[ wiktor91 @ 30.01.2008. 20:15 ] @
Nedavno sam nabavio novu verziju Linuxa Ubuntu verzija 7.10, prije nekih pola godine imao sam verziju 6.10 i tamo mi se taj problem nije javljao. Kada sam prvi put posjetio Youtube nakon insalacije javilo mi je da nemam instalirani flash player i ponudilo mi je da ga instaliram, ponuđene su mi bile opcije kolko se sječam flash player i nekakav čudni kojeg se ni ne sječam više kak se zval ali je bilo nešto na G. Naravno izabral sam prvo Flash player i javilo mi je nekakve greške nesječam se kakve točno. Onda sam ponovno pokušal nekoliko puta no bez uspjeha, i nakraju sam izabral taj drugi. Njegova instalacija je prošla normalno i kada sam probal na Youtube pogledati filmič svi oni gumbici play, pause i to su "poludjeli" i sami se klikali i bili razbacani po ekranu naravno od slike ništa. To je bilo u firefoxu kojeg sam dobil sa Ubuntom. Tad sam instaliral Operu koju inače koristim i pod Windowsima i pomislil možda budem tam uspio sa Flash playerom normalnim. Otišel sam na Youtube i samo mi je na mjestu gdje treba biti video tj. upozorenje da nije instalirani flash player bila siva boja. Probal sam sa sluzbene Adobeove stranice skinuti i instalirati player ali pošto se još ne znam služiti linuxom dobro tj. početnik sam ne znam to sam instalirati. Skinem onu tar arhivu, raspakiram, kliknem na instalaciju, stisnem Run i ništa se ne događa... Dali mi netko može napisati detaljno kako korak po korak instalirati flash player u Operu? Ali stvarno detaljno jer se Linuxima sluziti blago rečeno nemam pojma i tek se uhodavam. I usput koju mi knjigicu preporučujete da se malo uhodam u Ubuntu da se ne gubim bezveze? |