Taman sam napisoa odgovor i poslao, kad odjedno, starnica se zamrzla. Ajde Jovo nanovo:
domai_a_nas ima pravo resenje. Palac gore u slcici poruke je za njega.
Moje resenje je nesto manje sofisticirano, ali u mojim uslovima se pokazalo kao dobar kompromis efikasnosti i kvaliteta. Ovako radi:
- back end je na serveru
- na serevru ostoji kopija front enda, linkovana na back end, i pozeljno .MDE
- na serveru postoji .BAT fajl koji radi sav posao
- na lokalnim masinama postoji shortsut na .BAT fajl
- Lokani korisnik pokrece aplikaciju pomocu shortcut na .BAT fajl
BAT fajl izgleda ovako:
Code:
REM Create new local forlder. If exists, will be overwritten
md c:\SDC_Switchboard
REM Copy from network to the local forlder
copy "SDC_SwitchBoard_PROD_D2K3.mde" c:\SDC_Switchboard\SDC_SwitchBoard_PROD_D2K3.mde
REM launch local copy of the DC_SwitchBoard_PROD_D2K3.mde
REM Note / / instead of \ \
REM c:/SDC_Switchboard/SDC_SwitchBoard_PROD_D2K3.mde
c:/SDC_Switchboard/SDC_SwitchBoard_PROD_D2K3.mde
Imamo samo 3 linije aktivnog koda, ostalo su komentari. Posto se .BAT fajl nalazi u istom folderu kao i aplikacija, taj s efolder nigde i ne spominje. Prva aktivna komanda kreira folder na lokalnoj masini
md c:\SDC_Switchboard Ako vec postoji istoimeni folder, bice obrisan sa kompletnim sadrzajem. Sledeca naredba kopira fajl sa servera u lokalni folder
copy "SDC_SwitchBoard_PROD_D2K3.mde" c:\SDC_Switchboard\SDC_SwitchBoard_PROD_D2K3.mde
Poslednja naredba startuje lokalni fajl:
c:/SDC_Switchboard/SDC_SwitchBoard_PROD_D2K3.mde Uocite upotrebu \ umesto /
Na ovaj nacin svi korisnici uvek imaju najsveziju aplikaciju sa servera. Ako se aplikacija nije menjala dva meseca, svaki put ce se ipak kpirati sa servera. Tu je domaci_a_nas napravio bolji posao, on proverava datum pa kopira samo ako treba. Zbog ovoga moji korisnici izgube lokalna setovanja, ako ih imaju. Medjutim, za moje uslove ovo je bila mala cena koju placamo za jednostavnost resenja. Ako je u pitanju kriticna izmena, posaljem e-mail svima da zatvore aplikaciju i ponovo je startuju da bi dobili osvezenje. Startovanje radi iskljucivo preko shortcut na .BAT fajl.
Interesantno je da sam ovo naucio od kolegekoji je u tom momentu bio pocetnik u Accessu.