[ Wajda.W @ 05.02.2008. 15:10 ] @
Jedno objasnjenje problema:
imam formu i pritiskom na button mi se otvori druga forma koja samo sluzi kao neka vrsta login forme, zatim posle zatvaranja ove forme hocu trecu a da mi pritom druga bude zatvorena.
probao sam preko eventa on_form_load ali ona se onda pojavi ma sta ja pritisnuo, tacnije, ne znam kako da zaustavim load pri nekom izuzetku (i ovo bi resilo problem ako je to uopste moguce)
e ja kad pozovem metodu Close() za drugu formu zatvori mi se i treca (valjda jer je treca pozvana iz druge pa je njen vlasnik druga forma), ja kontam da treba nesto preko ovog owner-a, pa da tu stavim da mi bude owner trece forme bude prva (posto je ona prisutna stalno), ali ne znam kako to da izvedem

hvala puno unapred
[ toxi_programer @ 05.02.2008. 16:42 ] @
Nisam siguran da sam razumeo. Želiš da kada se druga forma zatvori otvoriš treću?
U prvoj formi napraviš form2 i njegovom FormClosing eventu dodaš neku funkciju koja je definisana u glavoj formi. U toj funkciji napišeš kod za prikazivanje neke treće forme.
[ Predrag Glumac @ 05.02.2008. 17:46 ] @
Ni ja nisam razumeo sta pokusavas, ali da probam ovo: imas jednu formu (nazovimo je glavna forma), na klik buttona otvaras drugu za login, i kada zavrsi login, da je zatvori, a otvori trecu ? Ako je to slucaj, onda iz glavne forme otvori login formu kao modal dialog i hvataj DialogResult iste i na osnovu tog rezultata otvori trecu formu.
[ Wajda.W @ 05.02.2008. 20:00 ] @
Predraze ti si me razumeo :-)
hvala, radi