[ losmipfc @ 04.02.2008. 11:45 ] @
Sta se meni sve desava, ovo je strasno. Komp mi dize pritisak nenormalno... Dakle, odlucio ja da spojim komp na TV. Graficka je GeForce 8600GT 256DDR3. Ima izlaz S-Video. Na TV-u imam SCART adapter u koji mogu da se prikljuce 3 cinca (dva audio i jedan video) i S-Video konektor. Posto mi je bilo najlakse, kupio sam jedan kabl S-Video to S-Video. Spojim - nema boje. Nakon cackanja svih opcija, i igranja u Nvidia Control Panelu - shvatio sam da to nece da radi. Sledeca opcija - S-Video to Cinc (zuti konektor) - slika. U pocetku nije bilo boje, ali promjenom signala u PAL B, dobio sam i boju. Nakon toga podesim kontrast, boju i osvetljenje, i bi super. Medjutim, posto mi je rezolucija na kompu bila mnogo veca, tako da se na tv-u mogla pomerati gore-dole i levo-desno. Nakon sto sam podesio iste rezolucije, sve je bilo ok. I odjednom - prekid filma. Vjerujte mi, pojma nemam koju sam opciju dirao, ali vise nema sanse da dobijem signal na tv-u. Situacija je sledeca. Prikljucim kabl na komp, i u nVidia Control Panelu mi izadje opcija za pokretanje "television setup-a" ili tako nesto. Pokrene se setup, i kada stignem do trenutka kada mi ponudi preview od 15 sekundi na tv-u, i ja kliknem na to, zacrni mi se ekran na kompu, i ne mogu nikako da ga povratim. Jedino pomaze hard restart. Medjutim, i tu zajebava. Krene komp da se dize, izbaci logo Windowsa, i u trenutku kad bi trebalo da izbaci Desktop, opet se ekran zacrni. Da bih mogao da dobijem svoj Desktop nazad, moram izvaditi S-Video prikljucak, i opet uraditi hard reset. Onda se napokon dize normalno. Da naglasim da se to ne desava samo kad klinem Preview. Nego, koju god opciju da promenim a ima veze sa tv-om, cim kliknem "Apply", zacrni se ekran i ponavlja se situacija. Ima li izlaza ljudi? Hvala unapred. |