[ Shinhan @ 11.02.2008. 13:43 ] @
Od pre nekoliko dana imamo problema u našoj firmi sa slanjem mailova na yahoo. Pošto se oko trećine korisnika registrovalo sa @yahoo.com onda nam je mailing postao mnogo sporiji. Nama se čini da je problem u tome što Yahoo ograničava koliko mailova može da se pošalje na njegove adrese sa određene IP adrese.

Imamo ~15k adresa po mailing listi (više lista, svaka se šalje neki drugi dan), ali zbog ovog problema nam je queue skočio na 60k mailova i ne stiže da se isprazni dok dođe vreme slanja sledeće mailing liste. Koristimo qmail na serveru.

Da li neko ima neke savete kako da rešimo ovo?
[ STTP @ 20.03.2008. 01:22 ] @
Ja imam isto probleme sa forwardovanjem mailova sa telekomovog web maila na yahoo. Jednostavno mailovi ne stižu dok na hotmail adrese stižu momentalno. Sad ne znam da li je to do yahoo-a ali znam da ti ljudi imaju moj mail u svom adresaru yahoo mail pa se ne može reći da mailovi ne stižu zato što im je uključen spam filter. Takođe pošto sa telekomovog maila nisu mailovi otišli na yahoo adrese iste mailove na yahoo adrese sam poslala sa hotmaila i oni su stigli tako da zaključujem da nije do yahoo-a nego više do telekoma...

Znam da je ovaj deo posta OT ali zanima me još zašto mi je forward spor kad šaljem iz Outlook Expressa izgleda mi kao da se mail ne forwarduje nego da se šalje kao da sam ga ja napravila a sa web mailova ide momentalno. (ovaj OT sam napisala zato što su jako stroga pravila o postavljanju novih tema i jednostavno me to sputava da postavim novu temu a nisam videla da je iko postavio ovakvo pitanje...)
[ 3dd13 @ 22.03.2008. 02:40 ] @
ne znam da li su promjenili politiku, ali i ja takodje imam problema u zadnje vreme sa slanjem na yahoo, nekoliko klijenata ima mass mail, to ide preko odvojenog mail servera, ali jedan od klijenata je nedavno miskonfigurisao i krenulo je preko glavnog odlaznog kada sam i primjetio.
Odgovor od yahoo mx servera za deferred poruku je http://postmaster.yahoo.com/421-ts02.html .
Takodje prikazuje i "Server want talk to me" postfix deferred odg.