[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 28.01.2008. 16:38 ] @
Citat:
Obaveštenje o promeni cena ADSL HOME paketa

Poštovani korisnici,
od 04.02.2008. godine izvršiće se promena cena ADSL pristupa Internetu za pakete HOME 1024 i HOME 1536. Nova cena mesečnog HOME 1024 paketa iznosiće 2150 dinara, dok će nova cena za HOME 1536 biti 3400 dinara. U cene je uračunat PDV (18%). Ostale cene iz cenovnika za pristup Internetu ADSL vezom ostaju nepromenjene.
Sve uplate primljene pre 04.02.2008. biće obračunate po starim cenama, bez obzira na broj uplaćenih mesečnih paketa.

E sad, da li se zaleteti pa uplatiti unapred za 10 meseci, pa dobiti mesec dva gratis? Ja mislim da ću uplatiti 6, pa kud puklo, da puklo :)

[ Acika @ 28.01.2008. 17:58 ] @
Preterali su sa ovim novim cenama... :( Ja ocekivao cak i neko pojeftinjenje ali prc. Nema mi druge nego vracanje na 512...
[ covek_iz_senke @ 28.01.2008. 18:37 ] @
I ja ću da pređem, ali kod drugog provajdera.
[ staticInt @ 28.01.2008. 18:52 ] @
Koji lopovluk :)
[ batancev @ 28.01.2008. 19:23 ] @
sad sam zvao cc neobee-a i ljubazna teta mi je rekla da jos uvek nisu skroz obavesteni ali da je to zato sto je telekom povecao cene odn. to namerava da uradi u najskorijem roku
veselo vece...
moraju se nekako naplatiti te buduce velike brzine
[ Laki_Gen @ 28.01.2008. 19:31 ] @
Jel' neko rece Telekom?
Ko je rekao Telekom?
Neka samo probaju. Ako planiraju unapred da dignu cjene provajderima, a onda i da povecaju brzine (mozda vise od duplo), dobro znaju matematiku.
Tako mogu da racunaju unapred da ce biti biveni .
Ne bi bilo nikakvog smisla, stvarno :-(.
[ Tyler Durden @ 28.01.2008. 19:40 ] @
Telekom može da radi šta hoće djeco... :-)
[ mischo @ 28.01.2008. 19:40 ] @
Telekom nije podigao cene. Radi se o prostom hiru operatora. Telekom je izgleda postao defaultni krivac za sve neprijatnosti koje nam priredjuju provajderi.
[ batancev @ 28.01.2008. 19:43 ] @
a to onda ovi iz neobee-a hoce da speru krivicu sa sebe i prebace je na telekom kao i do sada sto su radili
videce se...
[ Slobodan Milivojevic @ 28.01.2008. 20:30 ] @
Kao sto rekoh, nista cudno da se Neobbe-u ne isplati da radi po sadasnjim cenama. Kad je duplirana brzina ADSL-a bilo je toliko problema sa protokom... Ja se divim provajderima kako uspevaju da posluju uopste.
[ staticInt @ 29.01.2008. 05:59 ] @
Ocigledno im se ne isplati da imaju marzu od 30-100 dinara za ADSL prikljucak.
[ miodrag77 @ 29.01.2008. 07:13 ] @
bio sam na neobee-ju na 1024 , sada sam na telekomu.
Telekom radi 20-30% brze nego neobee.
Toplo preporucujem svima ko ima kod neobee-ja 1024 i vise da slobodno predje na telekom.
[ covek_iz_senke @ 29.01.2008. 12:53 ] @
Citat:
miodrag77: bio sam na neobee-ju na 1024 , sada sam na telekomu.
Telekom radi 20-30% brze nego neobee.
Toplo preporucujem svima ko ima kod neobee-ja 1024 i vise da slobodno predje na telekom.

S tim što si ovo kucao sa neobee-ja.
Radi li VOIP preko telekoma?
[ mischo @ 29.01.2008. 19:31 ] @
VoIP radi preko Telekoma.
[ miodrag77 @ 29.01.2008. 23:07 ] @
sada da ti napisem koju reci i sa telekoma.
neobee je najgori moguci provajder koji postoji u srbiji.
ako se bude ponovo povecavala brzina ADSL-a trebace im 1 mesec da shvate da treba da kupe brzi link.
[ Acika @ 29.01.2008. 23:14 ] @
Do pre par meseci sam branio i hvalio neobee na sav glas, ali su stvarno preterali ovoga puta. I ja bih promenio provajdera ovog trenutka, ali me toliko mrzi da se cimam oko promene (da slucajno ne izgubim port ili neku slicnu zajebanciju) da cu ostati do daljnjeg kod njih... :-/
[ mcdjura @ 30.01.2008. 00:52 ] @
Bruka...Sramota...Shta drugo reci...umesto kao u svim normalnim drzavama da ADSL pojeftini kod nas josh i poskupljuje ....c c c c ....uf shto sam se iznervirao ....katastrofa....
[ MagicScorpion @ 31.01.2008. 13:09 ] @

Sprema se dupliranje brzina sto se downstream-a tice, dok ce nazalost UP ostati jadan i bedan!!!
[ del|mar @ 31.01.2008. 13:51 ] @
Jel to proverena informacija?
[ MagicScorpion @ 31.01.2008. 15:03 ] @

Provereno i sigurno ali se jos ne zna tacan datum!!!
[ Mister Big Time @ 31.01.2008. 16:46 ] @
Da, sta ce home korisnicima upstream... u januarskom SK-u izaslo poredjenje cena neta sa okruzenjem... Ruminija zakon! Prosto mi se place kad sam video brzine i cene.... a kod nas ce i da poskupi, logicno zbog vece cene nafte na svetskom trzistu, zbog suse, i vece otkupne cene mleka od proizvodjaca... sve to direktno utice na ADSL servis i uslugu ako niste znali A da, zaboravio sam i deviznu razliku u kursu dinara prema evru, osnovne sirovine za ADSL se uvoze...

Sumnjam da ce hteobee biti jedini koji vrsi korekciju cena, sigurno da nece sami sebi pucati u nogu tim potezom...
[ vadamp @ 31.01.2008. 16:47 ] @
Ma sramota, bash neshto poslednjih dana gledam, posle 5 popodne protok je jednom rechju - katastrofalan! Ne moze se normalno otvoriti ni obichan sajt! A gledam, ujak u Svajcarskoj ima flat paket koji koshta neshto tipa 20 franaka, 3 Mb download, ne znam koji je upload ali sigurno nije ovako jadan kao ovde! Bruka!
[ Mister Big Time @ 31.01.2008. 16:53 ] @
vadamp, mi se ne mozemo porediti sa zemljama u okruzenju a gde je Svajcarska... poredis babe i zabe
Rumunija ima ubedljivo najpovoljniji net u okruzenju, kod njih je Triple Play vec uveliko normalna stvar!

http://www.sk.co.yu/2008/01/skin08.html

Da li znate koliko košta i koliko je brz pristup Internetu izvan Srbije?

Nije jos uvek ceo text online kupite SK
[ mazazeka @ 01.02.2008. 21:11 ] @
Sramota, umesto sto dizu cene mogli bi da se malo pozabave kvalitetom koji nude, neobee Adsl koristim godinu dana i uopste nisam zadovaljan uslugom koju pruzaju,od proslog meseca koristim 1024-128 i mogu reci da download u popodnevnim i vecernjim casovima nikad nije presao vise od 60.
Cim mi istekne paket jod dvadesetak dana prelazim kod drugog provajdera dosta mi je Neobija.
[ del|mar @ 01.02.2008. 23:51 ] @
I ja se razmishljam da predjem kod drugog provajdera sledetjeg meseca.
Usluga je manje vishe katastrofa, a ovo povetjanje cena je samo poslednja kap.
Tezhak bezobrazluk..
Jel zna neko kako ide prelazak na drugog provajdera. Jel ima nekih problema po tom pitanju
da mi se ne desi da ponovo chekam prikljuchenje..?
[ magnus @ 02.02.2008. 09:12 ] @
Super. :)

Kad svi odete ima kvalitet i brzina da se poprave.

Moram priznati da jeste malo bezorazno povecanje ali su tek sada ustvari izjednacili cene sa Telekomom. Mada ima skupljih i od ove nove cene.

Mada cu verovatno i ja na Telekom. Samo da se raspitam kakva je situacija sa portovima. Ne bih da ostanem bez neta.
[ Hasimbegovic @ 02.02.2008. 16:24 ] @
Najverovatnije otkazujem Neobee KONACNO i idem kod Telekoma. Kad vec moram da placam 2150 din mesecno lakse ce mi biti i lakse cu se osecati ako to platim Telekomu. Barem cu dobiti 10 % brzi internet. Toliko je barem zagarantovano.

Nakon svega sto sam doziveo i preziveo od Neobee-a bice mi vrlo drago da im otkazem.
[ miodrag77 @ 02.02.2008. 18:37 ] @
Kod telekom 1024\128 je 10-40% brzi od neobee-ja, provereno.
[ del|mar @ 02.02.2008. 18:53 ] @
Jel zna neko kakva je brzina kod ptt-a?
[ Hasimbegovic @ 02.02.2008. 19:16 ] @
Pa jos bolje onda. Razlog vise da predjem kod njih.
[ deedee5 @ 02.02.2008. 20:30 ] @
Telekom 512/64
Od maja 2007, samo jedan dan je bilo neko pucanje veze!
Rapidshare oko 57 kb/s
Torrenti prosek 50 kb/s
Zadovoljan!!!
ADSL Apatin!
[ farmer @ 02.02.2008. 21:38 ] @
telekom skoro godinu dana, be ikakvih problema
down konstantan na otprilike 110-115kb/s

...kakav crni neobee, ne razumem ljude koji se pate sa njima po godinu i vise dana.
[ obucina @ 02.02.2008. 21:57 ] @
Citat:
del|mar: Jel zna neko kakva je brzina kod ptt-a?

Sasvim dobra, bez problema, Rapidshare ~55kB.
Kod njih su prva tri meseca nesto skuplja, posle je manje 10%, pa 15% pa 20%.
[ Hasimbegovic @ 03.02.2008. 14:51 ] @
E stvarno su likovi ovi iz Neobee-a. Sad pred podizanje cena internet im radi ocajno. Ovo ne vredi vise od 400 din iako imam 1Mbit vezu. Svasta. I ovo bi trebala biti neka stimulacija da opet uplatim paket po 400 din vecoj ceni a 75 % losijem internetu. Svaka im cast, stvarno.

Nego kad sam vec tu, ima li neko nekakvih informacija o mogucem dupliranju veze. Vidim da se to nesto pominjalo ali je oglavnom neozbiljno bilo i onako usputno. Ako neko ima takvih informacija neka ih sa nama podeli.
[ MagicScorpion @ 03.02.2008. 23:35 ] @

Cuj ovog sto ne razume ljude!!!
A jel ti razumes ljude koji su uzeli adsl pre skoro 3 godine, kad telekom nije ni pomisljao o direktnom pruzanju usluge.
Najlakse je raskinuti ugovor, treba cekati od dve nedelje do 60 dana ako si maler na smrdljivi port.
Ima ljudi kojima je posao vezan za net i nemaju vremena da okolo tumaraju za kao boljim kvalitetom jel nema ga.
Svi se cigane i svi su extremno bezobrazni!!!
Kod telekoma je agregacija 1:1 ali samo u snovimaaaaa.
Kum i neki prijatelji imaju adsl direktno od telekoma i mogu da kazem agregacija je minimum 1:10.
Ako nema agregacije onda down od 1024 mora da bude toliko a nikako 850 i slicno.
To mogu pacijentima da ispiraju mozak.
Neobee zaista ima problema posebno u spic vremenima i vikendom.
Ako pogledamo agregaciju, najveci problem je kakvi su onih ostalih 15 ljudi sa kojima se deli jedan megabitni link.
Ako je to 15 neizivljenih dusa onda ce net svakako biti blagi ocaj.
Ima ljudi koji ne gase racunar i po 24h svlace nesto, sto direktno utice na kvalitet.
Pod hitno moraju limitirati idiote koji guse saobracaj.
Ja sam za 2 godine skinuo svega 60Gb sto je mizerno u odnosu na ove neizivljene.
Skidam kad mi je potrebno i sta mi je potrebno i ne razmisljam ako placam 2000dinara za mesec dana da sad moram to nadoknaditi u vidu down koje cega
sa neta i nepotrebnog i potrebnog.
Od kad sam kupio ruter ping mi je pao sa 500ms na svega 60ms, na down i up nemam nikakav efekat.
Sve je ok dok ne dodje zagusenje.

Trenutno nema prave konkurencije i pravog internet provajdera, cuti i trpi jos neko nadam se kratko vreme!!!
[ Hasimbegovic @ 04.02.2008. 00:52 ] @
@MagicScorpion

Koje je tvoj problem uopste ?
[ MagicScorpion @ 04.02.2008. 01:47 ] @

Mislis koji je moj problem!!!

Ne razumem tvoje pitanje!!!

Rekao sam da nisam zadovoljan sa netom i da trenutno niko ne daje dobru uslugu, i jos mnogo toga a ti mi postavljas najbolesnije pitanje!
[ Hasimbegovic @ 04.02.2008. 15:01 ] @
@MagicScorpion

Ma OK je samo nemoj se na meni istresati listom stvari sa kojima nisi zadovoljan u zivotu. Nisam ni ja zadovoljan kvalitetom interneta pa ne sibam jezikom sve sto naidje na forum-u. Nemoj to shvatiti kao licno.
[ Fidel_Castro @ 06.02.2008. 16:48 ] @
@MagicScorpion

Druze, mislim da nije tvoja stvar da nekog ko downloaduje sa neta konstantno, nazivas neizivljenicima i idiotima ... na sta to lici??? Ako si ti skinuo 60 giga za 2 god, to ne znaci da neko drugi ne moze i ne treba .... ja znam ljude koji skidaju po 100 giga mesecno, pa sta sad .... oni su idioti. I njima je posao vezan za net, isto kao i tebi, samo sto oni koriste download a ti ne, nije uopste u pitanju koliko su ga platili, a verovatno ga placaju onoliko koliko im treba, a to je dosta. Ostar si na jeziku a stvari ne sagledavas objektivno, vec subjektivno iz svog ugla gledanja.

Provajderov je problem ako je agregacija velika .... oni treba da srede to da svima bude dobar net, makoliko svi oko tebe koristili full download a ti ne ....

Nadam se da se razumemo ....
[ calexx @ 06.02.2008. 18:49 ] @
Ako je nekome potrebna garantovana brzina tj agregacija 1, onda će to i da plati. ADSL i ostali narodni oblici interneta moraju da imaju agregaciju a ona je obrnuto proporcionalna ceni. Naravno da će najjeftinija ponuda da bude sa najvećom agregacijom pa je malo bez veze da neko plati takav paket a onda se buni što radi slabije od nekog drugog paketa ili od onoga što je zamislio.
[ dejan, @ 11.02.2008. 00:12 ] @
Prema nekim neproverenim informacijama brzina bi ove godine trebalo da se dva puta poveća,bar tako kaže jedan forumaš kablovskog foruma.

Citat:
Jedna neproverena informacija ali izvor je drug koji radi u tehničkoj podršci NeoBee-a.
Brzina ADSL-a će se ove godine duplirati i to dva puta.
Prvo dupliranje download-a negde od marta a drugo oko jeseni s' tim što će upload samo jednom biti dupliran.
Tako da bi krajem godine brzina od 512/64 trebala da bude 2048/128, za iste pare?! Šta mislite o tome?
[ MagicScorpion @ 11.02.2008. 02:50 ] @
FIDEL u pravu si!

CELEX 30 eura mesecno za NET nije malo para cak i onima sto ih imaju.

A za tih 30 eura i taj narodni net kako ga ti nazivas, samo malo severnije u evropi bolje radi od naseg za minimum 3 puta.

Drugar u Italiji paket od 3072/384 placa 20 eura na mesecnom nivou, a na P2P ima brzinu kao redovan down.

Ja sa P2P u najboljim uslovima imam down 25kb/s a uglavnom se krece od 5 do 15.
[ renato21 @ 11.02.2008. 14:12 ] @
Ma nema sanse da kod nas(bar ne u ovoj godini)bude ovakve brzine za dvadeset eura,pa moj provajder sada 256/64kb/s naplacuje 3070 dinara,i o tim brinama samo cu da sanjam!
[ Slobodan Milivojevic @ 11.02.2008. 14:21 ] @
Citat:
dejan,: Prema nekim neproverenim informacijama brzina bi ove godine trebalo da se dva puta poveća,bar tako kaže jedan forumaš kablovskog foruma.

1024/64k ha ha... da nije smesno, bilo bi zalosno! Ej jeste da je i na zapadu po negde 16:1, ali je upload reda velicine 512k ili 1Mbit/s! Ovo je zalosno!
[ WuTang @ 11.02.2008. 15:01 ] @
Citat:
renato21: Ma nema sanse da kod nas(bar ne u ovoj godini)bude ovakve brzine za dvadeset eura,pa moj provajder sada 256/64kb/s naplacuje 3070 dinara,i o tim brinama samo cu da sanjam!

da nisi ti care malo polupao loncice!!!Jer znas ti uopste koj paket mozes da imas za 3 crvene???
ova tvoja 256/64kb/s tesko vise negde da se i nadje a i cena je oko 1000 nepunih dinara aj nam kazi molim te koji su to lopovi???
[ Librabicboj @ 11.02.2008. 17:52 ] @
Citat:
WuTang: da nisi ti care malo polupao loncice!!!Jer znas ti uopste koj paket mozes da imas za 3 crvene???
ova tvoja 256/64kb/s tesko vise negde da se i nadje a i cena je oko 1000 nepunih dinara aj nam kazi molim te koji su to lopovi???

U pravu je momak, kod njih u Priboju Paket Home 256 - 256kb/s kosta 3.070,00 din
[ calexx @ 11.02.2008. 20:15 ] @
Citat:
MagicScorpion: CELEX 30 eura mesecno za NET nije malo para cak i onima sto ih imaju.

A za tih 30 eura i taj narodni net kako ga ti nazivas, samo malo severnije u evropi bolje radi od naseg za minimum 3 puta.
Ko nema para uzme neki jeftiniji paket, trebalo bi da su oni manji nešto preko 10 evra. Postoje i drugi jeftiniji oblici komunikacije, ako je nekome važno i od toga mu zavisi posao, neće mnogo da razmišlja o trošku koji je manji od prosečnog kafanskog računa.
Negde je povoljnije, negde nije, neko ima veći standard od nas pa je valjda normalno da im je sve povoljnije. Ili bi trebalo da kod nas sve košta onoliko puta manje koliko puta nam je plata manja? Verovatno je kod njih manji monopol u ovoj oblasti a i njihov ratel ne mora da čeka da mu kažu kako da odluči kao što naš radi. ;)
[ renato21 @ 12.02.2008. 00:23 ] @
Da znas da si u pravu nas Ratel radi samo kada iz politickih razloga treba oduzeti neku dozvolu za Tv kao BK da bi spasili svog premijera.Obicne su šuge!
[ mazazeka @ 17.02.2008. 02:53 ] @
Neobi u poslednje vreme katastrofalno funkcionise, imam Home 1024 ali u zadnjih mesec dana download mi preko dana nikad nije presao preko 50, tek posle tri ujtru se popne do 90 i to traje do devet izjutra onda opet pada na 50 do 55. Mislim da trenutno u Srbiji goreg provajdera nema, brzine koje prodaju su prepolovljene, tehnicku podrsku retko kad mozes dobiti, mozes im ostaviti poruku na sekretarici pa te oni nazovu posle par dana ili te uopste ne nazovu, sa Actiontec-om imam uzasna iskustva, vec sam dva promenio tako da sve u svemu sto dalje od Neobija.
Desetak ljudi je uzelo Neobi na moju preporuku,za vreme leta kada su radili dobro i kada sam i ja bio zadovaljan njihovom uslugom, sad mi je zao tih ljudi jer sam ih dobro zeznuo...

Promenio bih Neobi sa velikim zadovoljstvom ali mi Adsl koristi za Voip telefoniranje sa inostranstvom , cekanje da mi opet dodele port bi me jako skupo kostalo jer bih morao da zovem sa fiksnog a i treba da se uskoro preselim negde gde su brzine neta jako velike i gde nema Neobija , Sezama , Euneta, Lelekoma....
Pozdrav !
[ renato21 @ 18.02.2008. 10:02 ] @
za WUTanga- vjeruj mi da nisam polupao loncice pa moj provajder daje 256/64 kbs za 3070dinara,ako mi verujes evo otidji na
www.euronet.co.yu pa vidi,ili evo ti kompletan cenovnik:
Paket Home 50 - 50kb/s
799,00 din

Paket Home 64 - 64kb/s
1.000.00 din

Paket Home 128 - 128kb/s
1.770,00 din

Paket Home 256 - 256kb/s
3.070,00 din
Znam da ti je tesko poverovati,ali tako je ,ma nebi bio problem kada bir i imali stalni protok,ali cim 12 popodne e nema neta.pa cekaj kada ti malo puste!
[ Hasimbegovic @ 18.02.2008. 20:10 ] @
E ovako. Ja sam dugo bio kod Neobee-a i danas mi je Telekom Srbija zavrsio sve oko ADSL porta. Konacno sam presao kod njih i prvi utisci su da je internet najmanje 33 % brzi nego kod Neobee-a. To vam provereno tvrdim.

Za skoro istu cenu koju i Neobee trazi za internet moj vam je savet da predjete kod Telekoma i resite se bede.

Cekao sam svega 7-10 dana. Da nije bilo praznika bilo bi i brze ali dobro sad.

Uglavnom internet kod Telekoma je super. Download ne silazi ispod 112 kbps. I upload ide to max isto i ono sto je najvaznije konstantan je. Kod Neobee-a je to bilo skoro nemoguce. Narocito zadnjih dana kad su najavili povecanje cena a kvalitet interneta je pao na jadne grane.

Samo Telekom.
[ Hasimbegovic @ 18.02.2008. 20:13 ] @
Da. Euronet. Hahaha. Poznato je i meni. Radio sam kod njih nekih 6 meseci jer su oni tad radili i u Prijepolju. I sta da ti kazem ... ovamo su bili sasvim OK sto se kvaliteta tice a cena je bila ista. Kasnije su se prodali konkurentskoj firmi a u medjuvremenu pre 1 god dobili smo ADSL i nema ih vise.
[ renato21 @ 19.02.2008. 12:39 ] @
pa ne znam kako ste vi gore radili,ali ovde je pravi uzas,nepruzaju nista od onoga sto naplacuju,protoka imam uglavnom do podne,do 14 h se nekako sto narod kaze teli,a posle ako bude bude(a da ne govorim kako je izmedju 18 i 01 iza noci) nema nista.Sve u svemu zahvalite se bogu sto ste dobili adsl,i ovde je dobilo par ulica,i nista vise ,jesam baksu djele me dve zgrade.Ma nadam se da cu sto pre imati prilike da i ja sto pre odem od njih. A cene da i negovorim,da li ti mozda znas da u Srbiji ima negde skuplje.A jeli cjelo Prijepolje ima adsl?
[ Hasimbegovic @ 19.02.2008. 14:12 ] @
E svasta. Cudi me da ceo Priboj nije dobio ADSL. Ovamo celo gradsko podrucje ima ADSL, cak i neka prigradska naselja. Kod nas kad su postavljali digitalnu centralu pre neke 3-4 godine svako ciji se broj promenio ima mogucnosti za ADSL. Pratim ja sta pisete ovde i cudi me to za Priboj da je ispalo tako. Ono sto ti mogu sigurno reci za Prijepolje jeste da skoro pola opstine moze da ima ADSL ali to ti nece mnogo pomoci ionako.

Jbg, nista ti ne ostaje osim da se strpis onda i cekas. Valjda ce da uvedu ADSL i van tih par ulica. A sto se tice Euronet-a u Prijepolju dok je radio, ponavljam dok je radio, stvarno je bio kvalitetan. Niko se nije zalio na nekvalitet. Mada je imao velikih problema u radu (20 dana radi - 10 ne radi). Hahaha.
[ renato21 @ 19.02.2008. 19:02 ] @
UUU al je bio kvalitetan,bas si mi rekao koji kvalitet i profesionalnost je imao Prijepolju.Vjerujes li ti meni da mi vec skoro mesec dana neraai mejl,i da onaj tip tamo kaze dok se Vlado nevrati iz Bg-a nista.Pa ***ote ko ga zaposli kada nista nezna.
Ma ovo je nula od provajdera.Boze zao para sto dajem za ovakvu uslugu.
Pa kod nas u gradu jos u gradu nisu skroz digitalizirane centrale,mislim da je samo nekih tri hiljade brojeva,mislim da im je to valjda i razlog sto nema adsl-a.Ne razumem kada adsl-mozes koristiti i na analognim centralama,cak sam od par provajdera i dobio da imam mogucnosti za adsl,al mi ona u Telekomu stalno govori da ne moze,pa nisam ni trazio da mi realiziraju uslugu.Ne znam da li da ipak probam.
[ Hasimbegovic @ 19.02.2008. 19:25 ] @
Posto je to vec vise puta pominjano ponovicu ti i ja. Neki provajderi se sluze cisto laznim marketingom. Kazu ti da imas tehnickim mogucnosti iako ih u stvari nemas. Moj ti je saver veruj Telekom-u jer uostalom oni to jedini i najbolje znaju. Sve drugo je cisto mesetarenje i pecanje u mutnom.

Vlade je jedan super lik koji mi je i dan danas ostao u lepom secanju. A o kvalitetu u PB ... ne znam sta da ti kazem. Ipak ja sam radio kod njih pa ne bih da pricam protiv nikoga sad i ogovaram ali eto sad ili uskoro dobice konkurenciju pa ti mozes i da koristis ADSL a ne samo Wireless kao do sada. Stvar licnog izbora. Oni te ne sile da kupujes kod njih.

Kad budes kupovao moj ti je savet kupi samo kod Telekoma. Cene su se sad izjednacile i razlika je nekih 100 din sto nije vredno rizika da pogresis kao ja pa da kupis kod Neobee-a. Celih 10 meseci sam koristio njihov ADSL u nadi da ce se popraviti a oni jos podigli cene. Sad sam kod Telekoma i za iste novce imam sigurno 33% brzi internet. Uostalom i Neobee i svi drugi iznajmljuju vodove od Telekoma pa zasto bi pravio sebi posrednika. Idi direktno na izvor :)

A sto se tice Euronet-a, ponavljam da sam radio za njih nekih 6 meseci i ne ide sad da pricam protiv njih ali necu ni da lazem. Ono sto sam rekao stvarno to i mislim i bilo je tako. Dok je i bilo interneta radio je sasvim OK. Kad nema onda - nema. Toliko.
[ Hasimbegovic @ 19.02.2008. 19:31 ] @
Ima li neko neku zvanicnu ili barem ozbiljniju izjavu o dupliranju ADSL brzina ? Hoce li biti sta od toga uskoro. Pominju se dva dupliranja u ovoj godini. Neko kaze Mart prvo, Septembar drugo ... sta je od ovoga istina ??

Sta se duplira UPLOAD ili DOWNLOAD ili ijedno i drugo u oba navrata ???
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 19.02.2008. 19:36 ] @
Ajmo dosta priče o onom što nema veze sa Neobeejem i povećavanjem cena/kapaciteta/brzine.

Brišem sav naredni offtopic.
[ Hasimbegovic @ 19.02.2008. 19:39 ] @
OK. Nemoras zuriti. Ionako smo zavrsili ;)
[ renato21 @ 20.02.2008. 00:42 ] @
Pa nisam ni mislio da ogovaram nekoga vec samo da kazem sta mislim o kvalitetu usluge koje placam tj.sta dobijam za ono sto placam.Izvini a kakvo misljenje da imam o porvajderu koji nudi ovakve brzine(najveca je 256kbs za 3070)po ovakvim cenama,nemoj s ljutiti,ali zaista nemogu imati pozitivno misljenje.Znam da je on jedini provajder,osim ovih par ulica sto ima ADSL ali nemora bas ovoliko da dere.Hej zamisli provajdera koji mi mesec dana ne moze pruziti da mogu koristiti mejl.Vlado je kao lik ok,ali usluga je jako losa,osobito otkada mu radi onaj lik tamo.
A sto se tice ADSL njega cemo sanjati jos bar godinu dana,tako da moram jos trpeti,ne znam najavljuju ovi iz Kablovske da ce pustiti negde u martu internet,pa mozda da ima nade i za net kod nas.
Znam da je Telekom najveci adsl provajder i uostalom on je i jedini,nadam se da nece jos dugo biti,vise kokurencije znaci bolju uslugu,vidim kako je kada imas samo jednu soluciju.Zanima me da li je Verat kvalitetan provajder neko rece da on ima svoj sopstveni link prema inostranstvu,koristio sam ga pre na dial-up-u,i nije me ovoliko nervirao kao Euronet,iako je bio onako traljav.