[ miloš spasković @ 31.01.2008. 14:41 ] @
Dali neko zna dali se mogu dopunjavati ketridži za HP ketridži 21crni i 22 u boji?
[ calexx @ 31.01.2008. 16:57 ] @
Da. Malopre sam uzeo jedan štampač sa takvim kertridžima za poklon pa sam sinoć prvo to overio. Nije nemoguće da i sebi uzmem jedan da ga koristim dok ne opravim svoj štampač, za te sitne pare se valjda isplati.
[ DOVLA_86 @ 09.02.2008. 18:52 ] @
Imm i ja stampac sa tim ketridzima. Mogu samo reci da u njih stane premalo farbe, tacnije sa novim stampacem dodju crni ketridz sa 5ml farbe i kolor ketridz u kojem dodje svega 3ml. farbe. Ovo da je svega 3ml u kolor ketridzu navedu minijaturnim slovima na kutiji printera :) Imam stampac vec vise od godinu i kako veoma rijetko printam, do sada mi se crni potrosio jedanput i sam sam ga dopunjavao jer sam kupio crnu boju za HP, 20ml kosta 4 marke tj. 2 eura. Samo je fora sto su ove farbe sto prodaju za dopunu losijeg kvaliteta od fabrickih pa je ispis dosta losiji od orginalnog ketridza. A i ovi sto pune po firmama koriste iste ove lose farbe (cast izuzetcima) pa i njima kad odnesem da mi napune naplate punjenje 5eura i bude isti kvalitet kao i kad sam punim, samo sto ja sa onih 20ml mogu puniti 3 puta. Tako da ti je najbolje ili sam puniti ili kupiti novi ketridz. Uz to ako mozes negdje da nadjes dobru farbu onda je najbolje sam puniti jer nije puno komplikovano.
[ miloš spasković @ 09.02.2008. 20:35 ] @
Našao sam na netu kako se dopunjavaju i resetuju ovi kertridži ja sam skoro uzeo štampač tako da još nisam probao a boje sam našo (vivera) koje i HP koristi u originalnim ketridžima 400ml 16 eur. od svake boje po 100ml. U uputstvu za punjenje kažu da se crni puni sa 5ml. a svaka boja takođe sa po 5ml. a fabrički je moguće da su punjeni po 3ml. obično su fabrički uvek malo manje zapremine, a veći kertridži crni 20ml. a u boji 18ml koštaju oko 25eur. tako da je najisplativije sam puniti.