[ Mister Big Time @ 07.02.2008. 03:50 ] @
Dakle u pitanju je Canon PowerShot A530 star tacno godinu dana (istekla garancija pre par dana, baksuz), poceo da pravi problem sa povezivanjem na PC radi transfera fotografija.

Osim vadjenja kartice i ocitavanja slika u mem. card reader-u da li ima resenja da se popravi ili sredi ovo stanje? Isproban je na vise racunara, sa razlicitim kablovima i nista, jednostavno PC ga ne vidi... kao da nije ni prikacen.

Da li je moguce da se mini USB konektor na samom aparatu fizicki pohabao od upotrebe?

Napominjem da i dalje slika normalno, sve radi najnormalnije osim dakle USB -> PC povezivanja.

Sta moze da bude problem i koliko bi kostala eventuana popravka?

Unapred hvala.
[ Ivand @ 07.02.2008. 09:19 ] @
http://www.elitesecurity.org/t308926-Hardware-problem-Canon-IS
[ Mister Big Time @ 07.02.2008. 19:14 ] @
Hvala za link.

Mozda se i ovde neko javi jer sam ja probao vise solucija i ni jedna nije urodila plodom...
[ Marko Enter @ 08.02.2008. 15:29 ] @
Konektor na fotoaparatu za USB ti nema kontakt (najverovatnije), el ti je ispadao fotoaparat neki put na zemlju ili sl.

pozdrav Marko
[ Mister Big Time @ 09.02.2008. 05:19 ] @
Pa ono... jeste al' davno :) Ali je posle toga radilo sve normalno, ovo se desilo iznenada, nije prethodio pad...
[ Mister Big Time @ 23.02.2008. 15:39 ] @
Definitivno USB nesto zeza, pa je problem resen da se slike prebacuju preko card reader-a :)

JBG, dobro je da bar postoji ta alternativa..
[ grenobl @ 20.03.2008. 13:49 ] @
ja sam imao slican problem sa canon ixus 850is. kada sam instalirao sp3 za win xp racunar mi upste nije video aparat. izvrsio sam ponovnu instalaciju win xp sa sp2 i odmah je sve proradilo. ali opet, ti si probao i sa drugih racunara........