[ msekulic @ 03.02.2008. 02:09 ] @
Pozdrav svima! Imam hp 6720s laptop i mozda pre nisam primecivao, ali ima vec nekih mesec dana kako me cudi da od nekih 20min do pola sata od pocetka rada ne njemu, ventilator skoro da je stalno aktivan. Ponekad napravi veoma malu pauzu (od max 10s i opet se ukljuci). Stvarno ne znam da li je to bio slucaj na pocetku koriscenja (mislim da nije)! Skinuo sam program Speedfan da bih video kakva je temperatura u laptopu. Ocitava ne vrednosti su sledece: Lokal temp: 43 (znak check) Remote temp: 46 (znak check) HD0: 35 (znak pada) Temp 1: 50 (znak vatre) Temp 2: 29 (znak pada) Temp 3: 22 (znak pada) Temp 4: 21(znak pada) Temp 5: 16 (znak pada) Temp Core: 33 (znak pada) Ono sto me interesuje je da li su ove vrenosti ok? Da li je kojim sucajem rezim ukljucivanja ventilatora po defaultu hp-a preostar? Da li vremenom, zbog neki aplikcija dolazi do tako povecane temperature (antivirusni programi, veci broj ikona u system tray/quick lunchu? Takodje mi nije bas jasno koje su to sve tempearture pobrojane na mom laptopu. Kada sam isti progra instalirao na svom nesto starijem dell laptopu, on je tamo prikazao samo HD0 i Temp 1. Iako se taj laptop vise greje (bar je takav osecaj na nogama), kod njega se redje ukljucuje ventilator. Ima li neko iskustva sa ovim i sta mi predlazete? |