[ Nikola Milosevic @ 27.01.2008. 20:59 ] @
na koji nacin je moguce pogasiti usb portove,i ostale stvari koje nisu potrebne da bi mi baterija na laptopu radila brze.Ok znam za smanjenje clock-a procesora i smanjenje bightnes-a na ekranu ali me zanima da li postoji bilo kakav program ili nacin da se neki od portova koji zasigurno trose bateriju,iskljuce.
[ Flash411 @ 27.01.2008. 21:16 ] @
Koliko ja znam,ako na usb portove nije nista prikljuceno,ni ne trosi nista struje.
Malo jos mozes ustediti na radu diska,tako da iskljucis programe koji puno pristupaju disku kao sto su
plejeri za glazbu,web preglednici i sl. ,a mozes i iskljuciti mreznu,wireless karticu i ostale komponente
koje ne koristis.To mozes ili u device manageru ili u network connections.Naravno,pazi
sta iskljucujes da nebi bilo veselo
[ JOJO847 @ 28.01.2008. 04:40 ] @
Citat:
na koji nacin je moguce pogasiti usb portove,i ostale stvari koje nisu potrebne da bi mi baterija na laptopu radila brze

Brže?

Prve stvari na koje treba obratiti pažnju jesu WIFI kartica, osvjetljenje ekrana, priključeni uređaji na USB-u, mod grafičke kartice (ATI PowerPLAY, Nvidia PowerMIZER), isključiti Aero sučelje na visti, staviti opciju da se mrežna gasi dok je na bateriji ako se ne koristi, bluetooth, pozadniski procesi u windowsima....itd itd