[ Robinsonko @ 10.02.2008. 13:36 ] @
Ovako.

Tražim praktičan savjet kako biste vi to podesili.

Mreža se sastoji od Zyxel dsl modem 1AP (airlive 5470A) koji je mrežnim kabelom vezan na ovaj modem p'ostavljen je u AP mod, njega repetira 2 AP koji je u universal repeter modu i 3AP koji je isto universal ripiter i na njega se kače klijenti.

Ova mreža baš dosta kašlje, signali su odlični ali jednostavno ponekad blesavi, najčešće negdje između modema i 1AP.

sada bi ja ne kraju (znači 3AP) povezao na MIKROTIK na koji bi se kačili klijenti na WLAN interface.

Molim savjet kako postaviti ove AP-ove, da vidim mišljenje iskusnijih, u koje modove itd.

Tenks
[ CIH @ 12.02.2008. 16:13 ] @
Batic niko provesionalno danas ne postavlja AP u repeter mod ali bas niko, najjednostavnije ti je da postavis daj dsl modem zatim da on ide u mikrotik izdignes pppoe server ili ppptp onda iz mikrotika nakacis kablom na ap i taj ap postavis da radi u AP modu i eto dobio si jednu pristupnu tacku, a ako bi hteo jos neku pristupnu tacku....
Malo je veci proces ali sve se moze resiti, ako nesto zatreba zovi pisi ili sta vec

Zelim ti uspeh!
[ Robinsonko @ 12.02.2008. 19:34 ] @
:-(
Malo mi je teže na tu lokaciju postavit mikrotik jer je u privatnom stanu u kojem samo koristimo izlaz na internet.
Što mene muči... Signal s te lokacije do mene (6Km) mora ić preko jednog AP-a koji je na optičkoj vidljivost samnom... Ne mogu direktni link sa te zgrade, a i mislim da airlive daje bolje rezultate po pitanju dometa od same kartice u mikroiku... ili se varam??

Sad, imaju ti AP-ovi opciju postavljanja u AP getvej mod pa možda to može kako pomoći??
[ CIH @ 13.02.2008. 17:33 ] @
Ma kako god mikrotik je mikrotik, i sigurno radio bolje od bilo kog ap sa bilo kojom karticom (PROVERENO)