[ dOvLo @ 10.02.2008. 00:22 ] @
Neki dan sam svoju 9600XT izvadio iz kompa stavljao novi ventilator na hladnjak, i tada sam puhnuo ispod hladnjaka i izašlo je malo prašine i od tada mi više ne radi.
Nemogu da vjerujem da je tako bezze pregorila i grafička nije davno kupljena, prije godinu ipol, mislim ima njih po 4 godine starih i više, pa rade....

Kada sam vratio grafičku u komp uspio sam ga upaliti, ali mi pri dizanju WINdowsa bile nekakve vertikalne crte po monitoru, a u samom windopwsu nije bilo tih crta. Onda upalim COD4 igru i u njoj mi nekakve (kocke) izbaci sa vertikalnim linijama.
I ja ponovno intaliram drivere i nakon kojeg restarta i pokušaja da napravim, monitor neće da upali samo blinka i to je to...

p.s.Jeli se ovo da ikako napraviti ili grafička ide u kantu?

Lijep pozdrav!
[ Fac Ut Vivas @ 10.02.2008. 00:28 ] @
Bedak.... Kako si uradio tu montažu? Ne verujem da je crkla zbog toga što skinuo prašinu sa nje... Probaj da je staviš u drugi komp pa da vidiš kako se tamo ponaša ili je odnesi u servis... nemaš baš mnogo opcija.
[ JOJO847 @ 10.02.2008. 02:25 ] @
60% - Statički elektricitet, memorija.... ako je u garanciji - reklamiraj.
[ dOvLo @ 10.02.2008. 09:13 ] @
Nisam je htio nigdje probavati, jer sam imao staru nvidiu 4 i ubacio je i radio je komp...
A ja sam ventilator zašarafio na hladnjak sa dva šarafa, vjerovatno je do toga, a garancija je istekla sada sam gledao prije mjesec dana, znači grafička je stara 2godine...

[ kristi1 @ 10.02.2008. 09:24 ] @
Nadji neku olovku koja ima gumicu za prisanje hemijske olovke i sa njom ocisti kontakte na grafickoj koji ulaze u slot. I izduvaj komp negde na kompresor, pa probaj. Ako nece jbg.
[ dOvLo @ 10.02.2008. 09:40 ] @
To sam baš odma radio, ali i nije bilo potrebe jer su kontakti bili cisti kao suza...

Ma riknula i gotovo! Nego sam ja kontao da ima neka caka, pa da je ne bacim bezveze...
Hvala vam...