[ bozabaksuz @ 06.02.2008. 13:30 ] @
Uspem da povezem i da podesim lan konekcije, isti adapteri (Realtek), drugi racunari vide moj racunar ali ne mogu da mu pristume, a oni ni sami sebee ne vide u mrezi, a ni moj racunar ih ne vidi. Iako su u istoj workgrupi. Nisam uspeo cak ni preko vmwareovog Virtual playera (Virtual PC) da povezem racunare u mrezu. Emulirani sistem me vidi (UBUNTU LINUX 7.10), ali ne moze da pristupi hard disku , dok host operativni sistem je WindowsXP SP2 (updateovan na neki neoficijelni SP3, problem je i ranije bio tako da sam ovo iskljuchio kao potencijalni problem). AntiVirusna zastita je avast! FREE Home edition! Ovo je vec treca razlicita verzija windowsa koju koristim i jednostavno nece da mi dozvoli da se povezem ni sa kim... (drugi racunar sa istom verzijom widowsa, laptop sa Vistom... na svim racunarima su cak i napravljeni isti accounti i opet nista), STA DA RADIIIM? Ako imate neki koristan link pomagajte ljudi. TCP/IP PODESAVANJA SU SLEDECA

-WINDOWS XP
TCP/IP 192.168.102.1
-VMWARE EMULATED UBUNTU 7.10
TCP/IP 192.168.170.1

CAK I SA SLICNIM IP-OM SAM POKUSAO I OPET NISTA(192.168.0.1 A NA DRUGOM 192.168.0.5). OVO POSLEDNJE SAM POKUSAO SA SVIM DRUGIM RACUNARIMA.
[ vladai @ 07.02.2008. 17:01 ] @
Slican problem sam i ja imao, a desilo se posle update-ovanja Win-a Autopatcher-om....
Pored update-ova sam u njemu izabrao i opciju Registry Tweaks, i nakon update-a nikako nisam mogao da "napravim" mrezu
Tek kad sam ghost-ovao kompjuter i update-ovao bez Tweak-ova mreza je proradila...
Moje iskustvo...
Pozdrav
[ DarioBH @ 08.02.2008. 08:34 ] @
Adrese 192.168.102.1 i 192.168.170.1 (pod uslovom da je subnet 255.255.255.0) nisu u istom range-u pa je i normalno da se ne vide
Znaci sa tim postavkama nemoj ni pokusavati

A za ove druge postavke bi moglo
Mogu li pingati jedan drugog?
Vidis li svoj workgroup i sta vidis u njemu?
[ Dralac @ 08.02.2008. 10:56 ] @
Workgroup na oba racunara mora isto da se zove.
Proveri da firewall ne blokira pristup.
[ DarioBH @ 08.02.2008. 12:58 ] @
Rekao je da je workgroup isti
[ bozabaksuz @ 08.02.2008. 14:01 ] @
Kao sto sam vec rekao pokusavao sam sa istim TCP/IP settingom (recimo 192.168.0.1 i 192.168.0.5) ranije... Workgroup je isti, pinguju se za 32ms, updateovan je windows iskljuchivo putem offline updateova, TCP/IP podesavanja koja sam na pocetku predstavio su bila deffault podesavanbja koja je postavio VMware. u firewallu (ranije Zone alarm ili Comodo) me je pitao da li zelim da dopustim racunaru koji je u LAN-u da pristupi (trusted network) i ja sam dozvoljavao, ali i dalje je ostajao isti problem. Ovo mi je veciti problem jer kad god bih reinstalirao windows sledilo bi par sati raznih pokusaja podesavanja i tek posle par dana i par "MS Certified" strucnjaka uspevalo je da proradi(isti su po 5-10 pputa proveravali i unosili ista podesavanja).