[ tox master @ 02.02.2008. 23:25 ] @
pozdrav planiram da ap postavim na krov pored antene pa ga evo para dana testiram da vidim kakav je sto se tice zaglupljivanja posto sam se nacitao na forumima da uredjai tog tipa (ap) bas vole da se blokiraju posebno ovi iz nize klase koji su dostupni sirokim narodnim masama. ovih par dana koliko koristim ovaj ap nijednom se nije zaglupeo iako sam ga drndao maksimalno,menjao modove,pristupne tacke... e sad mene interesuje kako resetovati ap koji je na krovu a zaglupi se a recimo da mu je nemoguce prici (zima,sneg,kisa...)? a posto sam inace alergican na uredjaje koji vole ovako da se ponasaju mislim da bi se jednom popeo da ga resetujem a sledeci put bi leteo kod komsije u dvoriste sa sve antenom. a da se to ne bi desilo ima li kakva fora da se resetuje odozdo osim iskljucivanja napajanja koje bas nije uvek delotvorna metoda? nasao sam na jednom forumu uputstvo kako izvesti kompletnu signalizaciju od ap do kompa (led diode,reset...) i u sustini se sve svodi na otvaranje ap i lemljenje zica na postojece led diode te nastavljanje na duzi kabal i ponovno lemljenje dole kod kompa. i meni je to palo na pamet pre nego sto sam to nasao ali ne znam da li to radilo zbogu duzine kabla (najvise za reset) zbog radio-smetnji koje bi taj produzni kabal pokupio na tolikoj duzini i da li bi to dovelo mozda do nestabilnog rada ap-a? a sinula mi je ideja isto da stavim u kutiju sa ap-om mali relej koji bi se spojio na dve zice od mikroprekidaca za reset a relejom bi se upravljalo odozdo i tako bi se izbeglo da struja koja protice preko mikroprekidaca za reset tece citavom duzinom kabla od ap-a do kompa nego samo malim komadima zice od ap-a do kontakata releja koji bi naravno bili u istoj kutiji. jel neko radio nesto ovako slicno i koja je varijanta bolja? pozdrav |