[ Wajda.W @ 26.01.2008. 19:08 ] @
JEDNO VEOMA GLUPO PITANJE:
Kako da vrednost nekog textbox-a ili bilo koje kontrole iz forme1 prosledim u formu2??
Tacnije: ja unesem text u textbox1 i da kad kliknem ok button na formi1 da se forma zatvori i da se otvori forma2 i da kad kliknem na button u toj dr. formi da mi ispise u messagebox-u text textboxa1 iz prve forme.
kako to da uradim
ja bih smestio taj text u neki string koji je definisan kao 'globalan' za klasu druge forme pa onda datle dalje prosledjivao u messagebox,ali ne znam kako to da uradim
please help
[ aleksandarpopov @ 26.01.2008. 19:46 ] @
Upotreba globalnih promenljivih nije bas preporucljiva u OO pristupu, a za ovo sto tebi treba nikako nije.
Napravi jos jedan konstruktor forme2 koji prihvata string kao parametar. Kada kreiras formu2, prosledi iz forme1 string koji zelis da ti se prikaze ili sta god hoces da radis sa njime u drugoj formi - ovako imas pristup tom stringu - radis sa njime sta hoces.
Pravilan pristup za komunikaciju izmedju formi je pomocu delegata, imas ovde na forumu jedan tutorial o tome neko ga je pre koji mesec postavi, koristi pretragu. A za ovo sto tebi trenutno treba, radice i ovo sto sam ti gore objasnio.
[ Astek @ 27.01.2008. 00:55 ] @
Uvedi sopstvene događaje(Event, RaiseEvent). Imaš dosta toga na net-u
[ silthereen @ 27.01.2008. 11:45 ] @
Forma1:

private void btnOK_Click(object sender, EventArgs e)
{
Forma2 frm = new Forma2();
frm.setVariable(TextBox1.Text);
this.Close();
}

Forma2:

private string txtBoxfrm1 = "";

public bool setVariable(string txt)
{
txtBoxfrm1 = txt;
}

private void btnShow_Click(object sender, EventArgs e)
{
MessageBox.Show(txtBoxfrm1);
}