[ vidim @ 11.02.2008. 01:19 ] @
Imam neke prevode u .srt formatu koji su na cirilici, ali bi zbog kompatibilnosti hteo da ih konvertujem u latinicu.
Jel ima neko ideju kako to da uradim?

P.S. Izvinite ako sam promasio forum, ali ne znam gde bi mogao na drugom mestu da stavim ovu temu.
[ momsab @ 11.02.2008. 10:01 ] @
ti se salis? omasio si samo tako
nadji na netu (online) konvertor
a mozes i peske sa replace u nekom txt editoru
[ calexx @ 11.02.2008. 18:08 ] @
Može na bezbroj načina, raznim editorima, trebalo bi da i Word to može da uradi. Ja sam nekada koristio UYU, program koji je forsiran na Sezamu i služio za konverziju između raznih latiničnih rasporeda a proširena verzija je radila i ćirilicu. Jednostavan dos program, konvertuje iz jednog poteza.
[ toxi_programer @ 11.02.2008. 18:13 ] @
http://www.todicsoft.com/opis_cirilica.aspx
Eto ti moj preslovljivač...
[ diablo06 @ 11.02.2008. 20:06 ] @
Citat:
Eto ti moj preslovljivač...

U slucaj subtitle-a, bas i ne moze puno da pomogne. Da li je moguce odraditi da sacuva strukturu i normalno da ima ext. srt (posto je ona najcesce upotrebljavana)
[ toxi_programer @ 11.02.2008. 22:07 ] @
Pa, otvori taj .srt fajl preko bilo kog text editora i tekst prekopiraj u program, preslovi tekst i iz programa ga prekopiraj u text editor.
[ diablo06 @ 12.02.2008. 09:10 ] @
Probao i pre nego sto si mi to rekao. Ne dobijam zeljeni rezultat. Problem je unicod, koliko ja kapiram.
Uostalom pogledaj.
[ calexx @ 12.02.2008. 18:48 ] @
Pošalji mi neki titl i kaži u kom rasporedu hoćeš pa da probam na neki drugi način. Ovde je verovatno problem sa rasporedom, pitanje je koja ćirilica je kod tebe.
[ toxi_programer @ 12.02.2008. 20:19 ] @
Mora biti do načina na koji snimaš taj tekst, obzirom da preslovljavanje ide korektno.

Što reče @calexx, postavi fajl pa da i mi probamo.
[ risp73 @ 14.02.2008. 22:11 ] @
Učitaj titlove u Word, izvrši konverziju (Vračkovim konvertorom), SaveAs Titlovi.txt [PlainText, CentralEuropean (Windows)], preimenuj u Titlovi.srt. I to je to.
Vračkov konvertor mijenja i kodne rasporede, ne vjerujem da će ti trebati ali ipak...