[ Tex707 @ 01.02.2008. 22:24 ] @
Zna li neko pouzdano koliko dugo treba biti u braku sa osobom koja ima slovenacko drzavljanstvo da bi se dobila boravisna viza, a koliko dugo da bi se dobilo slovenacko drzavljanstvo?
[ delija_sever031 @ 04.07.2008. 21:55 ] @
Mene interesuje isto,kao i da li je dozvoljeno imati dvojno drzavljanstvo ili se mora osoba odreci srpskog prethodno?
[ madamov @ 05.07.2008. 08:39 ] @
Za boravišnu vizu ne znam, ali ako supružnik provede dve godine u Sloveniji onda, prema Zakonu o državljanstvu, stiče pravo na državljanstvo. Pročešljaj teme ovde, na nekoliko mesta sam ostavljao link ka zakonu. Najbolje je kada "guglaš" da kucaš tekst "zakon o državljanstvu slovenije uradni list" i onda ignoriši rezultate koji u sebi nemaju www.uradni-list.si.

Citat:
Mene interesuje isto,kao i da li je dozvoljeno imati dvojno drzavljanstvo ili se mora osoba odreci srpskog prethodno?

Ne znam kako je po našim i slovenačkim zakonima, tj. da li postoji ugovor između zemalja, ali mojoj sestri niko nije tražio da se odrekne srpskog državljanstva kada je uzimala slovenačko.
[ zmau @ 07.07.2008. 14:17 ] @
Mislim da se boravišna viza dobija odmah. Ili vrlo brzo. Pokušaću da proverim iz prve ruke.
[ alminp @ 16.09.2008. 15:13 ] @
Pa i mene bi to interesovalo jer uskoro planiram u slo.pa mozeli mi neko pomoc oko toga?
Dali se odricem svog drzavljanstva?
koliko dugo proces traje?
Moram li biti u slo. dok se to ne zavrsi?
[ srleno @ 27.09.2008. 03:22 ] @
Interesantna tema i za mene.Naime moj kum je ozenjen sa slovenkom ali trenunto studiraju oboje u USA.NA koji nacin i uz koje uslove moze da dobije slo pasos,da li je to izvodljivo ako ne zive u slo?
[ pajko78 @ 13.06.2012. 15:55 ] @
pozdrav veliki i odgovor na tvoje pitanje nemoras se odreci svog srpskog drzavljanstva to znam iz licnih iskustva jer se ni ja nisam odrekao svog i sada imam dvojno a niko te i nepita pozdrav
[ mihaleks @ 13.06.2012. 16:16 ] @
Posto je svez zadnji odgovor ne bih se slozio sa njim. Drugar koji je u Slo, ozenjen sa slovenkom, trazili su mu otpust iz naseg i to je podneo ovde kod nas da bi tamo mogao da dobije slovenacko. U sustini izgleda da moze i ne mora, od slucaja do slucaja.
[ profin @ 13.06.2012. 20:18 ] @
Srbija ima sporazum sa Slovenijom o dvojnom drzavljanstvu.
Moj brat je podneo dokumenta i za sebe i za decu a kad dobiju drzavljanstvo moja snaja ulazi u proceduru, ali to ne sme da traje dugo. Ja mislim max 6 meseci.