20.02.2008. 15:13 ] @
Kada sam pre par dana imao prethodno pomenute probleme sa modemom, zvao sam 0800... i lik mi je rekao da je na ovim Aolynk modemima uocena nekakva greska. Ja sam ovaj moj podesio po prethodnim upustvima i sad... posmatram.
[ sabah @ 20.02.2008. 20:30 ] @
Podesio sam ja kao sto je titus objasnio i radio je on dobro ali sada se javljaju veci problem.Jednostavno zakoci diskonektujese to sam video status i od resetovanja potrebno mu je nekad 2 min nekada 3 min da se konektuje.Kada skida sa interneta on radi ali kasnije kada ne surfam on tada zna zakociti i diskonektuje se ovo mirise na neki nedostatak softvera.
[ Boris @ 20.02.2008. 20:47 ] @
Idite(zovite) Telekom, kukajte kako vam modem zadaje mnnogo problema, i download, pucanje veze, brzina. I treba da dobijete neki drugi, mozda Thompson.
[ sabah @ 22.02.2008. 11:08 ] @
Zvao sam je telekom i rekli su mi ako se to bude javljalo da ih ponovo nazovem da oni tehnickoj sluzbi daju nalog da vide sto je sa tim modemom.Ali sam nekako uspio resiti taj problem samo videcemo dalice se taj problem javiti
ponovo.U Status-u diskonekt sacekam par sekundi da se se sve ponisti i opet Conekt i modem se ponovo conektuje tako resavam problem kada se sam modem diskonektuje.Mozda ce ovo nekome pomoci

[ LoLive @ 22.02.2008. 13:22 ] @
pa ti se vrati IP adresa ponovo
jel tako ???
Isto to i ja radim...
[ sabah @ 22.02.2008. 14:30 ] @
Da kada se vrati ip adresa i vreme onda je konektovan.Ako se desi da nece da se konektuje ko sto mi se desavalo
ide se na device restart kada se ta operacija zavrsi diskonekt tada bi trebalo da radi.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|