[ ksrele @ 01.02.2008. 23:35 ] @
Ugradio sam FCKEditor u Admin deo sajta radi editovanja/dodavanja sadrzaja na sajt. Uspeo sam nekako da napravim da se vec postojeca stranica ucita u editor. Uspeo sam i da napravim da se posle editovanja ta ista stranica bez problema sacuva. Sve je to maciji kasalj, ali imam jedan VELIKI problem. Naime par stranica na sajtu koriste PHP kod (zbog radi konekcije ka bazi i jos koje cega). Kada se te stranice ucitaju u editor delovi PHP koda se totalno izgube, znaci niti se vide kada odem da pogledam SOURCE iz editora, niti se prenesu kasnije u novu PHP stranicu koja se sacuva. Mislim da nema potrebe da kopiram ceo kod na sajt, ali evo par stvari koje sam izmenio. Stranice ucitam na sledeci nacin Code: if ( isset($_GET['Page']) ) $oFCKeditor->Value = html_entity_decode(implode('', file($_GET['Page']))); A nova stranica se kreira drugom skriptom koja prima Value na sledeci nacin: Code: if ( isset( $_POST ) ) $postArray = &$_POST ; // 4.1.0 or later, use $_POST else $postArray = &$HTTP_POST_VARS ; // prior to 4.1.0, use HTTP_POST_VARS foreach ( $postArray as $sForm => $value ) { $postedValue = $value ; $fh = fopen($newPage.".php","w"); fputs($fh,"stripslashes($postedValue)); fclose($fh); } ?> Ne trazim da mi editor "odradi-izrenderuje" (ili kako se vec kaze) php deo tako da ga odmah prikaze, ali bi bilo OK da FCKEditor lepo ucita PHP deo i da ga lepo prenese u fajl sa druge strane. |