[ evolution @ 07.02.2008. 14:23 ] @
Korisnici Telenorove mreze mogu da pristupe brojnim informacijama u okviru Telenor WAP portala, sa kojeg je moguce procitati vesti iz zemlje i sveta, ekonomije, zabave, sporta, muzike ili moze pristupiti ostalim sadrzajima koji su znacajni ili zanimljivi korisniku.

Za biznis korisnike kreiran je poseban WAP portal sa svim informacijama koje su potrebne poslovnom coveku. U okviru Telenor biznis WAP portala, poslovnim korisnicima se nudi pristup vestima iz sveta bankarstva, finansija, komunikacija, video vestima, ali i pojedinostima o Telenorovoj biznis ponudi.

Link ka ovom portalu, pod nazivom "Biznis centar", nalazi se u okviru kategorije "Danas" na glavnom WAP portalu.
Takodje, definisana je i posebna adresa http://wap.telenor.co.yu/biz, sa koje se direktno pristupa Biznis WAP portalu.

U okviru Telenor biznis WAP portala nalaze se sledeci sadrzaji:
- vesti iz zemlje i sveta (B92, BETA, CNN)
- CNN video vesti
- poslovne vesti (B92, BETA)
- vreme (Srbija, region, Evropa, svet)
- kursna lista
- vesti iz banakrstva
- banke i finansije - filijale, adrese i kontakt informacije banaka i drugih finansijskih institucija
- informacije o saobracaju (avionskom, drumskom, zeleznickom, stanju na putevima, razdaljinama i putarinama...)
- vazni telefoni za vise od 40 gradova Srbije
- svet komunikacija
- sport
- putovanja
- kultura
- aperitiv
- Telenorova ponuda: tarifni paketi, usluge, provera stanja, roming, prodajna mesta...

Pristup Telenor biznis WAP portalu omogucen je svim korisnicima, bez obzira na mrezu na koju su pretplaceni, u zemlji ili inostranstvu.

Biznis korisnici nece biti automatski preusmereni na ovaj WAP portal, vec je potrebno da sami pristupe preko glavnog Telenor WAP portala, ili ukucavanjem adrese http://wap.telenor.co.yu/biz u pretrazivac na mobilnom telefonu.

Usluga se ne naplacuje dodatno i automatski je dostupna svim korisnicima koji imaju aktiviran pristup Internetu. Tarifira se iskljucivo protok podataka prema standardnom cenovniku tarifnog paketa koji se koristi u Srbiji. Ukoliko se korisnik nalazi u inostranstvu i koristi usluge roming operatora, primenjuje se cena i nacin naplate u zavisnosti od roming zone kojoj zemlja pripada.
[ Catch 22 @ 08.02.2008. 00:45 ] @
Prekjuče sam baš posle dužeg vremena posetio i Telenor wap i MTS wap, sadržaji početnih strana (i aktuelnost) su bili vidno različiti...A ovako izgleda Mondo večeras (izgleda da su rešili da ga stalno ažuriraju)


PS
Telenor večeras nisam proveravao, tako da ne znam da li je Karleuša možda izdala neki novi CD?!?[Ovu poruku je menjao Catch 22 dana 08.02.2008. u 02:09 GMT+1]