[ graovacb @ 27.01.2008. 11:29 ] @
Pozdrav svima,
Novi sam na ovom forumu, a kako se pomalo bavim i pravljenjem aplikacija u access-u (i tu sam na pocetnom nivou) zeleo bih da pitam nekog za savet oko mog problema: kada postavim da je polje u tabeli date/time tada mi sledeci deo procedure
Set rst2 = CurrDB.OpenRecordset("SELECT Sum([JedCenaMontaza]*[IzvrseniRadovi]) AS TotalMontaza2, " &_ "Sum([MaterijalKolicina]*[JedCenaMaterijal]) AS TotalIsporuka2 " & " FROM tblPromene INNER JOIN tblRacun ON_ tblPromene.IDSituacije=tblRacun.IDSituacije WHERE tblracun.DatumIzradeSituacije < '" &_ Forms!frmSituacija!DatumIzradeSituacije & " ' And tblRacun.IDPonude = '" & Forms!frmSituacija!IDPonude & "'")
ne radi kako treba i dobijam poruku da tip podataka nije uskladjen. Medjutim, kad polje u tabeli postavim kao text onda sve radi kako treba. U cemu je problem?
[ Getsbi @ 27.01.2008. 13:49 ] @
Problem je u sintaksi. Sintaksa SQL izraza nije ista u query-jima i VBA gde su ti SQL izrazi praktično stringovi. Ona dobijena Query-jem treba da se doradi. Datum mora da se formatira kao string.

[Ovu poruku je menjao Getsbi dana 27.01.2008. u 15:04 GMT+1]
[ Trtko @ 28.01.2008. 07:08 ] @
Stavi CDBL

WHERE Cdbl(tblracun.DatumIzradeSituacije) < '" & cdbl(Forms!frmSituacija!DatumIzradeSituacije)

[ graovacb @ 29.01.2008. 12:28 ] @
Hvala Trtko, sada radi kako treba.