[ nikoladsp @ 28.01.2008. 08:36 ] @
cao, kako da pomocu PHP-a odredim koji je home direktorijum trenutno logovanog korisnika? recimo da mi na linuxu vrati string: /home/nikolar . hvala. |
[ nikoladsp @ 28.01.2008. 08:36 ] @
[ kazil @ 28.01.2008. 17:46 ] @
Cao,
meni jedino sto pada na pamet je da preko $_SERVER['SCRIPT_FILENAME'] odredis. ako to na linuxu echo-ujes dobices nesto kao /home/username/www/path/to/script pa onda to nekako iseces... na /home/username/www/ je skripta koji_korisnik.php, znaci $_SERVER['SCRIPT_FILENAME'] daje /home/username/www/koji_korisnik.php pa mozes da odradis nesto ovako: Code: <?php $path = $_SERVER['SCRIPT_FILENAME']; $user_dir = substr_replace($path,"",-22); echo $user_dir; ?> dace ti tacno /home/username ono -22 podesavaj po potrebi, tj. izbroj koliko imas od zadnjeg karaktera do karaktera kojeg oces zadnjeg da odseces. edit: ovo ce da valja jedino ako je taj skript u direktorijumu korisnika. [Ovu poruku je menjao kazil dana 28.01.2008. u 19:32 GMT+1] [ w3bl0rd @ 02.02.2008. 09:58 ] @
trenutno logovanog korisnika?? znači podrazumjevaš da bude samo jedan ulogiran na mašinu? ako je tako onda system riješava puno toga...
otkriješ username koji je logirani i jednostavno dodjeliš /home/username al zapamti da apache nije pokrenut od strane korisnika... [ nikoladsp @ 06.02.2008. 06:39 ] @
hvala na ponudjenim odgovorima.
ps posto skript, tj klasa treba da radi cross-platform, ne dolazi u obzir da nalepljujem na korisnika putanju (iako je ovo u 99% slucajeva ispravno, npr. na linuxu se uvek moe zadati proizvoljan dir za korisnika pri dodavanju istog na sistem,koji ne mora biti u /home ![]() [ kazil @ 06.02.2008. 08:56 ] @
Kada si rekao, trenutno logovanog korisnika, na sta si mislio? Logovan na racunar, masinu ili na recimo neki portal? Posto sam ja napisao za ovo drugo...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|