[ nikoladsp @ 06.02.2008. 06:47 ] @
dali se mogu u php-u deklarisati makroi koji primaju parametre?nesto kao u c/c++?treba mi za trace utility: da mogu da pozovem nesto kao
Code:
TRACE("ova linija ide u fajl" . __FILE__ . __LINE__, $arg2, $arg3)

ps

za moderatora: ne znam iz kog razloga, ali neko mi je obrisao vec 2 posta na istu temu koja sam postavio zadnje 2 nedelje. ne znam razlog za to, a ako postoji neki konkretan - molim da mi se to i kaze!
[ kazil @ 06.02.2008. 09:06 ] @
Imas funkcije, negde ih definises, mogu primati argumente, vracati nesto (a i ne moraju), mogu x puta da se izvrse...

http://www.php.net/manual/en/language.functions.php
[ nikoladsp @ 07.02.2008. 10:29 ] @
u redu je to, samo meni treba preprocesor.zasto?zato jer ako pozovem f-ju i u njoj ima recimo ispis __FILE__ makroa, bice ispisan fajl u kome se nalazi sama pozvana f-ja - a to je ono sto ne zelim, vec zelim da mi se ispise ime fajla iz koga sam pozvao f-ju.....zato mi treba makro koji bi resio taj problem.
[ dakipro @ 07.02.2008. 10:44 ] @
Nisam siguran da bi to mogao tako da resis, mada nisam nikad imao potrebu za tako necim...
provaj da upotrebis debug_backtrace(); u konkretnom slucaju. Nesto nalik ovome
[ Nemanja Avramović @ 07.02.2008. 12:05 ] @
Offtopic: Proveri mejl, ako ti je stigao mejl sa izveštajem o obrisanoj poruci onda je obrisana, u suprotnom je premeštena negde (mada ne vidim sličnu temu u tvom profilu).
[ nikoladsp @ 09.02.2008. 08:25 ] @
Citat:
dakipro: Nisam siguran da bi to mogao tako da resis, mada nisam nikad imao potrebu za tako necim...
provaj da upotrebis debug_backtrace(); u konkretnom slucaju. Nesto nalik ovome

hvala, to mi je dalo smernicu