[ COMI_COMI @ 01.02.2008. 22:45 ] @
| ja i moj drug (komsija) smo razmisljali da umrezimo nasa dva racunara koji su udaljeni oko 150m da napomenem da ja imam telekomov adsl 512/64 a on nema internet
1* kako najlakse i jeftinije da umrezimo ova dva racunara (imamo mogucnos da provucemo kablo izmedju kuca samo ne znam koliko to kablo kosta jer je u pitanju 150m)
2 dali bi on imo mogucnos da koristi moj adsl
3 dali bi ja mogo da gledam i koristim njegove podatke (da igram njegove igrice, filmove, slike,..) i on moje
4 sto se tice stelovanja ip adresa i drugog naso bi jednog coveka koji servisira kopijutere u mom gradu pa bi mi on to odradio al pre bilo cega bi voleo da se malo vise informisem sta dobijam sa umrezavanjem
unapred hvala |
[ Motoe770 @ 02.02.2008. 18:25 ] @
1.ja sam pre jedno mesec dana platio 15m crossover mreznog kabla platio 750din tako da posto ti imas 150m bolje razmisli o bezicnom LAN-u
2.da ako ti dozvolis
3.za to posstoji shared documents i tu stavljas sta ce onaj drugi moci da vidi i koristi
4.stelovanje IP adresa se izvodi u par koraka a na forumu imas detaljno objasnjeno samo malo prelistaj
Nadam se da sam bio od pomoci!!!
[ vujkev @ 02.02.2008. 18:34 ] @
150m teško da možete da premostite kablom. Za klasičnu LAN mrežu limit je 100m (ok nije limit, ali preporučena maksimalna udaljenost) između dva uređaja.
[ COMI_COMI @ 02.02.2008. 19:11 ] @
a imate neki drugi nacin da mi kazeta kako kvaliteto da povezem ova dva racunara
i jer problem ako je moj xp a njegov 2000
[ Motoe770 @ 02.02.2008. 19:27 ] @
citaj moj odgovor gore,ili da ponovim probaj bezicni lan malo je skuplje al je super
[ Dj-Ole @ 02.02.2008. 19:36 ] @
Najjeftinije resejne je da kupite dve wireless kartice, na toj daljini mozete i sa pravljenim biquad antenama.
Najbolje da uzmete karticu sa kojom mozes da napravis ap. To mozes sa ASUS WL-138g da uradis.
Karticu koju ubacis u tvoj komp postavis u ap mod.
Ubacis bezicnu mrezi i mrezu ka adsl ruteru u network bridge.
Kod tvog druga podesis da se konektuje na tvoj ap i ostavis da adrese dobije automatski. Tako ce on imati i pristup
internetu i fajlovima koje sherujes.
To bi vas kostalo negde oko 40€.
Jedini problem je sto on nebi mogao na internet kad ti je komp ugasen.
Druga mogucnost je da kupite jedan ap i jednu karticu. Ap povezes utp kablom sa modemom a tvoj komp povezes usb kablom isto sa modemom.
Ap postavis u ap mod.
Kod druga odradis isto kao sto pise gore.
Ovako ce internet raditi i kad je tvoj komp ugasen.
To bi vas kostalo oko 70€.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.