[ lemiar @ 31.01.2008. 23:57 ] @
| Hteo bi napraviti dvd sa programima e sad me intresuje kako uraditi autorun za njega???
Ja bi hteo napraviti listu programa i pri ubacivanju diska da izadje ta lista (sa muzicku podrskom) i da cekiram sta zelim da se instalira i pritisnem dugme instal i da on to odradi sve sam dal tako nesto moze da se uradi???
Unapred hvala
PS i ako ne moze bas tako kako mogu to da napravim??? |
[ edin555 @ 01.02.2008. 16:18 ] @
Ne moze bas sve ali ti mogu preporuciti ovaj program. Ja ga koristim odavno i meni je bas praktican.
http://www.longtion.com/autorunpro/autorunpro.htm
Sory, pogresan link (ma nije ni pogresan ali je to slabija verzija istog programa) ovo je za tebe:
http://www.longtion.com/autorunenterprise/autorunpro.htm
[ SlobaBgd @ 02.02.2008. 00:06 ] @
I ja bih, kao i edin555, preporučio Autorun Enterprise, odradio sam u njemu nekoliko CD/DVD projekata, i zadovoljava sve moje kriterijume. Da napomenem, isprobao sam i druga rešenja ali Autorun Enterprise ostaje (za sada) moj favorit.
[ lemiar @ 02.02.2008. 00:23 ] @
Ok posto se prvi put srecem sa njim imam par pitanja
1 kako povezati dugme sa neki program.exe (da kad kliknem na dugme pokrenem instalaciju)
2 kako da ubacim muziku u autorun i kako da dodam zvuk kursoru (tj. da kad predjem kursorom preko nekog dugmeta da se cuje)
3 dali i kako mogu staviti sifru na autorun (da se ne moze pokrenuti bez nje) i dal moze da se nekako uradi laser lok zastita
Unapred hvala
[ edin555 @ 02.02.2008. 10:39 ] @
Na lijevoj strani prozora imas tabelu u kojoj odredjujes sva podesavanja. Moras malo istrazivati da bi mogao sve da
odradis. Naprimjer drag and drop funkcijom prevlacis buton u aktivno polje, selektujes buton a zatim u tabeli koja se nalazi lijevo skrolujes prema dole i nadji funkciju on mouse click, pored nje imas prazno polje sa strelicom koja pokazuje
dole, klik na strelicu i izaberi run ili tako nesto nakon cega se otvara prozor u kojem imas opciju ad, program trazi da u
aktivno polje ubacis .exe fajl programa koji ce pokrenuti instalaciju klikom na buton koji si izabrao.Imas opciju
browse za dodavanje tog exe fajla, nakon cega se vracas u aktivni prozor.
U toku kreiranja cd-dvd uvijek imas mogucnost da provjeris kako ce izgledati (test and save).
Kad malo istrazis program vidjeces da mozes dodavati vizualne, zvucne efekte, pozadinsku muziku, sifru, dobrodoslicu,
mozes program upakovati u izvrsnu aplikaciju (exe), kreirati meni, i jos puno toga.
Samo moras istraziti program, kad ga malo obradis ima da ide bez problema.
[ lemiar @ 03.02.2008. 20:09 ] @
Ima malih problema kada hocu da napravim novu stranu on mi izbaci podmeni i sta god da selektujem nema istu formu kao onaj model koji sam preradio (SampleCD6) on ima 4 strane i sub stranu e sad dal postoji mogucnost ubacivanja 5,6..... strane pored osnovne 4 i kada sam trazio u opcijama sam video da ima pezbednosni kod e sad jel ta strana mora da bude prva pa tek onda ostale ili ne (da bi pri pokretanju autorun-a startovao da moras da uneses kod)?????
[ edin555 @ 04.02.2008. 14:30 ] @
Logicno kod ide ili prvi ili nakon stranice sa dobrodoslicom odnosno pozdravnim skinom, ti cd-ovi sto pominjes
su kao modeli kako moze da izgleda ili kao template.
Mozes kreirati da imas samo jednu ili 50 stranica ako zelis, sve je stvar tvoje maste i kreativnosti, upravo
zbog toga je ovaj softvare bolji od konkurencije (barem meni).
Znaci nemas (skoro) nikakvih ogranicenja. Cak i ikonu od autorun-a mozes zamjeniti...
[ lemiar @ 04.02.2008. 16:23 ] @
ok to ali ja kad ne ucitam neki od tih template-ova nego odem na new project i on mi izbaci da selektujem folder gde cu da stavim to sto napravim ja to odradim e sad mi nije ovo jasno evo slike
ja razcekiram sve sem Blank Page pa kad udjem u proekat posle dodam stranu za bezbednost (ona je druga po redu a prva je Meni Page)a na ovoj prvoj stavim pozdravnu poruku ali on nece da je prikaze e sad kako da to sredim i dal posle cu moci da ubacim template i u njemu dodam jos strana??
Unapred hvala
[ diablo06 @ 04.02.2008. 19:11 ] @
Ala Edin ima strpljenja.
Covece, pa zar moras sve da dobijes sazvakano. Procitaj malo help, isprobaj razne kombinacije.
Znaci VEZBAJ, VEZBAJ - naucices.
[ lemiar @ 04.02.2008. 20:03 ] @
NECU SVE SAZVAKANO trazio sam po programu a i po helpu ali nisam se bas snasao (tj nisam pronasao ono sto mi treba) pa sam zato pitao
[ edin555 @ 04.02.2008. 21:15 ] @
Dobro si poceo. Po defaultu program pakuje sve sto zelis da snimis u cd1 ili tako nesto, ako ne zelis u taj cd onda
kreiras folder u koji ce autorun da trpa sve sto zelis da ti kasnije bude na cd-dvd. To ces primjetiti kada za neki buton
das svojstvo da klikom na njega pokrene program, i kada odredis koji je to program odmah ce ti traziti dozvolu da ga
prekopira u taj folder koji treba da kreiras.
Page-ove mozes kasnije dodavati klikom na new page, odmah po kreiranju novog page-a program ce te pitati kakva
je uloga istog i onda biras sta zelis blank, welcome, agreement itd.
Da bi video kako izgleda page kada zavrsis sa njegovom obradom klikni na test page ili save and test...
[ besic_45 @ 24.08.2008. 14:50 ] @
pzz.svima
pravim jedan DVD sa PC Programima koji su neophodni posle reinstalacije sistema,bez kojih računar i internet nemogu.htio bi da čekiram šta želim instalirati i sa jednim klikom započeti instalaciju.
ja mislim da je to izvodljivo,samo ne znam kako to da uradim.MOLIM SVE LJUDE DOBRE VOLJE DA MI OBJASNE.PLEASEEEEEEEEEEEEEEEE.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|