[ reiser @ 04.02.2008. 00:33 ] @
Pisem jedan program u delphi-u i sad on treba da ima podrsku za plugine.. Samo sto ne znam kako je najbolje da realizujem to. Jedino mi pada na pamet da plugine kompajliram kao posebne DLL-ove, recimo, taj DLL ce imati jednu standardnu fju "ExecutePlugin(params)" koju ce glavni program pozivati, i tako za svaki plugin. E sad, problem je sto ja ne znam kako da napravim da taj plugin, tj eksterni DLL, pristupa promenljivama koje se nalaze u glavnom programu. Recimo, imamo strukturu TUsers : TStringArray u glavnom programu i plugin treba da bude sposoban da brise/dodaje elemente u tu strukturu. To eksterni DLL ne moze da radi, bar ne direktno, ili se ja varam ?? Znam da manipulacija promenljivama u glavnom programu moze da se izvede pomocu neke vrste IPC-a (pipe recimo), ali ako glavni program ima recimo 1000 razlicitih struktura i promenljivih onda je to skoro pa nemoguce, jer bih trebao za svaku promenljivu/strukturu da pisem poseban kod koji ce ih menjati. Hvala unapred :) [Ovu poruku je menjao reiser dana 04.02.2008. u 01:51 GMT+1] |