[ icobh @ 27.01.2008. 10:22 ] @
Trebam da napravim setup kod koga su svi fajlovi external. Nije problem ali fajlovi su veliki, pa mora ići na više dvd medija. Eh sad, ja sam iskoristio BeforeInstall da bih provjerio da li se fajl nalazi na istom mediju kao i setup. Ako ne, poslao bih poruku korisniku da promijeni dvd medij i stisne OK. Za sad je sve u redu ali ako korisnik ne ubaci taj drugi medij ili ne želi, nego želi da prekine instalaciju, e to neće moći bez Task Managera. Znači moram dodati i Cancel dugme u MsgBox... Gledao sam ugrađene f-je ali nigdje nema nešto što bi prekinulo trenutnu instalaciju. Piše da InitializeSetup, InitializeWizard i CurStepChanged(ssInstall) mogu da izvrše prekidanje instalacije ali ne znam kako to da iskoristim, jer su error-i na sve strane kad ja pokušam nešto da napišem... Zahrđao sam sa Pascal-om totalno... Probao sam još sa SendMessage, da emuliram pritisak na ono originalno Cancel dugme ali mi ne uspijeva... Ima li neko ideju kako ovo premostiti. Ili još bolje, kako realizovati ovakvu instalaciju... |