[ QepeC @ 01.02.2008. 02:57 ] @
Imam MSI P6N SLI FI plocu sa integrisanom 7.1 zvucnom. Sve je radilo OK, dok nisam reinstalirao windows.
Od tada ne mogu da nateram da radi zvucna. Sve ostalo radi i instalira se OK, samo sto mi je mutav komp.
Siguran sam da nije nesto riknulo, jer sam podigao Ubuntu LiveCD, i zvuk radi bez problema. Probao sam da instaliram drajvere sa diska koji dolazi sa maticnom. Probao sam da skinem najnoviji sa MSI-evog sajta, ali bez ikakvog uspeha. U Sounds and Audio Devices se ne pojavljuje nikakva zvucna, ali mi ni u Device Manager-u nista ne pokazuje. Kao da je nema. Cak sam proverio i da nije mozda u BIOS-u iskljucena (pre nego sto sam probao linux), ali sve je u redu.
Probao sam i XP SP2 i SP3, opet nista.

Ima li neko ideju sta bi moglo bit?

Hvala unapred.
[ JOJO847 @ 01.02.2008. 13:08 ] @
Prvo stavi HD audio driver od M$-a (UniversalAudioArchitecture driver) poznat kao zakrpa
http://www.9inix.net/php/r.php...2Fnb%2FW5A%2FUAA_XP_050922.zip

i tek nakon toga realtekov driver
[ QepeC @ 01.02.2008. 22:06 ] @
Probao sam na SP3, ali bez uspeha. Kaze da je moj service pack novija verzija od tog patcha. Probacu to sa SP2, pa cu javiti kako je proslo.
[ QepeC @ 02.02.2008. 20:53 ] @
Uspelo je. E sada mi jedino ostaje da lupam glavu zasto je do sada radilo na mom starom XP, a nakon reinstalacije nije hteo.