[ zALFex @ 05.02.2008. 18:18 ] @
Da li Telenor ima neku uslugu koja je povoljnija od usluga konkurencije?

Poruke gube od Tipija,
Jedna cena od vipa i kula,
Postpaid skroz dominiran od strane fresh i mix paketa...
Omiljeni broj je sada bolji na mt:s-u
Na Telenoru ne postoje F&F brojevi...Kako tumacite ovakve reakcije Telenora na pojavu konkurencije?
Telenor prepaid je bio povoljniji dok se vip nije pojavio...

Volim Telenor! Ali sta ovo rade....:(
[ pionirski @ 05.02.2008. 19:09 ] @
Citat:
zALFex: Da li je Telenor preskup?(

naravno.....do J...ali nikad ne krade za razliku od cigana.
[ Slobodan Milivojevic @ 05.02.2008. 19:19 ] @
Ja mislim da jesu skupi, ali ne tolko nepodnosljivo skuplji od konkurencije. Ono sto bi me mozda privuklo na mt:s tj da predjem sa Prenesi 125 na Mix 500 je postojanje dodataka za internet. Telenor je 01. februara postavio BS blizu mene, tako da je sad signal cak bolji i od mt:s-a ako izuzmete sto mt:s ima i 3G.

Omiljeni broj mi ne bi znacio, jer sam ja izabrao paket u koji se uklapam (ako ne racinate pozive ka omiljenom broju). Sto znaci da bi ja na mt:s-u prvo spucao sve minute, pa tek onda dobio popust. Ovako cu placati uspostavu veze (3.422din) + 0.59din po minutu samo za pozive ka tom broju, a na mt:s mix 500 bi imao popust od 99% na razgovore sa omiljenim brojem, ali bi zato za sve ostale pozive placao uspostavu veze od 3.422din i minut od 6.844din. Sto nekako nije povoljnije od placanja svih ostalih poziva 4.72din (bez naplate uspostave veze) zar ne?

A Telenor prepaid ima mogucnost kupovine SMS poruka i Internet protoka u vidu tarifnih dodataka, tako da jesu prilicno skupi, ali nije tolko crno/belo, i ja jos uvek nemam dovoljno razloga da menjam operatera.

Vip ako poredite postpaid, jedino sto daju malo vise minuta i poruka, ali se sve to potrosi zaokruzavanjem prvog minuta, i jos se nista ne prenosi... Tako da im i nije neka ponuda
[ Slobodan Milivojevic @ 05.02.2008. 19:20 ] @
Citat:
pionirskinaravno.....do J...ali nikad ne krade za razliku od cigana.


Molim Vas da objasnite kad je i na koji nacin neki od operatera mobilne telefonije pokrao?
[ pionirski @ 05.02.2008. 20:09 ] @
Citat:
Slobodan Milivojevic: Molim Vas da objasnite kad je i na koji nacin neki od operatera mobilne telefonije pokrao?

pokraden kredit i vraćen uz reklamaciju od strane 064 i 061 mreže ali nikad pokraden od strane 063 mreže.
063 mreža sve naplaćuje, skupa je, i ne daje na poklon ništa ali nikad ne krade.
[ BioSQUAD @ 06.02.2008. 00:44 ] @
Telenor ima mnogo bolji GPRS usluge! Nikad ne gresi. mt:s je zalosan, a VIP do negde!
[ Slobodan Milivojevic @ 06.02.2008. 08:55 ] @
Citat:
pionirski: pokraden kredit i vraćen uz reklamaciju od strane 064 i 061 mreže ali nikad pokraden od strane 063 mreže.
063 mreža sve naplaćuje, skupa je, i ne daje na poklon ništa ali nikad ne krade.


Meni je na Telenor prepaid broju jednom bila duplo naplacena uspostava veze, novac je takodje uz reklamaciju vracen.
[ owim @ 06.02.2008. 17:43 ] @
Citat:
Meni je na Telenor prepaid broju jednom bila duplo naplacena uspostava veze, novac je takodje uz reklamaciju vracen.

Takođe.

Istina, i MTS mi je vratio sve što je više zaračunao (99% slučajeva više obračunat roming koji vidim kroz listing - postpaid).
[ grba_dejn_3 @ 07.02.2008. 16:22 ] @
Ja imam uzasna iskustva sa Telenorom, hiljadu puta dok sam bio kod njih na postpaidu mi se desilo da mi sracunaju nesto sto nisam koristio, roming to necu da spominjem...
Kad sam presao u Telekom na Bel 100 pa ja sam prezadovoljan, mozda sad predjem na MIX 500 ali telekom je dosta jeftiniji od Telenora, signala svugde ima, i romnig je mnogo jeftini u Crnoj Gori i Bosni...
Mada svako ima svoja iskustva...
[ Bockyman @ 07.02.2008. 23:47 ] @
Da li u Lelenoru kradu ili ne zaključite iz mog iskustva. Bio sam na postpejdu Jedna cena,s tim da sam imao mesečno oslobađanje pretplate od 150din jer je telefon koji je kupljen plaćen u celosti (pošto nisam imao kreditnu niti drugu karticu),tako da mi je minimalna obaveza ako ne koristim broj bila 27din tj iznos PDV-a na pretplatu od 150din koje sam bio oslobođen. Imao sam aktiviran tarifni dodatak Omiljeni broj,koji se automatski iz meseca u mesec produzavao bez posebne aktivacije kao na pri-pejdu. 30. juna sam do 9:20h obavio par duzih razgovora sa omiljenim brojem. Zbog VIP-ove promocije od 1000dinx2 (dve kartice) odlučujem da u julu ne koristim omiljeni broj. 30. juna u 11:30h šaljem SMS poruku kojom dezaktiviram tarifni dodatak,koji važi 30 dana, znači i tog 30.juna. Već početkom jula,primećujem kod provere stanja da imam zaduženje od nekih 280din bez PDV-a. Odmah reklamiram u Lelenor prodavnici. Par dana kasnije dobijam pismo od Lelenora gde me obaveštavaju da je presek stanja za moj broj za jun mesec 2007. urađen u 7h (?!?) ujutru a da sam slanjem dezaktivacione poruke iako ja poslata par sati kasnije od poslednjeg korišćenja,za ceo taj dan poništila omiljeni broj (!?!). Ne znam kako se vama ovo čini, ali za mene nije normalno da se presek radi u 7h (da sam obavio razgovore u 5h ujutro,presek bi mi verovatno uradili u 3h!),mada razumem dane može za sve da se presek stanja radi u 24:00. I kako to da mi je usluga dezaktivirana za ceo taj dan? I tako,platih ja tih nepotrošenih (kažem nepotrošenih jer sam za mesec jun imao aktiviran tarifni dodatak omiljeni broj) oko 330din sa PDV-om,ali sam istog momenta podneo zahtev za raskid ugovora. Iako sam znao da,proverio sam koje su moje obaveze i rečeno mi je da je to broj meseci puta onih 27din. A trebelo je da me neko iz Lelenora zove da me pitaju zašto želim da raskinem ugovor. Niko me nije zvao i ja na kraju dobijam račun na nekih 2.650din,tj gospoda su lepo pomnožila broj meseci do kraja ugovora puta 177din. Slede nove reklamacije i maltretiranja da bi me posle ko zna koliko vremena zvala neka gospođa iz Lelenora da mi kaže da sam u pravu i da je moj dug 295din i rečeno mi je da će taj sporni račun od 2650din biti storniran i da ću dobiti novi ispravan. Novi račun mi nikada nije stigao,nego sam ja posle dugog čekanja pozvao korisnički servis da mi kažu šta da radim i na kraju sam uplatio pomenuti iznos na opštoj uplatnici i tako zavšio sa post-pejdom. Pretrgli su se da me sačuvaju kao korisnika,valjda jer mi računi nisu bili visoki. Koristio sam njihov pri-pejd zbog omiljenog broja a sada me ama baš ništa ne zadržava kod njih. Toliko o njihovoj brizi za korisnika i izlaženju u susret. Možda će neko reći da ovo i nije bila krađa,ali ja ne mislim tako. Još da sam bio glup i uplatio im onih 2.650din... Pozdrav svima!
[ Catch 22 @ 08.02.2008. 01:30 ] @
@Bockyman: Aleluja!
[ milanpavke @ 12.02.2008. 15:24 ] @
Citat:
Slobodan Milivojevic: Molim Vas da objasnite kad je i na koji nacin neki od operatera mobilne telefonije pokrao?


Ma to u preko 90% slucajeva korisnici umisle da imaju manje na racunu nego sto bi trebalo (ili da im je veci racun na postpejdu).
Ili zaborave da su potrosili ili ne znaju kako se i koliko naplacuju neke usluge.
Meni se nikad nije desilo da fali ni dinar, niti me je neko ubedio od onih koji se zale da im je ukradeno da je stvarno to bilo.

A one gdreske koje se zaista dese kod operatera su slucajne. Sta njima znaci nekoliko dinara, i desetina i stotina dinara...
[ pisac @ 12.02.2008. 17:50 ] @
Nakon žalbe jednog mog prijatelja kome svakog meseca uzmu nekih desetak dinara više na taj način što na nekom od poziva ne obračunaju besplatne minute u celosti, pogledao sam detaljno svoj listing, i utvrdio isto to.
[ bratislavp @ 04.03.2008. 14:21 ] @
@Bockyman

Evo ovako Boki, kada poslujes sa Telenorom ili bilo kojim drugim operaterom dobro se upoznaj kako im radi billing sistem. Ne kazem da je jednostavan ali jbg, sta ces takav je zivot. Apro po tvoje price o naplacenim razgovorima za trideseti jun. Dacu ti primer moje devojke koja je recimo mene zvala 20. marta prosle godine pre podne i potrosila oko 50 din i poslala nekoliko poruka isto to prepodne. Posle podne sam sam joj ukljucio tarifni dodatak. Prijatna gospodjica/gospodja iz korisnickog servisa je naglasila da ce vaziti retroaktivno za ceo taj dan. Pazljivije slusajte sta vam govore u korisnickim servisima. Na kraju meseca sam ja to i proverio i u listingu su joj oduzeli sve pozive prema meni tog dana. Tako da i za tebe vazi isto samo sto je u tvom slucaju nepovoljnije.

Ja mislim da je tvoj problem uzrokovao komplikovan billing sistem i tvoje nepoznavanje istog. Pozdrav
[ plumbum013 @ 08.07.2008. 16:47 ] @
samo: http://geocities.yahoo.com/gcp/home.php
[ Slobodan Milivojevic @ 08.07.2008. 17:00 ] @
Ta stranica ne postoji.
[ Jovan 1988 @ 13.07.2008. 01:37 ] @
Za mene Telenor nije skup.Ja sam na pripaid-u i uz tarifni dodatak placam poruku 1.12 dinara,a posto iskucam ko zna koliko poruka,to mi perfektno odgovara.Internet im je poprilicno skup,kao i ona glupost korisnicki servis.Mislim da je to glupost zato sto Operater treba da izadje u susret korisniku,i sasvim je logicno da pozivanje korisnickog centra iz mreze Telenor bude besplatno,ali nema veze.
Vip me je posebno iznervirao jer sam sestri kupio Vip226 i domet je uzas zivi.Mislio sam da je mts po pitanju dometa uzasan ali vip ga pretera.Da li je do telefona ili do mreze ne znam ali ja uopste nisam zadovoljen za promocijom vip226.
Promocija 1000 besplatnih poruka je ok,ali pod uslovim da imas domet.
Tako da ostajem pri Telenoru,jer je domet perfektan,a i dobio sam telefon Samsung j700 od njih tako da ...

ELXSOSIOR!!!
[ avala100 @ 18.07.2008. 14:23 ] @
Naravno da nije preskup. Skup jeste, kao i sve kod nas, ali mislim da ipak nije skuplji.
U nekim segmentima je cak jevtiniji.

Tek sam sad otkrio da u biznis paketima prenesi ima vise besplatnog saobracaja nego u, po jevtinoci izvikanom, mt:s-u.

A o kvalitetu gprs-a i samih govornih poziva mislim da ne treba diskutovati. (osim ako neko pristrasan sad krene sa dramom kako eto njemu nikad nije krcalo, pucalo i slicno, jer sam shvatio da ostrasceni mts-ovci to nekako vremenom zaista i ne cuju, oni iskreno veruju da se to ne desava)

Vip jos nije za poredjenje (a ka'ce, ne zna se), tako da ga u mom kratkom osvrtu ne pominjem.
[ Mister Big Time @ 31.07.2008. 04:08 ] @
Citat:
pisac: Nakon žalbe jednog mog prijatelja kome svakog meseca uzmu nekih desetak dinara više na taj način što na nekom od poziva ne obračunaju besplatne minute u celosti, pogledao sam detaljno svoj listing, i utvrdio isto to.


I ja sam imao isti slucaj sa pozivima ka VIP mrezi koji nisu ulazili u nacionalni saobracaj, pa je ispalo da zovem mars... ali to je bilo kada se tek Vip pojavio na trzistu, i kada je RATEL cini mi se pretio da ce da Telenoru oduzme licencu zbog nelojalne konkurencije, uz naplatu razgovora koji bi trebalo da ulaze u besplatne minute su i tehnicki ometali pozive na relaciji Telenor- VIP i obratno.