[ Hrčak @ 01.10.2003. 17:59 ] @
| 1. Kako da tar-ujem direktorijum? Ispadoše mi oči od gledanja u man stranicu, ali ništa ne nađoh... Ili bar da update-ujem postojeći tar (konkretno da napravim dir i postojećem taru i iskopiram fajl u njega)?
2. Pošto sam instalirao samo osnovnu sekciju Slackware-a 8.1 (base - tako se zove u instalaciji) i sad lagano instaliram pakete koji mi trebaju, zanima me koji paket (ako neko zna kako se zove) da instaliram a da on sadrzi USB deamon ili sta mi je već potrebno da mountujem usb flash disk? U RedHat-u sam ga mount-ovao kao /dev/sad1, valjda je isto i u Slacku...
Hvala |
[ filmil @ 01.10.2003. 19:25 ] @
Citat:
Hrčak:
mountujem usb flash disk? U RedHat-u sam ga mount-ovao kao /dev/sad1, valjda je isto i u
http://www.elitesecurity.org/tema/23775/0#162160
f
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 02.10.2003. 21:18 ] @
Ma lako je za USB..meni je SuSE to automatski prepoznao i mountovao. Problem je za zip drajvom :)
[ Hrčak @ 03.10.2003. 10:28 ] @
Ma našao sam sve i podesio, bilo je debilno lako :) Trebalo je samo odkomentarisati dve linije u /etc/rc.d/rc.modules i to:
###USB Host Controllers:
/sbin/modprobe usb-uhci
i
###USB device support
/sbin/modprobe usb-storage
i resetovati komp i to je to :) Posle se mountije preko sda1, kao
mount /dev/sda1 <neki mnt dir>
Ipak, zahvaljujem se filmil-u na pomoći...
A tebi -V-O-Y-A-G-E-R- preporučujem da pogledaš isti fajl (/etc/rc.d/rc.modules), verovatno ima nešto i za tebe. :) Jedino što sam na brzaka uspeo da nađem je
/sbin/modprobe imm
ili
/sbin/modprobe ppa
Ali ovo su pucnji u prazno... Ne veruj mi, bolje pogledaj sam...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.