[ tajmahal @ 29.01.2008. 22:43 ] @
... imao sam i ja problema s titlovima. Naime, vlasnik sam Sony rdr-hx 750 koji je certificirani DIVX uređaj, ali kad su titlovi u pitanju je bio katastrofa... Napominjem "bio" jer sam našao rješenje.... Počeo sam tražiti razne firmware ali kako znamo da ih Sony izbacuje svake prestupne odustao sam... Naime, učitan srt i sub su katastrofalno mali... užas. Probao sam rješenje s onog topica " Muke sa divx titlovima gotove" no i tu sam naišao na problem. Kako god da sam napravio XSUB file on bi na Sonyu bio preglomazan pa je to na 46" LCDu bilo isto katastrofa. Neki uređaji sami podešavaju visinu titla tako da bi titlovi uvijek bili u području filma, a ne ispod na crnim crtama što je posebno interesantno korisnicima 4:3 formata. E sad. Slučajno sam nabaso na AVIAddXSubs v6.1 i s njim sam sve podesio kako treba. Napravi od avi i srt filea koji se moraju isto zvati) *.divx file i sve super radi... Čak mi je i bolje jer uvijek odaberen sivu boju titla jer mi bijela jako bliješti. Za sonyjeve snimače sam koristio slijedeće: Font:Arial Veličina:22 Char Set: Eastern European Bold: Isklj. Boja: Najbolje neka siva, jer bijela ubija u oči Opaque Box: Slobodno isključiti jer titlovi imaju crni obrub Rezolucija: za 25fps - PAL (720-576) za 23.976 i 29.97fps - NTSC(720-480) CP (Centring position)=360 VP (Vertical Position)=500 za PAL i 450 za NTSC Unpacked bitstream: isključi Test mode: isključi Nisam probao još niri jedan 23.976 i 29.97fps divx da vidim da li bi radili pod PAL opcijama. Dobra je stvar što preimenuješ *.divx file u *.avi i komotno kad film pržiš na dvd možeš ostaviti i *.srt file iz kojeg si napravio titl (nek se nađe) E da, titlove možeš praviti isključivo iz *.srt fileova, tako ako imaš *.sub moraš ga prvo konvertirat u *.srt.... Nadam se da će pomoći.... Nadam se da ne ponavljam nečiji post.... Sve u svrhu pomoći ljudima koji su pomogli i meni pozdrav... |