[ Netherwind @ 04.02.2008. 15:24 ] @
dakle kao sto naslov kaze , opet ja..... vasa redovna dosada :) Elem, da uletim u pricu... Mnogo je pisano, pricano i graficki uradjeno ali ja i dalje imam veoma ne znatan problem koji pocinje da me lagano upucava... Vlasnik sam,ne toliko ponosan,atm cak 3 DVD rezaca , 1 DVD citaca i 1 CD RWa... nisu svi nakaceni u mom PCu, iz razloga sto i ne mogu sve da ih stavim. E sada, 2 rezaca su kupljena naknadno , ne od mene,vec od strane nekog drugog, u smislu ovaj ti ne radi evo ti ovaj i ovaj... Na moju zalost niti jedan od njih nece da mi reze DVDove e sada ovo su moji rezaci.... 1.Pioneer DVD-RW DVR-107D 2.HL-DT_ST DVDRAM GSA-H44N ----- ovo sam prepisao iz SiSoft Sandre, kaze na DVD LG je,ali mi sandra napisala ispod oznake sledece :" cannot obtain driver information,check that disk is in a drive and properly formatet" -- ?? takodje mi ga prikazuje kao CD-ROM/DVD Ova gore dva navedena su mi u PCiju, a sledeci mi je u ormaru posto mi zadaje identicne probleme kao i taj LG( o tome dole cu pisati) nisam siguran da li cu napisati tacnu oznaku jer citam sa njega 3. Sony NEC Optiarc je proizvodjac, a oznaka modela nisam siguran koja je pa evo ove dve sto mi lice da je jedna od njih..... a) AD-7173A b) SOK-AW-Q17OA(B) e sada, idemo dalje.. upoznao sam vas sa optikom, jos da vas upoznam i sa plocom 1. DFI NF4 ultra infinity E sada problemi...... Dakle, pioneer je radio kao bombona( radi on i sada normalno ) ali kao i druga 2 rezaca, pucaju mi diskovi prilikom rezanja ( verbatim 16x, originalni verbatim ( ako ne laze specifikacija na kutiji )) Najcesce mi se javljaju ovi porblemi: 1. reze disk, reze i kada dodje do dela za verifikation narezanog, on mi prijavi eror prilikom verifijkacije i kaze Burn process failiure 2. krene da reze i na recimo 8% pukne disk, napise mi Conection failiure ( to mi radi NEC, LG -- uvek) 3. nareze dvd ( 1 od 10) i ubacim ga u bilo koji DVD, na PCiju i na 3 DVDija na TViju, nece da ih cita 4. Pionir cita diskove,CD,DVD, ali recimo LG i NEC, kada ubacim vrte se ko majmuni jedno 30-45 sekundi i onda u recimo 70% mi zabode komp ceo -- bilo koja media da se ubaci, ne samo narezani by them diskovi , vec i neki stari koji rade 100% i koje ih cita Pionir Skidao sam firmware( to sam ovde naucio da moze da se radi), ali nije pomoglo Isao sam varijantom, samo 1 od njih na kompu, zasebna grana vezan ne sa HDDom, napajanje takodje zasebna grana, ( napajanje je DTK 400w- poklon od drugara njemu nije trebao meni ga dao , znam da je trash ali nemam drugo atm) i LG i NEC prave opet iste gluposti Rezanje sam radio u NERO 6 i NERO 7 isto nikakva promena. dakle taj pionir je jedino i radio semi dobro, jer nece ni on da reze diskove vise.Sa njim je sve bilo ok do pre recimo 4-5 meseci , a onda evo ista prica. Ne znam sta da radim jer ovo nije realno Ako treab jos neki info pitajte da pisem, da nekako resimo probleme [Ovu poruku je menjao Netherwind dana 04.02.2008. u 16:34 GMT+1] |