[ espresso @ 09.02.2008. 09:02 ] @
[ espresso @ 09.02.2008. 09:02 ] @
[ kristi1 @ 09.02.2008. 09:18 ] @
Nije do kabla. Probaj ovako: U adres baru internet explorera ili mozile kucaj 192.168.1.1 enter, kada ti izadje prozor kucas user.Admin pas.Admin. Kad ti se otvori prozor sa leve strane klikni na internet conections, ukucaj tvoj user i pas i klikni na save/reboot. Sacekaj minut da se restartuje ruter i posle instaliraj sa diska. Javi sta si uradio.
[ agasoft @ 09.02.2008. 11:35 ] @
Prijatelju,
Ja ti te slike ništa ne vidim, ali znam u čemu je problem Nemoj da instaliraš te šugave drajvere sa cd-a to ti je moj predlog. Uradi ovako. Prebaci modem na ethernet kabl. Otvori internet preglednik koji koristiš i u traku za adresu ukucaj: 192.168.1.1 Biće ti zatraženi korisničko ime i lozinka. Ukucaj admin admin. Kad se uloguješ, pritisni link internet connection, pa u to polje upiši ponovo user i pass koji si dobio od ptt-a. Pritisni save reboot, nakon jednog minuta sve bi trebalo biti ok. ako ne bude, viči. tu sam da pomognem! [ mspasovic @ 09.02.2008. 12:27 ] @
Bre prijatelju, pratiš li ti uopšte ko je šta napisao. Otkrivaš toplu vodu i od reči do reči prepisuješ tuđu poruku kao svoju.
A što se tiče instalacije, prvo i prevashodno treba da se konektuje, pa onda da instalira, bez obzira da li je na USB ili Ethernet karticu. [ espresso @ 09.02.2008. 13:33 ] @
Hvala na odgovorima. U konfiguraciji modema sam odmah uneo ime i lozinku i tako pokušavao od sinoć da se konektujem. Ako ta polja ostavim prazna, opet isto.
Onaj Sažemov softver ne prepoznaje modem preko eternet kabla iako se modem sam konektuje na računar i pojavi se ikonica u trej baru. Zato sam odlučio da idem preko usb kabla (tako ga Sažemov softver prepoznaje). Ali kao što sam napisao u prvoj poruci, nikako ne može da prođe zadnja stavka - "Authentication". Ako napravim novu konekciju u Vindousu i tu unesem ime i lozinku opet neće da se spoji. Mislim da su mi dali "pokvaren" nalog :( [ kristi1 @ 09.02.2008. 14:04 ] @
Neznam da li si zvao tehnicku podrsku u svom mestu ili direktno Beograd. Ja sam sa mojima u lokalu imao isto problem jer ljudi pojma nisu imali, ali kada sam okrenuo Beograd javila se neka zena i u detalje mi je pojasnila kako da konfigurisem ruter.
[ espresso @ 09.02.2008. 14:13 ] @
Zvao sam obe podrške. Ova lokalna ne radi subotom, kaže slučajno se zatekla tu pa se javila na telefon :)
A ovi iz Beograda isto ne mogu subotom da ispitaju situaciju jer osoba koja poznaje materiju dolazi da radi tek u ponedeljak. To mi deluje neozbiljno. Upravo sam uradio dijagnostiku (modem spojen preko eternet kabla) i evo šta kaže ![]() Zanimljivo je da je prošlo prijavljivanje (authentication). To znači da su ime i pasv. koje sam uneo u modem dobri, zar ne? Ne znam zašto ove ostale stvari nisu uspele. [ agasoft @ 09.02.2008. 14:16 ] @
Mspasovicu,
Prvo gledaj ko kako prati forum. Ja pratim forum putem mail poruka, i ne mogu da sanjam šta je neko napisao dok odgovaram na poruku, pritom ne prepisujući ništa. i druga stvar, ja sam novembra menjao kompletnu konfiguraciju, evo ga internet radi preko etherneta, bez instalacije bilo čega sa onog šugavog diska! [ agasoft @ 09.02.2008. 14:25 ] @
Authentication ti nikada neće proći preko sagem software-a.
jedino preko preglednika i preko one adrese. ja sam na staroj konfiguraciji imao samo USB i router je stalno štrecao i pucao. od kad imam novu konfiguraciju, znači, pao je format sistema, svega iz početka, samo sam pričačio router na ethernet, i sve je odma radilo bez ikakvog softwarea! Samo sam se ponovo autentifikovao! Iskreno, u ctrl panelu nemam uopšte local area connection, niti šta u system trayu. Dakle, sve radi samo od sebe, evo sad ovog trenutka, bez prestanka! [ kristi1 @ 09.02.2008. 15:22 ] @
Mora da radi, kod mene radi preko usb-a godinu dana bez problema. Neznam sta te zeza kod mene je na toj trecoj slici (internet serviced provajder) sve zeleno, a na prve dve je isto osim sto je kod mene usb.
[ Pali zari @ 09.02.2008. 16:15 ] @
o cemu vi trabunjate ako si dobio uputstvo od ptt-a kao ja lepo pise da softver treba instalirati. lepo prikljuci ruter sacekaj da se upale sve lampice, pokreni softver ukucaj user i password i to je to. ja sam tako uradio i sve radi. posle ovoga ostaje samo da odradis portforward i to je to. ja sam ovako uradio radi mi sve ko saliveno
[ agasoft @ 09.02.2008. 18:44 ] @
Pali zari,
Pisalo je i na bukvi pa... Piše u uputstvu, ja se prema uputstvu nikada nisam spojio... evo sad radi sve bez cd-a! [ NenadSM @ 09.02.2008. 23:45 ] @
Ja sam isto kod PTT-a i od njih sam dobio ruter Sagem 1241s za ISDN liniju.
Sa kompom sam ga spojio preko LAN-a, sacekao da sve 4 lampice pozelene, otvorio Mozilu, ukuco www.google.com i poco da surfujem. Znaci nikakvi drajveri sa CD-a, nikakvo podesavanje rutera ( sve je bilo vec podeseno)... CD sam tek pre neki dan ubacio da vidim sta ima na njemu i izbacio ga iz drajva i vratio u kutiju od rutera. Danas sam naime probao i preko USB-a, ispratio aplikaciju za instaliranje, zaglavila je na testu ADSL-a. Zatvorio sam aplikaciju, otisao u Control Panel--> Networks i video da je kreirana konekcija sa ruterom. Bez ikakvih daljnjih podesavanja Internet radi. Ruter koji sam ja dobio i 1201 su isti samo je ovaj moj za ISDN liniju. [ espresso @ 11.02.2008. 10:40 ] @
Zvao sam da dođu oni da pogledaju šta je problem. Ako budu odugovlačili i dalje bili neozbiljni (pošto je to pošta), raskinuću ugovor. Uglavnom, dioda koja označava vezu sa internetom nikada nije zasvetlela u zelenoj boji već stalno svetli crveno.
[ kristi1 @ 11.02.2008. 10:50 ] @
To je ona prva sa desna u levo kad gledas modem, jel tako ? Okreni Beograd sad mora da rade, oni te gore vide dal si konektovan tako sam ja prvi put, zena mi je govorila korak po korak i kad sam se konektovao ona je videla odmah. Ovi u lokalu nemaju pojma. Nebitno je dal si na usb ili mreznu, ja sam na usb. Inace kad se konektujes modem odlicno radi videces, nisam imao nikad problema.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|